Mit csináljak a mosógéppel ha mosás után a ruhák tele lesznek lerakódott vízkődarabokkal?
Az előttem írók jól írták,hogy ecet,de azt elfelejtették odaírni hogy 20%-os kell hozzá.
Tehát : este önts bele legalább 2 liter 20%-os ecetet, hagyd benne reggelig,aztán reggel egy öblítő progival indítsd el.Én évente 2-szer megcsinálom ezt,és olyan tiszta a fűtőszál mint a Salamin kir. töke.Nem kel bele semmi Calgon, meg miegymás.
Az első tanács nem jó! A vízkőoldás legalább 24 óráig tart és nem egy liter ecettel kell hanem 3kg citromsavval kell végezni!A szervízek butaságot mondanak hogy mosóprogrammal kell csinálni, annyi idő alatt nem oldódik a vízkő és a citrom savból is legalább 40%-os oldatot kell csinálni.3 kg citromsavhoz 4 liter forró víz bele az üstbe és LEGALÁBB 24 óráig állni hagyni a dobot időnként meg kell forgatni!24 óránál tovább is állhat! Az oldás után lehet mosóprogramot indítani.
Vegyész.
"elöltöltős a mosógépe"
Az elöltöltős mosógépbe is lehet több kiló citromsavat tenni és vízet önteni csak ott az ablak szélét ne érje el.A dob és az üst mélyebben van mint az ablak. És ott csak úgy lehet forgatni a dobot ha belenyúlsz és a bordákkal forgatod. A 24 órás oldás alatt ugyis nyitva kell az ablaknak lenni.
Az ecetes variációt már próbáltam, de nem segített, igaz csak egy 2 órás 90 fokos programot indítottam el ecettel, üres géppel.
Nekem felültöltős a mosógépem.
Hogy is csináljam pontosan ezt a citromsavasat? Egyáltalán hol tudok beszerezni citromsavat?
Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek, de még nem volt vele dolgom!
A 3 kg citromsavat nem viccből írtam a kérdező gépe nagyon vízköves kevesebbel nem is érdemes elkezdeni.Én csináltam olyan gépet amibe 5kg-ot kellett használni mire teljesen jó lett.És a jó oldás érdekében gyakran kell a dobot forgatni.
Vegyész.
Vegyszer mezőgazdasági háztartási borászati szaküzletben lehet kapni citromsavat. A veszprémi Zöldbolt. hu csomagként is küldi de náluk osztrák van ami drágább a kínaiaknál 500Ft-ért is lehet kilóját kapni.
Legalább 3 kilót beleöntesz a dobba, rá 4 liter meleg vízet becsukod a dobot és forgatod rendszeresen 24-36 óra után elindítasz egy 40 fokos mosóprogramot.Én nálad a 36-48 órát ajánlom.Még így is előfordulhat hogy kell mágegy művelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!