Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hova költöznétek, mint fiatal...

Hova költöznétek, mint fiatal pár?

Figyelt kérdés

Most volt az esküvőnk és három lehetőség áll előttünk, ahova költözhetünk.

1. Házban vidéken. Tudunk vásárolni egy közepes méretű házat, persze nem modern, hanem olyan "öregesebb", hiszen egy idős páré volt. Kell újítani rajta, fürdőt kialakítani stb. Előnye, hogy HÁZ (mindig is házban szerettem volna élni, saját udvarral, kiskerttel, stb. és persze nyugodt környék) Hátránya, hogy egész életünkben ingáznunk kell, ugyanis a szakmámban csak nagyvárosokban találok állást, plusz a férjem is a megyeközpontban dolgozik, ami 60 km-re van. Az utak állapota is rossz addig.

2. Kétszobás tömbházi lakás kisvárosban. Ez a falunktól 15 km-re, a megyeszékhelytől 45 km-re van. Előnye, hogy a gyerekeink majd színvonalasabb oktatásban részesülhetnek, mint a falusi iskolában, plusz talán-talán még munkahelyet is kapnék itt. Viszont valószínűbb hogy ígyis ingáznunk kell majd, az út viszont jobb és fél óra alatt megtehető. Előny, hogy kevesebb felújítást kell végezni rajta és az évek során sem kell annyit belefektetni, mint egy házba. Hátrány: a már említett valószínűsíthető ingázás.

3. Egyszobás tömbházi lakás a megyeszékhelyen. Előny, hogy helyben lenne mindkettőnk munkahelye, plusz a gyerekek is jó iskolába járhatnak majd, és évek múlva pedig nem kell albérletet fizetniük, amikor eljön a gimnázium-egyetem idő . Hátrány, hogy nagyon kicsi a lakás, kettőnknek még elég, de ha lesz gyerek, akkor nagyobb kellene. És mivel nagyon drága a lakás egyelőre nem valószínű, hogy nagyobbat tudunk venni. Talán évek múlva se. És hát, nem ház, hanem tömbházi lakás.

Ti ebben a helyzetben melyik opciót választanátok?

2013. máj. 6. 22:16
1 2 3
 21/25 anonim válasza:

3.

több okból is. én a szüleim példáját látom. kisvárosban, 60km-re egy normális várostól építkeztek. én 14, öcsém 12 volt, amikor beköltöztünk a nagyvárosba koleszba, mert a kicsiben nem volt minőségi oktatás. ha ingáztatjátok a gyereket, az még rosszabb. sok bejárós osztálytársam volt, 12.re mindannyian beköltöztek valahogy a városba, mert utálták (kolesz, albérlet, tesóhoz, haverhoz, stb.) a benzin/gyerekeknek közlekedési bérlet sem olcsó 40-60 km-re. az útiköltséget kb félre tudnátok tenni egy nagyobb lakásra.

szerintem ha van lehetőségetek, költözzetek be a városba, a gyerekeiteknek is jobb lesz pár év múlva. addig meg dolgozni, gyűjtögetni, és akár kertesházat is vehettek néhány éven belül a kertvárosban.

2013. máj. 7. 08:43
 22/25 anonim ***** válasza:
Van más lehetőség is. Béreljetek egy kicsit nagyobb lakást a megyeszékhelyen, az majd gyerekkel is jó lesz. Ne költsétek el a pénzeteket, inkább kamatoztassátok. A helybeni munkával útiköltséget is megspóroltok. Biztos van többféle lakás, amiből lehet választani, aztán ha úgy alakul, lehet váltani.
2013. máj. 7. 09:29
 23/25 anonim ***** válasza:
Én egy nagy családi házba nőtten fel,férjem emeletesbe és szolgálati lakásként egy 1,5 szobás emeletesbe laktunk..ő jól érezte magát én cseppet se mert nem ahhoz voltam hozzászokva,hogy kora reggel a fejem fölött csapkodva porszívózzák a parkettát + a szomszéd 100 éves mosógépe éppen felszállásra készül...mivel a nagyhoz szoktam ezért úgy belaktam az egészet,hogy kicsi volt az a 1,5 szoba.Jött a gyerek és még rosszabb lett a helyzet mert alig fértünk el..tároló nem volt lift se cipeltem össze vissza a babakocsit,a nyár egy rémálom volt mert dőlt rólunk a víz stb stb lényegébe tavasztól őszig szombatonként anyósnál vasárnaponként a szüleimnél voltunk a kertbe a friss levegőn ahol a gyerek és mi is jól éreztük magunkat.1,5 éves volt amikor családi házba költöztünk,nincs annál jobb amikor jó időbe kiülünk a kertünkbe ahol senki nem köpködi stb össze a padokat és senki nem sétálgat ott csak a nyugi van :) amikor a gyerek már nagyon nem bír magával akkor csak kinyitom az ajtót és mehet,közbe én haladok bent mindennel és akár egész nap kint lehet az udvaron,nem kell mellette állnom és az órát nézegetni,hogy most már kaját kellene csinálni menni kellene fölfelé.A munka az több hiszen van veteményes,kert stb füvet vágni,kapálgatni,havat lapátolni stb de ennyi mozgás kell és örömmel csináljuk :) Később lett még egy gyerek és még így is kényelmesen elférünk mert nem 1,5 hanem 4 szobánk van.A város 9 km,mikor ott laktunk páromnak kényelmes volt mert a lakástól gyalog 4 percre volt a munkahelye innen meg több,viszont költözés után 8 hónappal áthelyezték őt és most 62km-re dolgozik :S nah ez az amit előre nem lehetett tudni,de ezt a mobilitást meg csak albérlettettel lehet megvalósítani,de örültünk a sajátnak és nem is szerettünk/szeretnénk albérletet.Szerencsére neki megyén belül ingyen van a busz így nem a pénz hanem az utazással töltött idő az ami sok,de amikor lehetőség van mindig próbálkozik ide a városba vissza kerülni. Én az első opciót választanám,de tudom ahhoz a faluhoz ragaszkodtok,de én kicsit átgondolnám és a székhelyhez közelebbi falut választanák,a szülőket úgy is lehet látogatni és alkalmanként a barátokkal össze ülni.
2013. máj. 7. 10:03
 24/25 anonim válasza:
1., MERT nagyon fontos, hogy jól érezzétek magatokat, és ha lesz gyerek...
2013. jún. 24. 14:07
 25/25 anonim ***** válasza:

Jó,ez az én álmom...

Az Őrségbe,Kondorfára! 15~15 km az Osztrák,és a Szlovén határ,cigány nincs.

2013. jún. 24. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!