Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miből legyen pénzünk házat...

Miből legyen pénzünk házat venni? Ti mit tennétek? Honnan szereznétek pénzt?

Figyelt kérdés
Házasok vagyunk, férjem szüleinél lakunk. Férjem dolgozik én munkanélküli vagyok egyenlőre. Önerőnk nincs, a férjem minimálbért kap. Gyűjtögetni ebből tudnánk. Lottózunk de a szerencse elkerül minket. Szeretnénk egy házat végre de kilátástalan a helyzetünk munka, hitel, terén. Nem jó mások nyakán élősködni /számomra/ mert a férjem mégis csak otthon van. Tanácsokat kérek!
2009. okt. 5. 10:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én pincérkedtem németországban és nagyon bejött! Ha beszélitek a nyelvet és még nincs gyerek, érdemes lehet kipróbálni! 1,5 mill jött nekem össze a nyáron fizetéssel, borravalóval együtt... Szállást és étkezést a szálló fizette.

F/20

2009. okt. 5. 10:23
 2/11 anonim válasza:
40%
ez elég hülye kérdés...dolgozni kell...máshonnan nem lesz pénz..főleg nem a lottózásból..vagy ha arra vártok akkor felkopik az állatok...
2009. okt. 5. 10:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, mert munkát olyan könnyű találni nem? És minimálbérből is biztos sokat tudnak félretenni...
2009. okt. 5. 10:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Minimálbérből vszínű még 20 évig anyósék mellett fogtok élni, sajnos! Mikor mi nekiálltunk építkezni két helyen dolgoztam, a párom pedig reggeltől-estig. Anyósék mellett laktunk szintén. Vidéken élünk. Kb. 1 millióért vettünk egy telket hitelre. Aztán lefogyott, akkor összegyűjtöttük az alapra valót, aztán a lábazatra valót és így ment a falazásig, aztán hitel. Mára már sajátban lakunk.

Elsőként szerintem munkahelyet kell váltani. A párom is minimálbérre van bejelentve. Fundamentával összekombinált hitelünk van, ezt önerőnek vették. Esetleg kérdezzetek rá.

2009. okt. 6. 07:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
menj el dolgozni valahova. egy fizetésből lehetetlenség félretenni normális összeget havonta szerintem.
2009. okt. 19. 19:45
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem kell önerő házvásárláshoz ha tudtok hozzá egy másik nagyobb értékű házat felmutatni plusz fedezetek. Mi is így fogjuk csinálni, bár mi nem minimálbéren vagynk. A helyi hirdetőújságokban (nálunk vannak) meg biztos vannak olyan hitelirodák akik adnak minimálbérre is hitelt utána kell járni. Ha BAR listsoknak tudnak manapság hitelt intézni szerintem minimálbérre is megoldható.
2009. okt. 19. 22:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogy miért kell egyből házzal kezdeni? Az azért elég nagy beruházás. Ha mindenáron külön akartok költözni, akkor vegyetek egy lakást. Az azért jóval olcsóbb, bár nem akarlak elkeseríten, de ennyi pénzből azt sem nagyon lehet fenntartani, mégha valahogy meg is tudnátok venni. Szóval azért át kell gondolni, hogy ha különmentek, egyáltalán el tudjátok-e magatokat tartani. Nekünk pl. volt lakásunk (anno még apuék vették, és kiadták albérletbe), de nem tudtuk volna magunkat eltartani, ezért két évig mi is a szülőknél laktunk.
2009. okt. 20. 10:57
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem csak 1 kérdésem van. Ha most azt írod, hogy "élősködtök" és a férjed minimálbért kap, akkor miből fogjátok fizetni a hitelt vagy a rezsit?

Mert ha anyósodék fognak segíteni a fizetésben akkor ugyanúgy marad az élősködés.

Azért arra is gondoljatok mi lesz utána.

Mi is nemrég házasodtunk, mindketten dolgozunk és mégse mertünk egyből lakáshitelbe ugrani. Most anyóséknál kialakítottunk magunknak egy lakrészt....1 szoba, konyha, fürdő. Készülünk a babaprojektre. Pár évig jó lesz,így a rezsi fizetése mellett még félre is tehetünk.

2009. okt. 20. 11:23
 9/11 anonim ***** válasza:

Minimálbérből lakást fenntartani + hitelt fizetni??? ezt biztos hogy jól átgondoltad?? mert ez kizárt.. Én 100e-et kerestem, a férjem egy picit többet, és így szűkösen jöttünk ki a keretből. Hozzáteszem hogy panel lakásban lakunk a hitelünk 70e ft + 16e személyi kölcsön törlesztés + a rezsi (minimum ez is olyan 80e ft). Számold ki mennyi marad egy hónapra... minimálbéren kizárt hogy fent tudtok tartani egy lakást, vagy akár egy házat.

te miért nem dolgozol? Otthon is lehet egy csomó mindent: varrni, nyelvet oktatni, gyerekekre vigyázni, stb, stb.

2009. okt. 20. 11:48
 10/11 anonim válasza:
Menjetek ki külföldre dolgozni, ha szerencsések vagytok 2 év múlva annyi pénzzel tudtok haza jönni, hogy tudtok lakást venni.
2009. okt. 20. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!