Hova költöznétek, mint fiatal pár?
Most volt az esküvőnk és három lehetőség áll előttünk, ahova költözhetünk.
1. Házban vidéken. Tudunk vásárolni egy közepes méretű házat, persze nem modern, hanem olyan "öregesebb", hiszen egy idős páré volt. Kell újítani rajta, fürdőt kialakítani stb. Előnye, hogy HÁZ (mindig is házban szerettem volna élni, saját udvarral, kiskerttel, stb. és persze nyugodt környék) Hátránya, hogy egész életünkben ingáznunk kell, ugyanis a szakmámban csak nagyvárosokban találok állást, plusz a férjem is a megyeközpontban dolgozik, ami 60 km-re van. Az utak állapota is rossz addig.
2. Kétszobás tömbházi lakás kisvárosban. Ez a falunktól 15 km-re, a megyeszékhelytől 45 km-re van. Előnye, hogy a gyerekeink majd színvonalasabb oktatásban részesülhetnek, mint a falusi iskolában, plusz talán-talán még munkahelyet is kapnék itt. Viszont valószínűbb hogy ígyis ingáznunk kell majd, az út viszont jobb és fél óra alatt megtehető. Előny, hogy kevesebb felújítást kell végezni rajta és az évek során sem kell annyit belefektetni, mint egy házba. Hátrány: a már említett valószínűsíthető ingázás.
3. Egyszobás tömbházi lakás a megyeszékhelyen. Előny, hogy helyben lenne mindkettőnk munkahelye, plusz a gyerekek is jó iskolába járhatnak majd, és évek múlva pedig nem kell albérletet fizetniük, amikor eljön a gimnázium-egyetem idő . Hátrány, hogy nagyon kicsi a lakás, kettőnknek még elég, de ha lesz gyerek, akkor nagyobb kellene. És mivel nagyon drága a lakás egyelőre nem valószínű, hogy nagyobbat tudunk venni. Talán évek múlva se. És hát, nem ház, hanem tömbházi lakás.
Ti ebben a helyzetben melyik opciót választanátok?
3.
több okból is. én a szüleim példáját látom. kisvárosban, 60km-re egy normális várostól építkeztek. én 14, öcsém 12 volt, amikor beköltöztünk a nagyvárosba koleszba, mert a kicsiben nem volt minőségi oktatás. ha ingáztatjátok a gyereket, az még rosszabb. sok bejárós osztálytársam volt, 12.re mindannyian beköltöztek valahogy a városba, mert utálták (kolesz, albérlet, tesóhoz, haverhoz, stb.) a benzin/gyerekeknek közlekedési bérlet sem olcsó 40-60 km-re. az útiköltséget kb félre tudnátok tenni egy nagyobb lakásra.
szerintem ha van lehetőségetek, költözzetek be a városba, a gyerekeiteknek is jobb lesz pár év múlva. addig meg dolgozni, gyűjtögetni, és akár kertesházat is vehettek néhány éven belül a kertvárosban.
Jó,ez az én álmom...
Az Őrségbe,Kondorfára! 15~15 km az Osztrák,és a Szlovén határ,cigány nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!