Le lehet csatlakozni az ivóvíz és a szennyvízhálózatról?
Jól írja az első.
Nálunk megcsinálták a szennyvízvezetéket az utcán. Rácsatlakozni még nem lehet, mert a tároló kapacitása növelése még nincs kész. Ettől függetlenül a vízdíj majdnem duplájára emelkedett, mert nem csatlakozunk rá a csatornára.
A bekötést már nem lehet megszüntetni,de kevesebb vizet lehet használni .Azt nem tudom mi van olyankor,ha nem fizetem ki a számlát huzamos ideig .Ilyenkor ugye kérelem nélkül jönnek,és megszüntetik a víz szolgáltatást.
Ózdon is ezért kötötték ki a romáknál .
Nekünk van egy telkünk,a régi ház el lett bontva ,de a közművek ott vannak . A víz havi fenntartási díja 340 ft .
Nálunk már 5 éve fent van a vízmérő óra is .Meg cserélik is ,ha lejárt az ideje ,pedig egy csepp víz sem ment át rajta .Igaz ez a vizmű költsége.
3 voltam .
Köszönöm az eddigi válaszokat információkat :)
Egyébként elsőnek: vannak alternatív módszerek is nem csak az emésztő létezik. Nem is terveztem ilyet építeni/ásni.
Linkelek is egy oldalt, nektek: [link]
engem ez az oldal gondolkodtatott el.
Amúgy a vezetékes vizet nem terveztem kiköttetni.
Csak arra voltam kíváncsi hogy mennyire tudom minimalizálni a költségeket.
Apropó, ha egy csepp csapvizet sem használok attól még a szennyvízcsatorna díjat ki kell fizetni? Persze én úgy tudom, hogy ez arányosan van kitalálva, de azért mégis megkérdezem.
"ha egy csepp csapvizet sem használok"
...ebből kiindulva valószínűsítem, hogy saját kutad és arra kötött házi vízellátó rendszered van.
Ez esetben, egy hitelesített, plombált vízmérőt szerelnek be, a lakásba menő vezeték ágba, és amit az mutat azután Kell csatornadíjat fizetned. (a kerti csap ágba nincs bekötve!, hogy az esetleges locsolás után, ne számítsanak fel, csatorna használati díjat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!