Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek mit tegyek, merre...

Szerintetek mit tegyek, merre lépjek tovább?

Figyelt kérdés

Arról lenne szó, h tavaly még nyár folyamán 2 hónap nem fizetés után felmondott a bankom, mivel már akkor se volt munkahelyem, és a rezsivel is durván el voltam úszva így télen egy ismerőshöz költöztem "albi"-ba, mert hogy feltöltős órám volt, amit már nem engedtek tölteni, illetve a cirkóhoz is kell némi áram.

Jelenleg szintén nincs munkahelyem, viszont itt már nem igen maradhatok, és segítséget sem tudok kitől, kb. még 3-4 hétig lakhatok itt. Azt tervezném, h megpróbálnék visszamenni a téliesített lakásomba, de a villanyra kb. 200eFt-ot kellene kifizetni, h legalább az legyen, a gázra még többet, de talán-talán arra még kaphatok részletet, a bank komolyabban azóta se lépett "hála az égnek". Egy másfél szobás lakásról van szó, csak a fél szobát használnám, deha a gázt nem tudnám visszaszerezni akkor még milyen megoldás létezhetne arra, h a telet ott kihúzzam és ne fagyjak meg?

Vagy pedig, ha inkább ne menjek oda vissza, akkor még is merre léphetek tovább? Ügyvéddel egy-két hét múlva tudok konzultálni, de igazából az a problémám ezzel is, h nem igen van rá anyagi keretem, h esetleg per legyen, eladni próbáltam a lakást, de nem sikerült, külföldre meg nyelvismeret hiányába szintén nem mehetek. Teljesen egyedülálló vagyok, és sajnos a barátaim sincsenek olyan helyzetbe, h segíteni tudjanak. Államhoz korábban fordultam, de minden jellegű segítséghez olyan kritériumokat szabtak, amiket képtelen lettem volna munkahely hiányában teljesíteni. Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. okt. 2. 12:17
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Villanyra pl. már kiagyaltam, h jó nekem az a régi fajta lámpa is, most hirtelen nem akar beugrani a neve, nap közben úgy is elég fény árad be, tehát még az lenne a legkevesebb!
2013. okt. 5. 00:11
 12/22 A kérdező kommentje:
De már ott tartok, h minden mindegy...vhogy melegszem otthon, még mindig jobb otthon fagyoskodni, vagy akár szét fagyni, mint az utcán! :(((
2013. okt. 5. 00:13
 13/22 Napkiraly ***** válasza:

Palackcsere nem ügy:

Van hozzá egy kulcs

elzárod a palackot

lecsavarod a csövet (fordított menetes!)

kicseréled a tömítést (adják a palackhoz, MINDIG cseréljük)

Felcsavarod a csövet

Megtéped a hollandert

kinyitod a palackot.

Hány ablakod van, mekkorák, melyik helyiségeken vannak?

2013. okt. 5. 00:19
 14/22 Napkiraly ***** válasza:
A petróleumlámpát nem ajánlom ha még a nevét sem tudod. A LED keveset fogyaszt, könnyű táplálni
2013. okt. 5. 00:21
 15/22 A kérdező kommentje:
De tudom a nevét...csak nem akart az istennek se beugrani, bár kicsit tartottam tőle én is, h jó ötlet-e tényleg, tehát csak ugye kattogok folyamatosan megoldási lehetőségeken.
2013. okt. 5. 00:36
 16/22 A kérdező kommentje:
A verendán két ablak van, abból az egyik kinyitható csak az egy kisebb méretű, de most hirtelen meg nem mondom neked, h hány centis talán 80 centi széles és 120 magas...van egy felső része is ablak terén ott is nyitható, ott viszont végig nyitható tehát a másik ablak felett is, ami ugye csak üveg, tehát nem nyitható. Ilyen régi paraszt ház jellegű ablak üvegeket képzelj el...vékonyak, nem szigeteltek stb.
2013. okt. 5. 00:39
 17/22 A kérdező kommentje:
Jah, és hosszú a verenda...utoljára már rég mértem le, tehát ugye ezt végig ilyen régi parasztházas ablakok alkotják, meg a bejárati ajtó, ami duplaajtós és kb. 140 centi széles...még azon kattogtam, h esetleg az elé tehetném még talán a sziesztát...nem tudom.
2013. okt. 5. 00:55
 18/22 Napkiraly ***** válasza:
Ha nyitva az ajtó és végig üveges a veranda szerintem nagy gond nem lehet belőle, napjában egyszer szellőztesd át
2013. okt. 5. 01:05
 19/22 A kérdező kommentje:
Hát majd kiderül, h hogy lesz! De legalább már egy konkrétabb megoldás talán ezzel van.
2013. okt. 5. 12:00
 20/22 A kérdező kommentje:
Ja, ez lemaradt, h köszönöm a javaslatot. :)
2013. okt. 5. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!