Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nincs pénzünk tűzifára (és...

Nincs pénzünk tűzifára (és egyébként szinte semmi másra sincs. ) Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
csomó adósságunk van, alig tudjuk fizetni, ráadásként meg itt ez a rohadt tél is ! szülőm inkább beiszik...mondjátok meg nekem, hogy honnan szerezzünk fát hogy legalább ne fagyjunk meg
2010. okt. 11. 18:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

kérjetek segítséget a polgármesteri hivataltól vagy most már a tescoban is lehet zsákos fát venni.merre laktok??úgy talán könnyebb lenne segíteni

írj akár privit is

2010. okt. 11. 18:44
 2/13 anonim válasza:
menj ki az erdőbe és vágj magadnak. ezt most nem szivatásból mondom. én simán ezt csinálnám, persze ez attól is függ hogy merre laksz.
2010. okt. 11. 18:48
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A polgármesteriben kérj renkívüli szociális segélyt. A mi falunkban sokaknak vitet fát az önkormányzat segélyként, próbáljátok meg ti is, hátha kaptok.
2010. okt. 11. 18:55
 4/13 anonim ***** válasza:
18:48 te se fűtöttél még fával, ugye? friss vágás erre ugyanis gyakorlatilag alkalmatlan
2010. okt. 11. 19:16
 5/13 anonim ***** válasza:
19:16 te se (sic) fűtöttél még akáccal, ugye? Az akác frissen is ugyanolyan jól ég, mint szárazon. (Persze annyi hőt nem ad, de jól ég!)
2010. okt. 11. 21:21
 6/13 anonim válasza:
Kérjeteg segélyt, ha pedig nem vállik be akkor vágjatok fát magatoknak. Nálunk sokan jártak még biciklivel is a falu környékére galyakat, fákat vágni, gyüjteni. :(
2010. okt. 11. 21:27
 7/13 anonim ***** válasza:
Ugyanezt tudom írni csak. Sajnos ez lopás, de ha nincs más... esetleg a család beköltözhet a legnagyobb szobába, így elég csak azt fűteni. Válasszátok szét a szemetet is, ami éghető anyag, az menjen a tüzelőbe (újságok, kartondobozok, de gumit és hasonlókat semmiképp!).
2010. okt. 11. 22:31
 8/13 anonim ***** válasza:
A cigány sem halmoz fel tüzifát. Minden nap megy az erdőbe és hoz egy napra - ergó neki is ég a frissen kivágott fa. Máskülönben az is lopás, de hát ő tücsök, neki azt el kell nézni.
2010. okt. 12. 04:58
 9/13 anonim ***** válasza:

"Az akác frissen is ugyanolyan jól ég, mint szárazon."

Ezt azért nem mondanám. Én tavaly vettem 25 mázsa elvileg száraznak mondott akácfát. Nem volt lehetetlen meggyújtani, de inkább csak füstölt és izzott, mint lánggal égett volna.

Amúgy én lopásra nem buzdítanék senkit. Ha nem a tiéd az erdő és onnan vágsz fát, vagy közterületről az bizony lopásnak minősül.

Csak egy ötlet: Nem tudom hol laktok, de ha nem egy apró falu, meg lehet próbálni hulladékfát is szerezni. Pl házbontásból régi gerendák, ablakkeretek, stb. Vagy ha van a közelben asztalos, faipari cég, ott is szokott hulladék lenni. Esetleg neten ingyenes apróhirdetést feladni, hogy hulladékfát elfogadnál. Talán nem reménytelen a dolog.

2010. okt. 12. 07:48
 10/13 anonim ***** válasza:

"Az akác előnyös tulajdonságai

[...]

Az akácfa nyersen is ég."

(forestpress.hu

2010. okt. 12. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!