Az ilyen házakat milyen szakemberek építik fel?
szakemberek alatt ács, kőműves, burkoló-t értem.
végülis ha meglenne egy ilyen ház terve, akkor felépíthető, nem? ez is falakból, ablakokból áll, és ügyesburkolásokból, szines tetőcserepek stb.
Semmiben nem különbözik a megépítése egy egyszerűbb hagyományos szerkezetű háztól, annyi, hogy igényesebb anyagokat használnak. Bár az első képen lévő annyira nem is felső kategóriás, de tény, hogy nem is a legolcsóbb igénytelen megoldásokra törekedtek.
Hogy milyen szakemberek, ezt hogy érted? Soroljam fel a szakmunkásokat? Egyébként az ilyen házakat általában generálban tervezik és kivitelezik, direkt erre specializálódnak egyes irodák összeszokott csapattal, azért tudják ezt a minőséget hozni.A Stepdesignt ismerem is közelebbről, tényleg szépen építenek.
Azzal, hogy megszerzed egy ilyen ház tervét még nem sokra mész, ezt én is megrajzolom neked. Viszont minden ház egyedi, ezek nem olyanok, hogy ráböksz a térképre és ledobod őket valahová. Fontosak a talajmechanikai tényezők, a tájolás, a területre jellemző előírások. És fontos, hogy ki csinálja, nem minden csapatnak van meg erre a megfelelő technológiája, szakmai háttere.
Szerintem sem nagy durranás ezeket megcsinálni, de végülis egy nem pályakezdő profi ács, szerintem simán kifundálja hogyan oldja meg a tetőt pl, külsőleg csili-vili házak ezért van az a hűűhaa! meg ha direkt erre specializálódnak nyilván akkor minden egyes embernek megvan a maga specialitása, annyi a különbség hogy nem a megszokott formákat építik ki, de attól még meg tudják építeni!
itt van ez: [link]
ha elemenként nézek rá, akkor ez is áll téglákból, az oszlopok megint csili vilik kívülről, de belül ott is valami tégla féle lehet, az ablakok az épületasztalos, aztán jön a hidegburkoló, ács.. csak kell egy konkrét terv amivel lépésről lépésre lehet haladni és kész az 500milliós luxus ház..
Azért elég nagy szórással mutattál két házat. Az első ízlés kérdésében valahol középen helyezkedik el, a második meg valóban ízléses, leszámítva azt ha valakinek nem tetszik ez a mediterrán stílus. Ami hajmeresztő különbség hogy a magyar ház jóval kisebb mint a másik. Az oldalon 220 m2 ott van, a másiknál nincs csak egy kép ha jól láttam. Aztán a két ház túloldali részét, méretét sem látjuk ezekből se a kertben az épületrészeket. A mediterrán ház középső fő részének a fele is jóval nagyobb a magyar házéhoz képest. Belmagasságai is nagyobbak és valószínűleg a túlsó oldalon is sokkal nagyobb még. Szóval a mediterrán villa középső fő szárnya is 3-4 x ! akkora mint az első ház egészében és annak még a puszta anyagköltsége is nagyon sok lenne nekünk. Gondolom nektek is. :P
Nagyjából egyet is értek veled de a szavaidból úgy tűnik nagyon lebecsülöd elsaccolod IS a dolgot.
"egy nem pályakezdő profi ács, szerintem simán kifundálja hogyan oldja meg a tetőt pl"
Egy profi ács az valóban jó alap erre.
A "kifundálja" a tető szerkezetét az már nem gyakorlatias ebben az lenne a sima barkácsolás! Az más az nem szakszerű munka.
Ha valóban érdekel a dolog mindennek nézz utána és azért mert mindent emberek csinálnak és más is meg tudhatja csinálni még ne becsüld le a szakértelmet, szakszerűséget és az eddig rengeteg ember által kidolgozott mindenféle megfelelő megoldásokat.
Egy tető szerkezetét csak úgy kifundálni az se nem biztonságos se nem gyakorlatias hozzáállás. Akkor tanuld meg mindet és valóban meg is lehet.
"és kész az 500milliós luxus ház."
Erősen kétlem, hogy egy 500m-ós háznak az anyagköltségét ki tudd fizetni. Nézd meg mekkorák az 500m-ós házak nálunk és annak mennyi anyag kell. Több realitásérzéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!