Àllandóan bepenészednek a falak, van valami megoldas ez ellen? Megelőzés és a meglévø eltüntetése is érdekelne.
Előzőnek lényegében igaza van.
Ami talán téves, hogy hiába van melegebb, alacsonyabb páratartalom, ha a falak hőmérséklete alacsonyabb mint a harmatpont, akkor a falakon elkerülhetetlenül kicsapódik a pára, akkor pedig penészedés kezdődik. Ennek megállapításához egy táblázat:
Ha ilyen problémád van, az adott falszakasz szigetelése jelentheti a végleges megoldást.
A már kialakult penészt a SZAVO penész elleni szer szépen képes eltüntetni.
szavó helyett jó a hypo is
valóban szigetelés lenne a megoldás.
ha műanyag az ablak akkor pára függő szellőztetőt kéne rá tenni.
harmatponti táblázat szerint elkerülhető lenne a penész, de ehhez a párát és hőfokot értékhatár alatt kell tartani.
én nem szeretem a szavot mert nagyon hamar visszajön a penész.
a hanno jobb. árban ugyanaz de tovább birja.
befujod azt otthagyod és eltünik. bár aflakon irja hogy utána töröld át vizzel asszem de én nem szoktam. igy legalább nem jön le a falfesték sikálástol.
a hipót pont ugyanezen okbol nem használom.olcsobb tény de macerásabb és szintén hamar visszajön a penész és a fal is lejön.
Kedves kérdező!
Nekünk nem vált be sem a Szavó, sem a hypo. Sem a szellőztetés, sem a bútorok faltól való elhúzása. Lassan a szoba közepén van minden, és mégis penészes a fal. Ha régi típusú a ház, akkor valószínűleg nincs alulról szigetelve, ez okozza a problémát. Belső szigetelést javasoltak nekünk. Ha érdekel, privátban szívesen megírom, mi a teendő!
Kedves Utolsó, ugyanez a helyzet nálunk is, mindent bevetettünk a penész ellen, de csak ideig-óráig tudtuk távol tartani.
Engem is érdekelne a belső szigetelés, ha esetleg írnál róla pár sort, megköszönném!!
Üdv!
Hacsak lehetséges, külső hőszigetelésben kell gondolkodni, a belső nem megoldja, csak elfedi a problémát.
Emellett gyakori szellőztetés, ugyanis a kinti hidegebb levegőben jóval kevesebb a vízpára.
A penészesedés feltételezem a falak alsó részén a külső falak mentén, nyílászárók fölött illetve sarkokban fordul elő, a hőhídak miatt, kívűlről kell szigetelni (min. 8cm).
A probléma megoldása után következhet a tűnetek kezelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!