Érdemes az Őrségbe költözni? Sok a cigányok arra fele?
Tipikus, mindig más a hibás... Most meg épp én. :)
"Sajnos így változás nem lessz, még ilyen a kormány."
" Sajnos a normális romák nem tudnak mit tenni vele, főleg úgy hogy gyenge a "kormány" is."
Az én olvasatomban ez azt jelenti. Nyavalygós meg pont hogy Te vagy, Te jössz ide hőbörögni meg sajnáltatni magad, és még csak észre sem veszed. Persze, a szarkenegetés meg már zsigerből megy.
Figyu, nem a cigánySÁG a hibás, hanem a cigányok nagy része. Túl nagy része, és túl kis része az, akikre ez nem vonatkozik. Épp ezért alakultak ki a sztereotípiák a magyarokban (és mindenki másban) a cigányokkal szemben. Ha találkozol 10 kutyával, amelyik vicsorog rád, meg akar harapni, persze hogy úgy állsz a kutyákhoz, hogy mind vicsorog és harapós, ezen nincs mit csodálkozni. Hiába, hogy minden 11. kutya emberbarát, benned már mélyen el van ültetve ennek az ellenkezője, és utána már találkozhatsz bármennyi emberbarát kutyával, első látásra mindhez úgy fogsz viszonyulni önkéntelenül is, hogy az meg akar harapni. Ilyenkor pedig már nagyon nehéz, ha nem lehetetlen szabadulni ezektől a berögzülésektől.
Erről nem Te tehetsz (bár így a megnyilvánulásaid alapján Te is magadba hordozod ezen ismertetőjegyek csíráit), hanem az a 99 másik melletted, aki veled ellentétben tipikus cigány módon viselkedik. Te lehet, hogy kivétel vagy - de amilyen nehéz neked szabadulnod a szocializálatlanság béklyói alól, pont olyan nehéz nekünk is szabadulnunk a rólatok kialakított sztereotípiáktól.
"(bár így a megnyilvánulásaid alapján Te is magadba hordozod ezen
ismertetőjegyek csíráit)" ez kifejtenéd jobban, hogy mivel hordozom ? Egyébként értelek, nekem is nehéz hinni abba, hogy nem mindenki cigánygyűlölő :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!