Hova költöznétek, mint fiatal pár?
Most volt az esküvőnk és három lehetőség áll előttünk, ahova költözhetünk.
1. Házban vidéken. Tudunk vásárolni egy közepes méretű házat, persze nem modern, hanem olyan "öregesebb", hiszen egy idős páré volt. Kell újítani rajta, fürdőt kialakítani stb. Előnye, hogy HÁZ (mindig is házban szerettem volna élni, saját udvarral, kiskerttel, stb. és persze nyugodt környék) Hátránya, hogy egész életünkben ingáznunk kell, ugyanis a szakmámban csak nagyvárosokban találok állást, plusz a férjem is a megyeközpontban dolgozik, ami 60 km-re van. Az utak állapota is rossz addig.
2. Kétszobás tömbházi lakás kisvárosban. Ez a falunktól 15 km-re, a megyeszékhelytől 45 km-re van. Előnye, hogy a gyerekeink majd színvonalasabb oktatásban részesülhetnek, mint a falusi iskolában, plusz talán-talán még munkahelyet is kapnék itt. Viszont valószínűbb hogy ígyis ingáznunk kell majd, az út viszont jobb és fél óra alatt megtehető. Előny, hogy kevesebb felújítást kell végezni rajta és az évek során sem kell annyit belefektetni, mint egy házba. Hátrány: a már említett valószínűsíthető ingázás.
3. Egyszobás tömbházi lakás a megyeszékhelyen. Előny, hogy helyben lenne mindkettőnk munkahelye, plusz a gyerekek is jó iskolába járhatnak majd, és évek múlva pedig nem kell albérletet fizetniük, amikor eljön a gimnázium-egyetem idő . Hátrány, hogy nagyon kicsi a lakás, kettőnknek még elég, de ha lesz gyerek, akkor nagyobb kellene. És mivel nagyon drága a lakás egyelőre nem valószínű, hogy nagyobbat tudunk venni. Talán évek múlva se. És hát, nem ház, hanem tömbházi lakás.
Ti ebben a helyzetben melyik opciót választanátok?
1. vagy 2. Felesleges csak azért egy pici lakást megvenni, mert helyben van. Mi lesz, ha lesz gyereketek? Egy szobában hogyan fogtok majd élni??
Én egyébként, ha sokáig nem lesz majd kilátásotok lecserélni a lakást, akkor a házat választanám. Képtelen lennék évtizedekig tömbházban lakni.
3.
+ összehúzni a nadrágszíjat, gyűjtögetni, és ha lesz gyerek, akkor tudtok nagyobba költözni. A kisebbet meg ha csak lehet, nem el, hanem bérbe adni, és az is bevétel.
én is azt mondom, hogy a harmadik kilőve. egyszobásban ketten is alig fértek el. picivel meg főleg...és egészségtelen a házasságotokra nézve,h nincs saját szobátok, a gyerek folyton ott van.
szóval 1 vagy 2. azok között viszont nem tudok dönteni.
1. azt írtad, hogy 60 km-re van a megyeszékhelytől, a 2. pedig 45 km-re. Az a táv már mindegy.
Ingázás, ki lehet bírni, ha hozzászoksz észre sem veszed. A gyerekek meg mennek majd koleszba, nem kell albérlet.
Úgyis mindig a házat, kertet bánnád, nem látom értelmét, hogy ne ezt válasszátok.
Viszont nem értem, ha 60 km-re vagy, akkor nincs állás, ha 45-re akkor van?
Vagy vmit félreértettem?
Én a 3. addig jo ameddig nem lesz más. Bár én fiatalon utálom a nagyvárosi nyüzsgést, de ha csak ott van munkahely akkor nincs más választás, persze az élet később dobhatja úgy hogy a közelben is adódna egy kertes családi ház. A kertes családi házon mindig lesz mit melózni, én fiatal vagyok ugyan de nekem adódott az a lehetőség hogy örököltem egy házat, ugye apám örökölte hivatalosan de lemondott az örökségéről a javamra, mert az a ház jó környéken van, igaz hogy falu de közel a nagyváros, ahol dolgozom, a barátnőm egész életében panelba élt és már elege lett belőle, mi kihasználtuk ideköltöztünk.
Gyűjtögetünk szépen, folyamatosan újitgatjuk, most is a hálószobánk, a fürdő meg a konyha van teljesen kész a nappali a másik szoba, meg az előtér még mindig öreges, lelakott, de majd arra is sor kerül idővel.
Ezeket apánként meglehet oldani, ha ti is odáig eljuttok. De így hogy messze van a megyeszékhely meg hogy mindketten csak ott tudtok dolgozni így jó az a hármas mert így nem kell utazásra sem költeni, meg egy ideig tudtok spórolni is, és bármikor adódhat egy jó családi ház akár ott is ahová simán eltudtok menni, és akkor azt a lakást még mindig eltudjátok adni ha esetleg kellene a pénz vagy bérbe adni valakinek. Tehát így is lehet ezen agyalni, de az biztos hogy ott ha lesz gyereketek nem fogtok vele bírni, mert a szomszédok is hisztizhetnek meg a zajok is áthallatszanak ám könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!