Mit lehet tenni penészedés ellen?
Figyelt kérdés
3. emeleti téglalakásban lakunk és nagyon penészes a sarok a szekrény mögött, s egyre csak terjed, főleg mióta le lettek cserélve az ablakok műanyagra. Le lett fújva többször is penészölővel, de szerintem más megoldás segítene csak. A ház szigetelése mennyivel oldaná meg a helyzetet?2013. febr. 7. 16:45
1/11 anonim válasza:
A ház külső hőszigetelése a végleges megoldás a problémádra.
A nyílászárók cseréje óta kisebb a lakáson belüli légcsere, nől a páratartalom, ami a harmatpont alatt kicsapódik a hideg felületeken.
2/11 anonim válasza:
Mi is penészesek vagyunk! :( Sőt, nálunk fekete penész jelent meg szinte mindegyik helységben. Több szakértőt is kihívtunk, és mindegyik egyöntetűen azt mondta, hogy a külső szigetelés fojtja le a falakat, nem tudnak szellőzni, és ezért alakul ki a penész. Nekünk a belső szigetelést, illetve a külső eltávolítását javasolták!
3/11 A kérdező kommentje:
Én sem tudom már mi az igazság. Valaki azt mondja, hogy a külső szigetelés segít, én is így tudtam, valaki meg hogy az pont nem jó. De hát ennél penészesebb nem lehet...
2013. febr. 7. 17:09
4/11 anonim válasza:
#2-es válaszoló!
Nézz meg egy új építésű, korszerű technológiával készült házat - látsz egyiknél is belső hőszigetelést? Nem.
Külső hőszigetelést viszont mindegyiken.
Ne haragudj meg, de Téged ezek az állítólagos "szakemberek" nagyon meg akartak vezetni.
Én tudom, hogy manapság kevés az építőipari munka, és tisztességtelenül bevállalnak mindent, de ne hidd el.
Épületgépész vagyok, nem a világba beszélek hidd el.
6/11 anonim válasza:
Értem! Viszont az is a külső szigetelés ellen szól, hogy barátnőmék 8 éve építkeztek, szintén külső szigetelés van a házon, és ők is penészesek! :( Én tényleg nem értek hozzá, tehát elkeseredésemben mindenkinek elhiszem azt, amit mond. Szerintem egyik sem jelent végleges megoldást. Lásd, nálunk is külső van, és mégis minden fő fal penészes! :(
7/11 anonim válasza:
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket, hasznos volt számomra!
2013. febr. 7. 17:57
9/11 anonim válasza:
Egy szárítógép segítene a problémádon. És a gyakori szellőztetés.
10/11 anonim válasza:
Mi vettünk párátlanító gépet és azóta semmi penész nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!