Miből legyen pénzünk házat venni? Ti mit tennétek? Honnan szereznétek pénzt?
Én pincérkedtem németországban és nagyon bejött! Ha beszélitek a nyelvet és még nincs gyerek, érdemes lehet kipróbálni! 1,5 mill jött nekem össze a nyáron fizetéssel, borravalóval együtt... Szállást és étkezést a szálló fizette.
F/20
Minimálbérből vszínű még 20 évig anyósék mellett fogtok élni, sajnos! Mikor mi nekiálltunk építkezni két helyen dolgoztam, a párom pedig reggeltől-estig. Anyósék mellett laktunk szintén. Vidéken élünk. Kb. 1 millióért vettünk egy telket hitelre. Aztán lefogyott, akkor összegyűjtöttük az alapra valót, aztán a lábazatra valót és így ment a falazásig, aztán hitel. Mára már sajátban lakunk.
Elsőként szerintem munkahelyet kell váltani. A párom is minimálbérre van bejelentve. Fundamentával összekombinált hitelünk van, ezt önerőnek vették. Esetleg kérdezzetek rá.
Nekem csak 1 kérdésem van. Ha most azt írod, hogy "élősködtök" és a férjed minimálbért kap, akkor miből fogjátok fizetni a hitelt vagy a rezsit?
Mert ha anyósodék fognak segíteni a fizetésben akkor ugyanúgy marad az élősködés.
Azért arra is gondoljatok mi lesz utána.
Mi is nemrég házasodtunk, mindketten dolgozunk és mégse mertünk egyből lakáshitelbe ugrani. Most anyóséknál kialakítottunk magunknak egy lakrészt....1 szoba, konyha, fürdő. Készülünk a babaprojektre. Pár évig jó lesz,így a rezsi fizetése mellett még félre is tehetünk.
Minimálbérből lakást fenntartani + hitelt fizetni??? ezt biztos hogy jól átgondoltad?? mert ez kizárt.. Én 100e-et kerestem, a férjem egy picit többet, és így szűkösen jöttünk ki a keretből. Hozzáteszem hogy panel lakásban lakunk a hitelünk 70e ft + 16e személyi kölcsön törlesztés + a rezsi (minimum ez is olyan 80e ft). Számold ki mennyi marad egy hónapra... minimálbéren kizárt hogy fent tudtok tartani egy lakást, vagy akár egy házat.
te miért nem dolgozol? Otthon is lehet egy csomó mindent: varrni, nyelvet oktatni, gyerekekre vigyázni, stb, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!