Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért olyan hihetetlen, h...

Miért olyan hihetetlen, h valaki már 22-23 évesen saját házat tud venni hitel nélkül?

Figyelt kérdés
Nekem nem egy ilyen ismerősöm van, van aki külföldi munkával, van aki itthon kereste meg a rávalót(mondjuk 7-8 millió forint)
2013. júl. 15. 19:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
91%

"2 millióért? Már bocsi, de nekünk az alap és a tető került annyiba, nem hiszem, hogy annyira jó ház lenne."

Igen, 2 millióért vettem.A ház 100 négyzetméter,

1992-ben épült,3 szobás,fürdőszobás,konyha-ebédlő egyben van,tetőtér beépíthető(na erre nem lesz pénz egy darabig)

Fűtése konvektorokkal meg kandallókkal(ezt alakítjuk át központi fűtésre pontosan a majdani tetőtér miatt)belmagassága 2,9 méter,a konyha és az előszoba rész alacsonyabb.Rendes alapja van,vegyes építésű.Pár hónapot lakták,teljesen új állapotú épület.Külföldre költözés(pontosabban bejött nekik az ottani munka lehetőség) miatt adták el,úgy tudom.

Az ablakokra ráfért egy lakkozás meg a házra egy festés,de hirtelen induló költség más nem volt.

Egy hátránya volt:nem volt akkor még melléképület.Azóta már van.

Én nem azt mondom,hogy tökéleteset lehet venni 2 millióból vagy 5 millióból,mert az igénye mindenkinek más és más,mi is alakítottunk rajta még egy keveset,de az elosztása jó,a nyílászárók is használhatóak még jó pár évig,falat nem kellett arrébb tenni,tető tökéletes,a berendezéssel voltak inkább gondok,mert kevésnek bizonyult a bútor,amit az előző 40 négyzetméteres házból hoztam.De az is a múlté.

A legnagyobb bűne az,hogy külterület és innentől mindenki lenézi és kevesebbnek gondol azért,mert itt lakom.Bár ez engem nem zavar.Innen jobb a buszjárat is,mint a közeli falvakból,mert oda sok menetrend szerinti járat nem tér be,itt pedig megáll.Ezenkívül a nagyobb boltokhoz,középiskolákhoz,orvosi szakrendelésekhez is közelebb vagyok.

2013. júl. 15. 20:54
 22/25 anonim ***** válasza:

Jellemző, hogy az ország nyugati felén élőknek lövésük nincs, mi van a keleti részben. Nem új keletű dolog ez, (Hunnia, Pannónia). Egyáltalán nem csoda, ha 2 milláért megfelelő házat lehet venni, teljesen más értéke van a pénznek.

A hegesztós 9 kilót, pedig elhiszem, amennyiben valami nagy simli van a dologban, hogy nem bejelentett, adózott zseton, az tuti. Van ott még más is.

2013. júl. 15. 22:02
 23/25 A kérdező kommentje:

Van.

Havi 300 óra munka.

2013. júl. 15. 22:04
 24/25 anonim ***** válasza:

Gondolom, adózott pénz.:)

Biztosítás nem árt, egy haverom még 15 éve hegesztett ausztriában , akkoriban nem fizettek ilyen jól, de a kézfejét elvesztette, azóta nem túl boldog.

2013. júl. 15. 22:11
 25/25 anonim ***** válasza:
55%

"Ismerősöm programozó matematikusnak tanult. Még nem fejezte be az egyetemet, de már készített saját tervezésű programokat. Egy nagyon komoly külföldi cég meglátta az egyiket az Apple store-ban, kizárólagos jogot kértek rá, megkapták, cserébe az ismerős srác nagyon komoly (több lakásnyi) összeget kapott. Még nincs 25 éves...

Ennyit a teóriátokról, miszerint Magyarországon csak bűnözők tudnak boldogulni. Tanulni kell, nem panaszosan a sorsot vádolni."

És akkor mi van? Ez egy olyan ritka sikertörténet, mint a fehérholló. Csak nagyon keveseknek adatik meg, meg nem is lehet mindenkiből programozó. Nagyon nehéz rálelni azokra a területekre, amik sok pénzt hozhatnak, "feltaláló", innovátor sem lehet mindenki. Ez kevesek kiváltsága. Hiába van sok tehetséges ember, az a terület, amihez értenek, nem rejt akkora lehetőségeket, mint az amiről írtál. És ez nem siránkozás, kifogás, hanem a realitás. Vajon te hol vagy az "ász" ismerősödhöz képest?

2015. máj. 28. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!