Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi kaparhat este a szobámban?

Mi kaparhat este a szobámban?

Figyelt kérdés
Szinte kivétel nélkül minden éjjel kapar valami a szobámban. Az ablak mellett a fal belsejében hallom minden este. Régebben mindig éjfél körül kezdett rá, de egy ideje abbahagyta. Aztán mivel most nyár van, megengedhetem magamnak, hogy hajnal 3 körül feküdjek le.. és megint hallom. Szinte MINDIG ugyanakkor kezd rá: 02:50 és 3:15 időpontok között valamikor. Változó, hogy mikor, de mindig a két időpont között. Kb. 10 percig csinálja, majd abbamarad. Előfordult, hogy pár perc múlva újra elkezdte, de akkor már nem tartott olyan sokáig. Ami a legjobban zavar, hogy semmiféle rágcsálóról nem lehet szó, ugyanis bérházban lakom, a 4. emeleten.... Mi a fene lehet ez? Denevér? Tud az ilyet? Vagy valami madár? Miért mindig este kaparászik? Irtó zavaró, amíg csinálja el sem tudok aludni.

2013. júl. 22. 15:54
1 2
 11/17 anonim válasza:
65%
Vöröshasú pézsmatulok amint épp párosodik.
2013. júl. 22. 18:56
 12/17 anonim ***** válasza:
68%

A leírtak alapján ez valószínűleg a "Kis kopogóbogár (Anobium punctatum)" rovar osztályának a hímvessző-ági családjába tartozó "Nagy kaparóbogár (Musculus Vulgus)" lehet. Latinul a "musculus" a "Nagy" szó jelentésével bír, míg a "vulgus" szó "kaparólapát"-ot jelent. Azért kapta latinul ezt a nevet, mert a kaparólapát formájára emlékeztető feje van a bogárnak. A "szú" félék rendjében köznapi nevén egyszerűen csak "faszú"-nak hívják. Azonban jelenlegi esetünkben az a kérdéses, hogy biológiai szempontból milyen "faszú". A rovar falloszának formája és mérete nagyban hozzájárul a kaparás hangjához. Ugyanis a közhiedelemmel ellentétben a bogár nem a fejével, hanem a péniszével idézi elő a kaparásra emlékeztető zajt, a 10-20 perces aktus során. Ezek a rovarok a falból való kiszabadulásukig csak a vakolattal tudnak szexuális kapcsolatot kialakítani, amely elősegíti a nemző szervük edzettségét továbbá a szabad világba történő kijutásukat. A fajra jellemző másik egyedi tulajdonságuk, hogy pontosan hajnali 02:50 és 03:15 között aktívak. Biológiai órájuk azért erre az időintervallumra van beállítva, mert egy normális ember e-tájt már rég húzza a lóbőrt. Közben a bogár pedig a nemi végtagján található bőrt.

Ebből következvén az egyetlen tanács az, hogy feküdj le előbb aludni! Így akkor már nem fogod hallani a kaparászást mert olyan mély álomban leszel.

Remélem tudtam segíteni.

2013. júl. 22. 18:58
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Áruljátok már el a szu mi sz*rt keresne a falba????
2013. júl. 23. 10:51
 14/17 A kérdező kommentje:

Komolyan, néhány válasz akkora.... :DDDD Ez a Kőmíves Kelemmé, meg most ez az utolsó előtti nagyon ott volt.

Na de nem poénból írtam ki a kérdést, szóval aki normálisan segíteni próbált, annak köszönöm. Valószínűleg, amíg nem szedem szét a falat, nem fogom megtudni, mi az, de most már legalább van sejtésem.

A vicces hozzászólókon pedig jót nevettem, tényleg. :))

2013. júl. 23. 18:48
 15/17 h.ercsi válasza:
51%
Egér :D vagy szellem választhatsz xD
2013. júl. 26. 00:11
 16/17 anonim válasza:
Én vagyok az bocsi:D
2014. júl. 14. 13:27
 17/17 anonim válasza:
sárkány
2018. júl. 7. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!