Szerintetek mit tegyek, merre lépjek tovább?
Arról lenne szó, h tavaly még nyár folyamán 2 hónap nem fizetés után felmondott a bankom, mivel már akkor se volt munkahelyem, és a rezsivel is durván el voltam úszva így télen egy ismerőshöz költöztem "albi"-ba, mert hogy feltöltős órám volt, amit már nem engedtek tölteni, illetve a cirkóhoz is kell némi áram.
Jelenleg szintén nincs munkahelyem, viszont itt már nem igen maradhatok, és segítséget sem tudok kitől, kb. még 3-4 hétig lakhatok itt. Azt tervezném, h megpróbálnék visszamenni a téliesített lakásomba, de a villanyra kb. 200eFt-ot kellene kifizetni, h legalább az legyen, a gázra még többet, de talán-talán arra még kaphatok részletet, a bank komolyabban azóta se lépett "hála az égnek". Egy másfél szobás lakásról van szó, csak a fél szobát használnám, deha a gázt nem tudnám visszaszerezni akkor még milyen megoldás létezhetne arra, h a telet ott kihúzzam és ne fagyjak meg?
Vagy pedig, ha inkább ne menjek oda vissza, akkor még is merre léphetek tovább? Ügyvéddel egy-két hét múlva tudok konzultálni, de igazából az a problémám ezzel is, h nem igen van rá anyagi keretem, h esetleg per legyen, eladni próbáltam a lakást, de nem sikerült, külföldre meg nyelvismeret hiányába szintén nem mehetek. Teljesen egyedülálló vagyok, és sajnos a barátaim sincsenek olyan helyzetbe, h segíteni tudjanak. Államhoz korábban fordultam, de minden jellegű segítséghez olyan kritériumokat szabtak, amiket képtelen lettem volna munkahely hiányában teljesíteni. Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerintem, mindenképp regisztrálj be a munkaügyi központba (regisztrált álláskeresőnek) és menj el az önkormányzat szociális osztályára (milyen támogatási formák vannak, könnyen lehetnek újak is, más kritériumokkal, akár kifejezetten a fűtési szezonra).
Az ügyvédek tuti nagyon drágák, nézz körül a neten, hogy milyen ingyenes jogi tanácsadások vannak (azt hiszem, a bedőlt lakáshiteleseknek van is; érdeklődj a szoc. osztályon erről is).
Amikor felvetted a hitelt, kötöttél biztosítást arra az esetre, ha valamilyen oknál fogva nem tudsz fizetni? Nézd át a papírokat.
Keress fel a neten olyan közösségeket, ahol bedőlt hitelesek vannak, pszichikailag biztosan, de valószínű, hogy tanácsokkal is tudnak segíteni.
Most ennyi jutott eszembe hirtelen.
Első körben menj el dolgozni, bármit vállalj el.
Aztán keress egy lakótársat a lakásba, sokan vannak még ilyen megszorult helyzetben, ketten összeköltöztök máris könnyebb ,és nem is vagy egyedül.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Azt, h menjek el dolgozni azt magamtól is tudom, nem azért nincs munkahelyem, mert munka kerülő vagyok, hanem mert megszűnt a munkahelyem és azóta semmi más sem sikerült, annak ellenére se, h nem válogatok, amúgy se vagyok az a válogatós alkat.
Az ügyvéd, akihez megyek a tanácsadás maga ingyenes, peren nem igazán gondolkoztam az anyagiak miatt, viszont, azért is megyek, mert hátha tud még vmi okosat javasolni, illetve hátha tud a bankkal is vmit peren kívül tárgyalni.
Igazából nekem egy gondom van, h vhol laknom kell, tehát engem nem annyira a lakásom megmentése izgat, hanem sokkal inkább az önmagam megmentése..., de egyszerűen elképzelésem sincs, h ha továbbra se találok munkahelyet, akkor mi a fészkes fene lesz velem pláne télen! :(
Mondok valamit cimbora: veszel egy sziesztát és egy palackot:
10-20 ezer ft. Egy palack gáz 4800 ft, heti másfél palackkal talán kihúzhatod a telet, ez egy bő havi 20-30e. Ha nincs semmi jövedelmed,irány az önkormányzat, ahol rendszeres szociális segélyt igényelsz (havi 28ezer). A villannyal ne bajlódj (hacsak nem találsz albérlőt). Vegyél egy GravityLight-ot, azzal tudsz világítani, esetleg beszéld meg a szomszéddal, húzz át egy hosszabbítót amire raktok közösen egy mérőórát, és tényleg csak egy led égőre meg telefontöltésre használd.
Elvileg a szieszta leáll ha túl sok a co2 a levegőben (a neten talán van is róla leírás, én múlt hétvégén szedtem szét az enyémet, de nem találtam benne ilyen rendszert (vagy csak nem értek hozzá).
Elvileg kötött a minimum m2,amin használhatod (talán 60 m2 alapterület és legalább 70 cm2 szellőzés az előírás - ma olvastam valahol). Valami régi építésű ház lehet a leírás alapján, ott nem szokás megfulladni, mindig szelel az ablak, de nézz utána / kérdezz meg valakit. Ja, a 4800 az a benzinkúton érvényes, állítólag gázcseretelepen olcsóbb, és van ahol házhoz szállítják (elég nehéz)
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__225328..
itt azt írják,régi fég konvektor gázpalackra állítva hatásos
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!