Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nálatok hány fok vana lakásban...

Nálatok hány fok vana lakásban? Fűtötök egyáltalán?

Figyelt kérdés
Nekünk már évekkel ezelőtt kikapcsolták a gázt így kályhával fűtünk és az alsú szinen pedig ilyen gázpalackos valamivel. Ha rendesen megy a fűtés akkor fent a kályhánál 20fok a maximum..és ha kihűl akk kb. 15fok lehet..egyes szobákban alig van 10fok..lent a gáz közelében kb. 22-23 fok.. Én állandóan meg vagyok fázva tudok ez ellen valamit tenni?
2012. dec. 8. 21:33
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk 20-21 fok van. Nekem ez hideg, úgyhogy van, hogy három pulóverben vagyok....
2012. dec. 8. 21:44
 2/19 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk nappal 20 fok, éjjel 17-18 fok van. Ez az egészséges. Ha kimegyünk, akkor nem fázunk meg olyan hamar.

De gyerekkoromban mi is kályhával fűtöttünk. Igaz, hogy dunyhával takaróztunk, még sem fáztunk.

Ma nagyon elkényelmesedtek Magyarországon az emberek. A nyugati országokban sehol nem fűtenek ilyen nagyon.

2012. dec. 8. 21:50
 3/19 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk nappal 20-21°C van a lakásban, éjjel pedig 19°C. Nem vagyunk fázósak. Nem szeretjük a túlfűtött lakást. Én például most is pólóban és rövidnadrágban ülök a laptop előtt. Nem is nagyon szoktunk náthásak lenni.
2012. dec. 8. 22:03
 4/19 ßđkan válasza:
42%
Nálunk 25!!
2012. dec. 8. 22:06
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
A szobámban 18 fok van. Az egész lakásban kb. ennyi, cicanadrág van rajtam itthon és egy pulcsi. Évek óta nem voltam beteg, se nátha se semmi. Sőt elárulom, hogy váltott vizes zuhannyal mosakszom. Hideg-meleg-hideg-meleg. Sőt, van amikor meg jövök a munkából, csak jéghideggel zuhanyzok le. Nálatok a 10 fok az nagyon kevés. Szerintem az egészséges télen, az a 17/18 - 21 fok közötti hőmérséklet.
2012. dec. 8. 22:11
 6/19 anonim ***** válasza:
87%

Mi egy kis családi házban lakunk fatüzelésű központi fűtésünk van, csak az alsó szintet fűtjük, csak begyújtásnál fűtőm fel nagyon a házat akkor az összes alsó szinti szobában átlag 23-24 fok lesz aztán utána már nem is nagyon tüzelek csak annyit teszek rá hogy tartsa a meleget és a fűtővíz kb 50 fok körüli és a szobákban akkor is megvan az átlag 22 fok. Ennyi bőven elég, párom nem az a fázós fajta, este 9 ig szoktam tüzelni utána, ki is kapcsolom a keringető szivattyút és másnap reggelig bőven megmarad a 18-20 fokos átlag. Én pólóba vagyok itthon egész nap szinte, barátnőm néha felvesz egy vékonyabb pulóvert meg többnyire vékony nadrágokba mászkál a házban.

Felső szintet nem is fűtöm mert minek, ott csak 2 kis szoba meg egy fürdőszoba van amit egyáltalán nem használunk, víz nincs a csövekbe, fűteni meg nem kell mert le van zárva a helyiség csak a kacatokat tároljuk ott. Úgy hetente 3 szor kiszellőztetek ott hogy ne menjenek tönkre a falak meg ha nagyon hideg van akkor fent a kályhába begyújtok hogy azért kicsit melegedjen fel az a rész is, ha úgy van tüzelőm. De ezt csak nagyon hidegbe szoktam amikor már azért jobban kell fűteni hogy meglegyen az átlag 22 fokos hőmérséklet idebent. Ennyi nappal bőven elég, nekünk, nem fázunk, betegek szinte nem is vagyunk évente egyszer fázok csak meg.

Gázfűtésünk is van, de azt csak akkor használtuk amikor ideköltöztünk, abba az egy évbe még 2008-ba, akkor még nem volt tűzifánk, meg a költözés miatt nagyon venni sem tudtam, meg vágni sem lett volna időm, pedig volt rá lehetőség csak akkor sok mindenre elment az idő. De amint kijöttek a horror gázszámlák főleg tavasszal, nyáron már hozattam is a tüzelőre valót, és megnézettem a kazánt, meg a kéményt is kicsit helyrerakattam biztos ami biztos. Rá ment akkor egy fél vagyon, de még mindig jobb mint a mai napig fizetem havonta a 60 ezres gázszámlát vagy még többet, aztán vagy feltudom fűteni 22 fokosra a házat vagy nem, így hogy van a kazán jobb mert az is ad le valami hőt így abba a helységbe ahol ez van ott nincs is radiátor megnyitva mert minek.

2012. dec. 8. 22:28
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk napszakokban különböző beállításon van a fűtés: a minimum (amikor nem vagyunk itthon, vagy olyan szobában, ahol nem tartózkodunk annyit) az 18°C, a maximum pedig általában nap közben 20°C, este (fürdés időszak) pedig 22°C.

Viszont én őszintén szólva valami iszonyat szélsőségesen fázós vagyok, borzalmasan fázom folyamatosan. :(( Nagyon rosszul érzem magam emiatt állandóan. Szerencsére nem vagyok beteg, egyszerűen csak rossz a közérzetem, mert mindig kellemetlen így.

Én ezért itt a szobámban néha felnyomom 22°C-re... Igyekszem visszafogni magam, mert tudom, hogy nagyon drága a fűtés, de tényleg folyton szenvedek. :( Meg forró vízben fürdök naponta kétszer (de, hát sajnos az se olcsóbb :s), és szó szerint pulóverben, és 5(!!) takaró alatt alszom. És remegek. :(

2012. dec. 8. 22:30
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
24. Ha kiszellőztetek akkor 22.
2012. dec. 8. 22:41
 9/19 anonim ***** válasza:
72%
Központi fűtés van, 23 fokra állítottuk be a termosztátot, de sajna ebben a hidegben a kondenzációs kazán nem igazán győzi a fűtést (pedig 70 fokra tettük fel a vízhőmérsékletet), a ház nagy részében még mindig csak 22 fok van.
2012. dec. 8. 22:57
 10/19 anonim ***** válasza:
90%

Én még 22 fokban nem igazán érzem jól magam. 23-24 az igazi. Így lehet egy szál pólóban is lenni + hosszúnadrág. És nem fázik a derekam, nem hideg a kezem, orrom.

Azért sem jó, hogy egyes szobákban ilyen hideg van nálatok, mert könnyen megjelenhet így a penész. El kéne adni, és egy olyan pici lakást venni, amit fenn tudtok tartani.

2012. dec. 8. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!