Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mobilházba költözni, külvárosb...

Mobilházba költözni, külvárosba két gyerekkel?

Figyelt kérdés

Egy ismerős vetette fel az ötletet, mert erre talán össze tudnánk hozni a pénzt hitel nélkül. (A párom családját kilakoltatták a felhalmozódott adósságok miatt, az én szüleim pedig a svájci frankos hitellel szenvednek és a két öcsém még otthon lakik.) Albérletekben laktunk, de úgy felment az áruk hogy már nem bírnánk fizetni, és közben úton a második gyerek. Nagymamám elég rossz állapotú házában lakunk jelenleg 30km-re a várostól, a boltoktól és minden munkalehetőségtől. A párom bejár dolgozni, de a bérlet nem olcsó dolog, se egy ekkora (szigetelés nélküli öreg téglaház) befűtése.

Mások valószínűleg azt gondolhatják hogy szegény gyerekeket mobilházba akarom vinni... pont az ő érdeküket nézem. Az összes vagyonunk egy hűtő, egy mosógép, egy régi tv, és egy számítógép. A mobilházak berendezettek, ahogy néztem elég jó bútorokkal, és a mi cuccainkat bepakolva egy teljesen felszerelt "lakást" kapnánk. Tehát meglennének az alapvető dolgok, 2-3 éven belül viszonylag normális körülményeket tudnánk nekik biztosítani. Ahogy hallottam egy mobilház befűtése nem 60 ezer ha szigetelve van (Itt annyi a fűtés, úgy hogy ajándékba kapunk néha fát közben). Nem kéne hitelt fizetnünk öreg korunkig, tehát a gyerekeknek tudnánk anyagilag segíteni, annyira biztosan hogy ne járjanak így mint mi. Később meg valószínűleg egyedül maradunk akkor meg már teljesen jó az a kis mobilház kettőnknek. Persze azért is tetszik mert nem zárja ki se azt a lehetőséget hogy elköltözzünk más városba, se azt hogy később (akármi történhet még :D) vegyünk egy lakást...

Igazából több kérdés is felmerült, de már hónapok óta rajta vagyok a témán. Egymillió alatt zártkerteket hirdetnek. Úgy tudom oda fel lehet állítani, de közműbeköttetés szempontjából lehet érdemesebb egy drágább telket venni, ahol már alapból bentvan minden, nem? Meg állandó lakcímnek nem lehet bejelenteni úgy tudom. Védőnő nem problémázhat ezen vagy a gyámügy ha ilyen helyen lakunk? Jó lenne ha felvenné velem a kapcsolatot valaki aki családos és mobilházban lakik. :) Rengeteg kérdésem lenne. Nekünk ez elég komoly anyagi lépés lenne, szóval nem szeretnék úgy járni hogy pl. nem hajlandók bekötni a villanyt vagy a vizet. Vagy kijönnek és közlik hogy nem lakhatunk ott, vagy akármi. Meg a mobilház és a telek árán kívül kb. még mennyi kellene ehhez? Jöhet bármilyen hasznos infó, megköszönöm. :)

2013. aug. 7. 09:48
 1/6 anonim válasza:
100%
Szerintem teljesen rendben van.
2013. aug. 7. 10:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sincs ezzel baj, jobb mint hitelt fizetnetek életetek végéig. Egyik munkatársam is így fürdött be, felvett nagy hitelt vett egy nagy családi házat, felújította meg minden, és a mainapig már lassan 10 éve fizeti a hitelét, a házát már rég elvették tőle, de nem tudta a bank elárverezni annyiért amennyi fedezné a hitelt plusz a behajtási díjat is neki kell állnia és most örül annak hogy a volt párja lakásába maradhat cserébe ha fizeti a rezsit meg télen elmegy hozzájuk fát vágni. A fizuját letiltják, nem megy sokra vele.
2013. aug. 7. 10:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően nincs semmi baj ezekkel a házakkal. Bár csak most néztem utána, a kérdésed alapján :-)

A kérdés csak annyi, hogy például a telket és a mobilházat miből veszitek? Annyi tőkétek van ezek szerint?

2013. aug. 7. 10:55
 4/6 A kérdező kommentje:
Erre több ötlet is van, még nem tudjuk. Teszünk félre amikor lehet, de pár hónapos ausztriai meló is szóbakerült, párom mondta a személyi kölcsönt, mert ő minél hamarabb menne, én viszont nagyon ellene vagyok a hiteleknek. Kétszerannyit kérnek vissza, és ez azért nem egy elérhetetlen összeg, jobb lenne sajátból kifizetni. Inkább várok amíg összejön legalább a telekre. Meg most próbálkozik egy munkahellyel, lehet felveszik, nettó 130-at kapna állítólag... :)
2013. aug. 7. 12:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Én ugyanebben gondolkodom,mint te. A villany miatt ne aggódj,azt üres telekre is lekötik,a telken belül meg oda vezeted ahová akarod,csak messze ne legyen a villany mert akkor könnyen többe kerülhet mint a telek.
2013. aug. 8. 07:46
 6/6 Bálint Istvan52 ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

Mi már 13 éve /még a tömeges megjelenése előtt /átestünk ezen a problémán, jelenleg egy nagyvárostól 7 km-re lakunk

egy szőlőhegyen - a lepukkant présházból átalakított nagyon kis rezsijű kertes házunkért most két panelt kapnánk.Soha nem szeretnék elmenni.

Bármilyen épületbe be lehet állandóra jelentkezni, de a postára kell járni /nincs postás /, a szemételszállítás nem mindenütt megoldott,ha nincs vezetékes víz a kútfúrás és a vízmű a talajvízszint függvényében elérheti a fél milliót.A szennyvíz megoldható.

A mobilház gyors megoldás, jó a hőszigetelése, havi 10-15 ezerben megáll a fűtés, talán később nehezebb kijönni belőle, mivel az emberek ódzkodnak tőle.

Most nem jut több okosság eszembe, de szívesen válaszolok

az esetleges kérdésekre - ha tudok! üdv bi.

2013. aug. 10. 22:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!