Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hány olyan település van...

Hány olyan település van Magyarországon ahol nincs ivóvíz?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 25. 16:44
 1/3 anonim ***** válasza:
olyan szerintem nincsen. viszont olyan, ahol túl magas az arzén, olyanból 300 és 600 között van asszem.
2013. ápr. 25. 16:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit értelmetlen a kérdés mert ivóvíz biztos hogy van mindenhol, az már más téma ha te arra gondolsz hogy vezetékes csapvíz vagy kerti kút megoldás.

A nagyon kicsi településeken tudtommal nincs vezetékes víz, de hallottam olyan helyről ahol megvan ez oldva csak ivásra nem alkalmas mert kútból hozzák fel és néhány házra kivezetik a rendszert ahol közösen fizetik a szivattyú használati díjat vagy mit.

Horvátországban egy szigeten azt hiszem a Vir szigetén is hasonló megoldás van 1 utcába 1-2 vagy 3 kút van csatorna rákötve és minden házra fürdésre, takarításra tökéletes csak ivásra meg főzésre nem. De a legtöbb településen idehaza nincs a házakba bevezetve hanem utcánként van egy kút odakijárnak levesznek annyi vizet amennyit kell és használják.

Ahol van vezetékes víz hogy ez mennyire iható azt nem tudom mert elméletbe mindegyik az, csak vannak olyanok amikben sok a vas, akkor az amit az első is írt, sokat nagyon klóroznak vegyszereznek.

A mi városunkban sem túl jó a csapvíz mert tele van mindenféle vegyszerrel, persze meglehet inni, meg főzésre is teljesen jó, csak időnként felfordul tőle az embergyomra, és olyan is volt amikor napokig sáros, koszos víz jött a csapokból, a boyleremet meg a mosógépemet frankón bekoszolta lehetett kitakarítani, de legalább nem ment tönkre benne semmi, a boyleromért meg nem volt kár mert amúgy is terveztem a vízkőtlenítését, de így legalább jobban rászántam magam a dologra.

2013. ápr. 25. 17:21
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi mindenki télleg rosszul fogalmaztam meg arra gondoltam hogy hol nincs vezetékes víz
2013. ápr. 26. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!