Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hova költöznétek, mint fiatal...

Hova költöznétek, mint fiatal pár?

Figyelt kérdés

Most volt az esküvőnk és három lehetőség áll előttünk, ahova költözhetünk.

1. Házban vidéken. Tudunk vásárolni egy közepes méretű házat, persze nem modern, hanem olyan "öregesebb", hiszen egy idős páré volt. Kell újítani rajta, fürdőt kialakítani stb. Előnye, hogy HÁZ (mindig is házban szerettem volna élni, saját udvarral, kiskerttel, stb. és persze nyugodt környék) Hátránya, hogy egész életünkben ingáznunk kell, ugyanis a szakmámban csak nagyvárosokban találok állást, plusz a férjem is a megyeközpontban dolgozik, ami 60 km-re van. Az utak állapota is rossz addig.

2. Kétszobás tömbházi lakás kisvárosban. Ez a falunktól 15 km-re, a megyeszékhelytől 45 km-re van. Előnye, hogy a gyerekeink majd színvonalasabb oktatásban részesülhetnek, mint a falusi iskolában, plusz talán-talán még munkahelyet is kapnék itt. Viszont valószínűbb hogy ígyis ingáznunk kell majd, az út viszont jobb és fél óra alatt megtehető. Előny, hogy kevesebb felújítást kell végezni rajta és az évek során sem kell annyit belefektetni, mint egy házba. Hátrány: a már említett valószínűsíthető ingázás.

3. Egyszobás tömbházi lakás a megyeszékhelyen. Előny, hogy helyben lenne mindkettőnk munkahelye, plusz a gyerekek is jó iskolába járhatnak majd, és évek múlva pedig nem kell albérletet fizetniük, amikor eljön a gimnázium-egyetem idő . Hátrány, hogy nagyon kicsi a lakás, kettőnknek még elég, de ha lesz gyerek, akkor nagyobb kellene. És mivel nagyon drága a lakás egyelőre nem valószínű, hogy nagyobbat tudunk venni. Talán évek múlva se. És hát, nem ház, hanem tömbházi lakás.

Ti ebben a helyzetben melyik opciót választanátok?

2013. máj. 6. 22:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Keressetek olyan faluban házat, ami közelebb van a városhoz. Azért ez nem lehetetlen. Ha megmondod melyik városról van szó és milyen árról, akár mi is tudunk linkelni...

Ezekből az opciókból a 2.

Az 1. egyértelműen kizárt: napi 1 óra csak oda ingázás iszonyat fárasztó, véglegesen nem szabad belemenni. A 3. pedig azért kizárt, mert egy szoba gyakran 1 embernek sem elég, nemhogy kettőnek.

De szerintem ne add fel, biztosan találtok ennél jobbat is!

2013. máj. 6. 22:49
 12/25 anonim ***** válasza:

Falusi vagyok, de a sulim miatt albérletes és kollégista is. Nem bírnám ezt egy életen át, kertes ház az álmom, minden nyűgjével bajával együtt. Kell a csend, a szabadság, a kevés ember, a tisztább levegő, az állatok. Viszont most egy megyeszékhelyen tanulok, közel a bolt, közel van minden, míg otthon, a falumban, egy bolt van, kb 4 órás nyitva tartással és kis választékkal.

A te általad írt opciók közül szerintem a 2. lenne nektek ideális, az első még túl nagy falat, a harmadik meg túlontúl irritáló lehet számodra, hisz te is kertes ház párti vagy :) Azt hiszem, ha a helyedben lennék, egyelőre én a 2.-at választanám, mert az középút. Az ingázás meg..nekem kifejezetten jót tett és a mai napig igényem van 20 perc egyedüllétre (ennyi volt a házunk és a a sulim közt a buszút), hogy rendbe tegyem a gondolataimat. De ez családi vonás nálunk, nem tudom ti milyen típusú emberek vagytok, barátnőm pl megőrül ha 5 percet is kell utaznia valamiért, pláne egyedül.

