Hogy lehet légteleniteni zárt rendszerü fütés radiátorait? Van automata légtelenitö is de nem szuszog. A csövek melegek, csak a radiátorok langyosak.
Milyen radiátor? Régi Radal típusúak vagy pedig ezek az új aluradiátorok? A légtelenítőnek annyi. Ha Radal típusú, akkor egy vízpumpafogóval lazítsd meg a felső hollandit amin kiáramolhat a levegő. Ha aluradiátor, akkor pedig a kötéssel szembeni oldalon, alul egy dugó van a radiátorban, felül pedig egy fehér légtelenítő. Fogsz egy csavarhúzót és kilazítod, jönni fog a levegő. Ha kijött visszacsavarod. Arra figyelj, hogy csak picit lazítsd meg, maximum 2 kört, nehogy kiessen belőle a csavar. Ha még kell segítség akkor írj, akár pirivibe akár ide.
Egy fűtésszerelő.
zárt fűtésrendszer legfelső pontján ( fszobai törölközőszárító fűtőtest) légtelenítettem csavarhúzóval, de nem tapasztalok változást, a lakásban ez az egyetlen fűtőtest, ami hideg marad.
Először talán túl sok vizet engedtem ki a légtelenítő szelepen ? Folyt bőven és a lakásegyedi kazánnál visszatöltöttem, hogy a nyomás a normál intervallumban maradjon.
Kinyitottam másik radiátornál is egy kicsit, amíg pár csepp víz megjelent, de az után sincs javulás, a fürdőszobai hideg marad.
Mit csinálhatok rosszul a légtelenítésnél ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!