Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az ilyen házakat milyen...

Az ilyen házakat milyen szakemberek építik fel?

Figyelt kérdés

szakemberek alatt ács, kőműves, burkoló-t értem.

végülis ha meglenne egy ilyen ház terve, akkor felépíthető, nem? ez is falakból, ablakokból áll, és ügyesburkolásokból, szines tetőcserepek stb.

[link]

[link]

2013. júl. 13. 09:51
1 2 3 4
 11/40 TappancsMancs ***** válasza:
Nemrég hallottam Németországból hazajött burkolótól, hogy ott hogyan ellenőrzi a műszakvezető a burkolót. Oldalról megvilágítja a csempét és ami kilóg vagy beljebb van azt megjelöli és azt ki kell cserélni. Ez nálunk nem igazán van, legalább is az olcsóbb burkolóknál. Aztán persze nyugaton is van olcsó szaki ez is igaz. Aztán láttam nyugati profit is és én szebben bár lassabban feltenném ugyanazt. Szóval ennek ha érdekel az ilyen jobb ha megkülönbözteted két részét. 1. a munka megcsinálása 2. a szakszerűség. Hozzávehetsz egy 3-dikat is a precizitás. Ha ezek megvannak mehet a meló, ebből minél több gyengébb vagy kitalálom házi ötlet annál kétségesebb a végeredmény.
2013. júl. 13. 13:30
 12/40 TappancsMancs ***** válasza:

Amúgy szerintem ha profi ács vagy ha jól veszem ki akkor kb tudnád is egy tető szerkezetét hogyan kell kialakítani. Nem mindegy milyen keresztmetszetű gerendákat használsz hiszen ha 2x túlméretezed drága lesz és nem spóroltál, vagy gyenge lesz és előbb utóbb problémás.

[link]

2013. júl. 13. 13:39
 13/40 TappancsMancs ***** válasza:
Másik példa. A burkolásnál a profik a falak sarkaiban nem sima rugalmas fúgát használnak, hanem kikevernek ugyanolyan színű szilikont és azzal megy és nem is véletlen. Van sok ilyen dolog ami szakmailag nagyban eltérhet. Falazást is biztosan sokan láttunk már, de a szakszerűsége az megint más mint csinálni. Mert milyen anyagokból kevered ki a habarcsot? Milyen arányban? Meddig és hogyan? Mivel? Milyen vastagságban teszed? Eszközei? Hogyan lesz egyenes a fal? Mert ha csak úgy teszed tuti görbe lesz. Tényleg. Jó használsz valami zsinórt ez oké. De hogy feszíted oda ahova kell? Ha ezekre egyből tudod a jó válaszokat és még sok másra is akkor tényleg csak neki kell fognod. Már ha vagy elég ügyes és precíz is akkor klassz is lesz az eredmény.
2013. júl. 13. 13:48
 14/40 TappancsMancs ***** válasza:

Egyébként a háromból a második kettő a lényeges. :) Nem az első ahogy gondolod.

1 munka végzése

2 szakszerűség

3 precizitás

A fejlődési sorrendje is ez, az első magában a barkácsolás, 1+2 alap szakmunka, az 1+2+3 a profi.

2013. júl. 13. 13:54
 15/40 A kérdező kommentje:
igazatok lehet kicsit túllőttem a célon, hogyha a hazai viszonyokat nézzük. ezer meg ezer mediterrán tipusú házat be lehetne linkelni, csak épp olyat nem találtam amiről egy kicsivel több részletezés van. ha az ácsot nézzük, az akkor is ács, akkor ezek szerint munka közben tanul a legtöbbet, és sajátít el új ismereteket..
2013. júl. 13. 19:10
 16/40 Gugu Gabor ***** válasza:
100%

Igen ez minden szakmára igaz hogy munka közben sajátít el az ember új ismereteket, kell az a gyakorlat.

Viszont ha már ács marhára nem mindegy hogy milyen (minőségű) és mennyi anyag van abban a házban.

Az hogy egy egyszerű nyeregtetőt meg lehet csinálni pik-pak az egy dolog, viszont ha már mindenféle torony tornác kupola és ki tudja mi van a házon, kicsit bonyolódik a dolog, az tény hogy ugyan úgy gerendákból áll, viszont jóval több munka megépíteni.

2013. júl. 13. 20:55
 17/40 A kérdező kommentje:
egy kőműves ismerősünk egy maga, és a családjával felhúzott egy beton+tégla 2 emeletes házat anno, a legfelső emeletet elválasztották ketté, abból lett 1-1 albérletnek kiadott rész, a ház b*** nagy, csak a nappalija akkora mint a mi házunknak a fele! és csak egy kőműves szakmája van! most laza 40millióért hírdetik.
2013. júl. 13. 21:36
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Azért az első ház, amit linkeltél az egy erős középkategória. Legalábbis felénk hasonlók épülnek.

Azt azért ne felejtsd el - ha már az ácsokról van szó - hogy egy ilyen ház tető kialakítását nem biztos, hogy egy laikus ki tudja találni. Mi merre lejt, merre vezeti a vizet, vápacsatlakozásokat, stb. A burkolás meg megint mást tészta: ahhoz hogy igazán látványos dolgot csinálj ismerni kell az anyagkínálatot, amit egy ilyen ház estében nem az itthoni barkácsboltok kínálata. Egy burkolási terv elkészítése meg megint szakmai tapasztalatot feltételez. És ehhez a burkoló néha kevés.

2013. júl. 13. 23:36
 19/40 A kérdező kommentje:
Értem, de hogyha az a bizonyos szakember gárda megveszi a tervrajzokat, a burkoló pedig németországból simán beszerezheti a megfelelő anyagokat. Szerintem ezt csakis szenvedéllyel lehet felépíteni, ahogy az a bizonyos kőműves illető felépítette a saját "palotáját".
2013. júl. 14. 13:06
 20/40 A kérdező kommentje:
amit belinkeltem első ház, itt magyarországon ér cirka 40-50milliót, abból számold ki mennyi az anyagköltség, ha németben beszerzel mindent olcsóbban olyan 8millió ft kb.
2013. júl. 14. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!