Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi lehet a baj a mosógéppel?

Mi lehet a baj a mosógéppel?

Figyelt kérdés

Mostanában mikor kiteregetek, hullik a mosópor a frissen mosott ruhából. Rossz mosóport használok? Vagy túl sokat teszek bele? Rossz a mosógép?

Felültöltős a (Indesit kb. 5 éves) minden egyes mosás után kiöblítem a mosószertartót, de az utóbbi időben azt is észrevettem hogy sok mosópor átmegy az öblítős lyukba, így az öblítő egy része is ottmarad.

2009. okt. 26. 12:02
 1/5 anonim válasza:
Szia! Nekem is Indesitem van, kb. ugyanilyen idős. Én már az elején is észrevettem, hogy nem oldódik normálisan a mosópor, ezért azóta is folyékony mosószert használok bele. Én annak idején duplán öblítettem és akkor már nem volt benne a por. Az enyém alultöltős, de szerintem ez a mosógépek nagy részénél probléma, amelyik hideg vizet enged be és utána melegíti a vizet. Az is lehet, hogy már nagyon köves a fűtőszála és nem melegíti kellőképpen 30-40-60 fokra a vizet ezért nem tud feloldódni a mosópor. A programok annyi ideig mennek amennyi papír szerint?
2009. okt. 26. 12:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem is Indesitem van és sajnos én sem vagyok elégedett vele. Mosás után büdösen maradó ruhák, mosóporfoltok a ruhán, előre beszívott öblítő és még sorolhatnám a problémáimat. Én is csak azt tudom javasolni, hogy térj át folyékony mosószerre, vagy nagyon kevés mosóport használj.
2009. okt. 26. 13:20
 3/5 A kérdező kommentje:

Eddig semmi baj nem volt vele. Ezt pár hete csinálja. Nemsokára elfogy úgy is a mosópor, majd veszek folyékonyat.

Megmondom őszintén nem tudom pontosan hogy meddig futnak a programok, nagyjából tudom csak, lehet hogy ez így nem elég. De lehet hogy tényleg vízköves. De azt meg már csak a szerelő tudja megcsinálni ugye?

2009. okt. 26. 14:21
 4/5 anonim válasza:
Nem kell hozzá szerelö,Te is tudod vizköteleniteni.Én a DM-ben vettem mosogéphez valo vizköoldot.Ezt a használati utmutato alapján használd,de csak üres ruha nélküli mosogépben.Sok sikert.
2009. okt. 26. 15:24
 5/5 anonim ***** válasza:
A mosószert ne a tartályba öntsd, hanem a folyékony mosószerhez általában adnak egy kis tartályt, abban tedd be a ruhákra a dobba. Használhatsz felesben mosószódát is, olcsóbban jön ki az egész. A vízkő problémára pedig egy tanács: minden mosáshoz tegyél kb. fél deci 20 %-os ecetet, ez lágyítja a vizet, lassabban rakodik le a vízkő. Az én mosógépem lassan nagykorú lesz, a fűtőszálat nem látom, de a dobja olyan fényes, mintha most hoztuk volna haza.
2009. nov. 1. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!