Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ti fűtötök?

Ti fűtötök?

Figyelt kérdés

Mivel?Mióta?

Mi cserépkályhával,szombat óta.

2013. okt. 3. 21:36
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem, de hulladékhő természetesen van főzéskor, sütéskor, a gépek is hőt termelnek, én is... :)

Ha majd fűtünk (ami a közeljövőben nem fog megtörténni), az villannyal lesz. Egyelőre kellemesen meleg van a házban, bár néha már-már kevés a rövidujjú póló.

2013. okt. 3. 21:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Kazánnal,vegyes tüzelésűvel esténként begyújtunk,már vagy 2 este,ma volt először,hogy már délelőtt begyújtottam,mondjuk mi nagyon szeretjük a meleget:))
2013. okt. 3. 21:47
 3/9 anonim ***** válasza:
Központi fűtés van kondenzációs gázkazánról, már hetek óta megy. Mi egyébként csak a tényleg meleg nyári időre szoktuk teljesen átállítani nyári üzemmódra a kazánt, szeptembertől már a termosztátra van bízva, beindítja-e a fűtést. 22 fokra beállítjuk, aztán ha nem melegszik fel már magától is annyira a ház, akkor bekapcsol. Kezdetben csak éjszakánként volt langyos a radiátor, az utóbbi napokban viszont egész nap meleg.
2013. okt. 3. 23:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Még nem.

20 fok van,néha 21,konvektort még felesleges lenne bekapcsolni.

Fürdőben elektromos melegitő van,azt fürdés előtt 5 percre felkapcsoljuk,csinál 24 fokot,és kész.

2013. okt. 4. 10:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Mi is begyújtottunk már a kályhába. De nem sok tüzelő megy rá, a gyújtós, meg pár fadarab a műhelyből. Kb 40 fokos lehet a kályha, így is egész nap 22 fok van bent.
2013. okt. 4. 18:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Persze. Reggelente 0 fok van. Sokszor télen ennél melegebb van és akkor is fűtünk.

Múlt szombat óta.

Vegyes öntvény kazánnal. Még elég esténként megrakni. A gázkazánt még nem kapcsoltuk be.

2013. okt. 5. 14:43
 7/9 anonim ***** válasza:

#6: Persze, ilyen időben télen fűt az ember (mi speciel maxon, az összes hősugárzót és olajradiátort igénybe véve, ami van a házban), de ilyenkor mi még nem, mert a ház hőtároló tömege még őrzi a nyár és kora ősz melegét. 19-20 fok még van bennük, mert annyira percek alatt visszafűtik a szobát, ami szellőztetéskor lehűl...

S nagyon lassan vesztik el ilyen időben is. Ez jó, mert télen jöhet egy rövid hidegebb időszak, nem sokat hűl a ház a szokásos mennyiségű fűtés mellett sem. Jó szigetelés és jelentős hőtároló tömeg, én ezt szeretem.

2013. okt. 5. 16:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Én 19 fokban már fázni szoktam ha csak egy helyben ücsörgök. Pl tv-nézés, netezés, stb.

Pont ezért írtam, amit te is felhozol, hogy még elég esténként egy kicsit meglangyosítani a radiátorokat. Az már jól tud esni. Nem azt írtam, hogy rakom éjjel-nappal folyamatosan koksszal a kazánt.

2013. okt. 5. 16:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem most minden túl hűvös, ami 20 fok alatt van, nem tudok pár nap alatt átszokni arra, hogy bent is, kint is hidegebb van. Ahhoz kell egy kis idő. Nyáron is sokáig tart, míg el bírom viselni a 25-26 fokot, fölötte viszont már nem megy. Télen is van szint, ami alatt elviselem a hideget, persze, de nem esik jól. Ez kb. 16 fok, ahogy már korábban írtam. Nem szokom meg, az nekem a már nem kellemes, fázós szint.
2013. okt. 5. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!