2013. máj. 6. 22:49
 13/25 anonim válasza:
3. a gyereknek is jobb lesz városban mint falun, már csak ha azt nézzük hogy egy órát kell vonatoznia a középiskolába + a vonat ára , de szociális élet szempontjából is stb. Másik hogyha nem tudtok túl sokat félrerakni és nagyobb lakást venni,mire jön majd a baba , addig akár opciónak az is ott van hogy kiadjátok a saját kicsi lakásotokat és kivesztek egy nagyobbat így nem lesz olyan vészes a ráfizetés..
2013. máj. 6. 22:55
 14/25 anonim válasza:
Én biztos, hogy az 1.-t választanám! Kertnél jobb nincs! Mit csinálnál egy vagy két gyerköccel egy egy szobás tömbházban a nyári 40 fokban? A háznél kimehettek az udvarra, gyerekmedencével, kutyával, macskával, saját sárgarépával!!!:)
2013. máj. 6. 22:58
 15/25 anonim válasza:
3. opció, egyébként biztos, hogy a megyeszékhelyen is van kijjebb a perem felé ház, nem tudjuk persze, hogy mennyi pénzetek van otthonteremtésre, de gyerekkel nagyon nehéz lesz az ingázó életmód.
2013. máj. 6. 23:17
 16/25 anonim válasza:
3. Vidékre semmiképpen, az a rémálmom.
2013. máj. 6. 23:40
 17/25 anonim válasza:
21 éves vagyok és egy kis, Nógrád megyei zsákfaluban nőttem fel, kertes házban. Soha nem vállalnék gyereket ilyen körülmények közé. Se barátok, se kapcsolatok, se iskola, se munkalehetőség, se szórakozási lehetőség, se semmi. Ez egy lepusztult hely, annyi hogy szép a természet, de azzal nem fogok előbbre jutni. Nemsokára költözök Dunakeszire és ott esetleg vállalok családot.
2013. máj. 7. 00:18
 18/25 anonim ***** válasza:

Megyeszékhelyhez közelebb nincs falu? 60 km elég sok, gimis kortól gyerekek gyűlölni fogják, hogy ők soha nem mehetnek sehova, mert este hatkor elmegy az utolsó busz. Az ingázósok sosem maradhatnak suli után csak úgy meginni egy forró csokit, vagy játszani a parkban, mert ha elmegy a busz, akkor extrém helyen 2-3 óráig nem jön semmi. íén ingáztam Budapestre és kikészültünk tőle, nagy rossz.

Olyan opció nincs, hogy mondjuk megyeszékhelyhez közelebb költöztök faluba? Nem hiszem, hogy 60 km-re lenne az első lakható település.

2013. máj. 7. 02:11
 19/25 A kérdező kommentje:
Van közelebb falu, de azt nem számoljuk opcióként. Ez az egy jöhet szóba, ugyanis ez mindkettőnk szülőfaluja, itt nőttünk fel, itt élnek ismerősök, stb. Ha ezt kizárjuk, mint lehetőséget akkor mindenképpen városba költözünk. Másik faluba nem szeretnénk.
2013. máj. 7. 07:06
 20/25 anonim ***** válasza:

Nekünk is ősszel lesz esküvőnk.

3 éve élünk "Tömblakásban" Bp.-en

Én vidéki vagyok, ő megyeszékhelyről jött.

Alig várjuk, hogy költözhessünk, lehetőleg házba, de egyelőre nincs meg a pénz rá...nem szempont, hogy szülőfalu, hanem majd a leendő munkahely a szempont, plusz, hogy értelmesen megközelíthető legyen, legalább az egyik szülő (jelenleg egyikük 60 km, de hegyes dombos utakon.... A másikuk 140 km, utazásidőben nem sokkal több, mint a 60km es táv, de árban a 2 szerese...

Nem szeretem a lakás több tulajdonságát. Nekem a reggeli kávém tavasztól őszig a szabadban esik jól (nem erkélyen, de már az is jobb lenne, ha az lenne, nekünk nincs), szeretek csak kiülni nem csak reggel, szeretek kifeküdni napozni, szeretek állatot tartani, amit én lakásban nem tennék. Pár éven belül szeretnénk gyereket, szeretnm, hogy ki tudjam ereszteni az udvarra, ne az legyen, hogy egy játszótérre is nagy készüléssel, nekem is fél napos programmal tudjunk menni, hogy, a gyerek szabadban legyen, amíg meg a dolgomat csinálom a szobában kelljen lennie.

Bőven elég ez akkor amikor rossz az idő. Így, amikor én főzök ez az amaz, kilátok az ablakon, ő /ők meg elvannak az udvaron, a kutyával, macskával, kismotorral akármivel...utána mehetünk oda ahova akarunk, ha van kedvünk...

Persze én elfogultan választom az elsőt, mert mint kifejtettem ez a vágyam....:)

Ne vessétek el a másik faluban való ház kérdését....!

2013. máj. 7. 07:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!