Akik bérházban vagy panelban laknak ha tehetnék kertes házba költöznének? Vagy egy vidékinek is meglehet azt szokni?
Én imádnék kertes házban lakni.:) Volt barátom kertes házban laktak(most adják el a házat) s nagyon tetszett.Kis kert,boggrácsozni lehet benne:)Anyukája is tudott kicsit kertészkedni, pont ideális méret,kint lehetett reggelizni,lehetett napozni mert nem látott a szomszéd:)) Kis ház 46m2, kert:20m2:) Én nem szeretem a panelt:( Most abban lakunk.Drága a KK,(16 havonta) fűtés ha nem használjuk ugy is 13ezer,ha használjuk 22. Kiskoromban téglalakásbnan laktunk,nagyon szerettem, jó belmagasság, galéria:)
Itt egyszerűen nem férünk el,nem tudunk hova pakolni...
Szerintem a szükség nagy úr,ha dolgozni kell akkor ez van:) Igaz van erkélyünk,dde 3m2...
Én társasházban nőttem fel, most családi házban élek, én visszavágyok a belvárosi nyüzsgésbe.
Néhányan említették a közös költséget. Erre nem úgy kell nézni, mint egy plusz fizetnivaló a családi házban élőkhöz képest. Ugyanis ebből állja a lakóközösség többek között a felújításokat, még egy családi házban élőnek mindenért a saját tárcáját kell kinyitnia. Egy néhány milliós tetőfelújítást leosztjuk a közös költség összegével, akkor kiderül, hogy abból jó néhány évig ki lehet fizetni azt.
Én panelgyerek vagyok, de van egy kertes házunk is. Semmi, de semmi pénzért nem laknék ott, soha. A panel (az igényesebb, ami nem egy másik panelra, hanem mondjuk fákra néz) abszolút szerethető. Nem olyan rettenetes, mint ahogy állítják, nem jön át a kajaszag, nem hallatszik át csak a kiabálás. Nem akkora a rezsi, nem kell vesződni a kerttel (de pl erkélyen lehet tartani növényeket) és bármi gond van, van körülötted néhány család, akikhez fordulhatsz.
Szóval panel forever :D
Bp-en nőttem fel jórészt, de sok időt töltöttem gyerekkoromban a nagyszüleim vidéki, hatalmas kertes házában. nagyon szerettem az udvaron játszani, bogarászni :) viszont ma, felnőttként már nincs szükségem rá, nem is lenne időm kihasználni a kert és a nagy ház nyújtotta előnyöket.
egy kellemes társasházban élek, normális szomszédokkal, megfizethető költségekkel. van egy viszonylag nagy erkélyem, nem érzem bezárva magam, az ablakok egy nyugis parkra néznek, megvan a természetközeliség élménye, és ami hatalmas előny, h könnyedén megközelíthető a belváros, a munkahelyem, szórakozási lehetőségek.
egyelőre nem költöznék kertes házba, max majd ha idős leszek, de lehet akkor sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!