Milyen egy vidékinek, ha Budapestre gondol? Mi jut eszébe róla?
Gondolom te is Budapesti vagy. Hát az a különbség, hogy őő hogy is fogalmazzak, tehát mintha budapest nem is magyarországhoz tartozna, mintha egy városállam lenne, mivel rohadtul nem törődnek a vidékfejlesztéssel és a vidékkel kapcsolatos dolgokkal, igaz a budapesttel kapcsolatosakkal sem, de azzal legalább minimális szinten.
Amúgy neked mi jut eszedbe a vidékről? Na nekem is az jut eszembe budapestről.
Jó a kérdés. Nekem az pl.: hogy több a munkalehetőség, magasabbak a bérek, több lehetőség van különböző programokra járni, stb.. stb..
A rossz oldala: a sok kutyapiszok, a régi házak, az iszonyat szmog.
Ez a "városállam" dolog is igen találó, holott nem érdem, hogy hol lakunk, hanem állapot. Miként az életkor is.
Soha nem laknék ott.Koszos,büdös,udvariatlanok az emberek,tömegnyomor van a közlekedési eszközökön,az emberek lenézik a vidékieket.Volt olyan pesti,aki közölte velem,hogy azért kell egy pestinek magasabb fizetés,mert nekik van igényük színházra,uszodára,koncertekre, egy vidékinek pedig nincs.És a vidékinek nem kell élelemre költeni,mert megtudja termelni magának.
A vidék fizeti a fővárosiak kényelmét,tömegközlekedését,szórakozását.Ez pedig nagyon nem tetszik.
Vidéki vagyok, de laktam ott egy évig. Magát a várost a kosz és büdös miatt nem szerettem, pedig lehetne nagyon szép. Az embereket általában jobban szerettem mint az ittenieket, mert nem azzal voltak elfoglalva hogy a másik mit csinál, és általában nem ismerte mindenki egymást. A fizetéss sokkal, sokkal, sokkal jobb.
Viszont:
itt tiszta a levegő, van csend is, és az 1 éves kislányom nem vinném oda, ahol nem merném kiengedni az utcára játszani.
Utlosó vok.
Persze nem most megy egyedül játszani, hanem pár év múlva:)
"... Budapest, Budapest de csodás! ..." Nagypapám énekelte ezt sokat :) Persze akkor még más volt Budapest...
Nekem semmi nem jut már róla eszembe. Régen úgy gondoltam rá, mint valami szuper helyre, de már rájöttem felesleges felköltözni vidékről Bpre, ha már költözök külföldre megyek.
Nekem semmi extra nem jut róla eszembe, se embereket se semmit tekintve. Talán az, hogy néha muszáj fellátogatnom a fővárosba, mert van amit csak ott tudok elintézni. Illetve, hogy ott kicsit több lehetőség van, munkára, vásárolni stb.
De egy időben mindig a vízágyú és társai jutottak eszembe BPrőlé! Meg az, hogy milyen lenne ott lakni, este nyugalomban nézem a tv-t erre valaki bedob egy téglát az ablakon aztán jön rám a füstbomba gránát meg a vízágyút nyomatják befelé... Közben dallamosan kiabálnak az emberek az utcán és gumilövedékek szállnak a szélben.
:DDD
Hát kosz, tömeg, meg stb amit még az előbb modntak.
A vidéki emberek, mint valami fejletlenebb nép a pesti ember szemében.
És Magyarország emberei és midnenki álandóan Pesttel foglalkozik, igaz, főváros, de könyörgök, "vidéken" is van élet. Meg hogy bármi van, de Pestnek jó legyen.
ezen kívül nem ítélem el az ottani embereket, de nagy része egy kicsit magába szállhatna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!