Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Akik bérházban vagy panelban...

Akik bérházban vagy panelban laknak ha tehetnék kertes házba költöznének? Vagy egy vidékinek is meglehet azt szokni?

Figyelt kérdés
2013. szept. 23. 14:13
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
100%
Van olyan 2 vagy 4 lakásos társasház is amely kertes és teljesen külön álló a szomszédtól. Én panelból jöttem ilyen jellegű házba és természetesen nem bántam meg, sőt :-) Elegem lett a közös költségből és a sok értetlen szomszédokból. Még egy dolog ennek a közel 120 m2-es lakásnak a fenntartási költsége kevesebb, mint az 55 m2-es panelomnak volt és persze van garázs, nyári konyha és 200 m2-es zöldterületem, ami nyáron megfizethetetlen.
2013. szept. 23. 16:42
 12/22 A kérdező kommentje:
És egy olyan ház mennyibe kerül kedves 16:42 es ?
2013. szept. 23. 16:53
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én imádnék kertes házban lakni.:) Volt barátom kertes házban laktak(most adják el a házat) s nagyon tetszett.Kis kert,boggrácsozni lehet benne:)Anyukája is tudott kicsit kertészkedni, pont ideális méret,kint lehetett reggelizni,lehetett napozni mert nem látott a szomszéd:)) Kis ház 46m2, kert:20m2:) Én nem szeretem a panelt:( Most abban lakunk.Drága a KK,(16 havonta) fűtés ha nem használjuk ugy is 13ezer,ha használjuk 22. Kiskoromban téglalakásbnan laktunk,nagyon szerettem, jó belmagasság, galéria:)

Itt egyszerűen nem férünk el,nem tudunk hova pakolni...

Szerintem a szükség nagy úr,ha dolgozni kell akkor ez van:) Igaz van erkélyünk,dde 3m2...

2013. szept. 23. 19:08
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Pont ilyen kis sorházban laknaka volt barátomék. Ők 9millióért adják el a házat,utolsó infoim szerint. Egy hátránya van,nem lehet hol parkolni náluk mert olyan kis keskeny utca:( De amig egy gyerekünk volt(most 2 van) töléletes lett volna.. 8-9millió most az ára,s ráadásul rosszul irtam: 50m2 a kert, 49 a ház. Imádtam... Ha érdekel esetleg el tudom küldeni a linkájét. Azért volt még jó mert fél óra az Örs, 20 perc a Köki, s fél óra alatt bent voltam a Blahán is. Még este 11kor is... (Mondjuk akkor már nem jöttem haza:D)
2013. szept. 23. 19:17
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én társasházban nőttem fel, most családi házban élek, én visszavágyok a belvárosi nyüzsgésbe.

Néhányan említették a közös költséget. Erre nem úgy kell nézni, mint egy plusz fizetnivaló a családi házban élőkhöz képest. Ugyanis ebből állja a lakóközösség többek között a felújításokat, még egy családi házban élőnek mindenért a saját tárcáját kell kinyitnia. Egy néhány milliós tetőfelújítást leosztjuk a közös költség összegével, akkor kiderül, hogy abból jó néhány évig ki lehet fizetni azt.

2013. szept. 23. 20:13
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Én vidéki vagyok és alig várom h panelba költözzek. Kiráz a hideg a kertes háztól!!
2013. szept. 23. 22:36
 17/22 anonim ***** válasza:
Világ életemben panelben laktam. Én szeretem, nem igazán tudnám megszokni a kertes házat. Persze, megtudnám, ha muszáj lenne, de nem muszáj.
2013. szept. 23. 23:06
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Én panelgyerek vagyok, de van egy kertes házunk is. Semmi, de semmi pénzért nem laknék ott, soha. A panel (az igényesebb, ami nem egy másik panelra, hanem mondjuk fákra néz) abszolút szerethető. Nem olyan rettenetes, mint ahogy állítják, nem jön át a kajaszag, nem hallatszik át csak a kiabálás. Nem akkora a rezsi, nem kell vesződni a kerttel (de pl erkélyen lehet tartani növényeket) és bármi gond van, van körülötted néhány család, akikhez fordulhatsz.

Szóval panel forever :D

2013. szept. 24. 11:39
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Bp-en nőttem fel jórészt, de sok időt töltöttem gyerekkoromban a nagyszüleim vidéki, hatalmas kertes házában. nagyon szerettem az udvaron játszani, bogarászni :) viszont ma, felnőttként már nincs szükségem rá, nem is lenne időm kihasználni a kert és a nagy ház nyújtotta előnyöket.

egy kellemes társasházban élek, normális szomszédokkal, megfizethető költségekkel. van egy viszonylag nagy erkélyem, nem érzem bezárva magam, az ablakok egy nyugis parkra néznek, megvan a természetközeliség élménye, és ami hatalmas előny, h könnyedén megközelíthető a belváros, a munkahelyem, szórakozási lehetőségek.

egyelőre nem költöznék kertes házba, max majd ha idős leszek, de lehet akkor sem.

2013. szept. 25. 09:30
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
7 éve vettem nagyrészt a párom miatt Bp.közvetlen agglomerációjában egy használt ikerházat,kicsi kerttel.Mostanra eljutottam oda,hogy ha lehet,jövőre elköltöznék innen egy nagy (70 nm) zöldövezeti,nagy erkélyes panel lakásba valamelyik külső kerületbe.Egyre jobban nem szeretek itt lakni,és egy házra állandóan költeni kell,és sokszor duplájára jön ki 1 hónapra mint egy panel nagy lakás közös költsége. Ebböl nagyon elegem van már.Én előtte panelban laktam anyukámmal mindig(igaz,az nem volt nagy)így mind a két oldalt volt szerencsém megtapasztalni.Ennek ellenére egy nagy élhető,levegős panel lakásba visszaköltöznék.
2013. szept. 28. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!