Kikapcsoltathatom az áramot stb. ha nem lakom a házban?
Figyelt kérdés
A ház az én nevemen van, nem lakom ott. Aki ott lakik nem fizeti rendesen, elmenni nem akar. Bonyolult a helyzet, csak azt szertném tudni, hogy ilyen esetben mi az eljárás.
Ha nem tudod kirakni, ne kapcsoltasd ki, hanem egyszerűbb feltöltős órát kérni, mert ha valamiért kéne áram, jó ha van, viszont Igy csak annyit használhat, amennyit fizet.
2013. márc. 1. 08:27
2/16 anonim válasza:
Ki lakik ott? Ha haszonélvezeti joga van, nem kapcsolatát hatos ki az áramot.
2013. márc. 1. 08:35
3/16 anonim válasza:
Hülye szótár program... Szóval ha haszonélvezeti joga van, nem kapcsoltathatod ki az áramot.
2013. márc. 1. 08:35
4/16 anonim válasza:
De dühítő az ilyen! Én tuti felhívnám a szolgáltatókat, hogy segítsenek erre valami megoldást kitalálni, mert nem akarsz nekik tartozni.
2013. márc. 1. 08:45
5/16 A kérdező kommentje:
Nincs haszonélvezeti joga, én vagyok csak a tulajdonos. Azt szeretném, hogy kapcsolják le, és ahhoz, hogy újból legyen mondjuk áram, ki kell fizetnie a tartozás, különben nem kötik vissza. És akkor kérhetek feltöltős áramot. Ezt még nem hallottam. Csak gondolkodom, mit tudok tenni ez ellen.
2013. márc. 1. 08:51
6/16 anonim válasza:
Ha ekkora a gond, miért telefonáltál már be az áramszolgáltatóhoz???? Nem értem....
2013. márc. 1. 08:53
7/16 anonim válasza:
Tulajdonképpen semmit nem tudsz csinálni. Ha azt akarod, hogy elköltözzön, szereld le a bejárati ajtót, esetleg egy-két ablakot.
Ezt megteheted, de nem kapcsoltathatod ki az áramot.
2013. márc. 1. 09:03
8/16 anonim válasza:
7-es:
miért ne kapcsoltathatná/szüneteltethetné a saját lakásában a szolgáltatást?
ha a másik nincs bejelentve se akkor egyébként ki is lehet lakoltatni. zárat le lehet cseréltetni stb.
2013. márc. 1. 09:09
9/16 anonim válasza:
Milyen jogcímen tartózkodik a lakásodban az illető?
Pl. bérleti szerződésekben ki szokták kötni azt, hogy a bérlő köteles a közüzemi díjakat fizetni, ha ezt nem teszi meg akkor rendkívüli felmondással felmondható. Rendes felmondásnál se szokott a felmondási idő 1-2 hónapnál hosszabb lenni.
2013. márc. 1. 09:25
10/16 anonim válasza:
hmm
nem egyszerű kirakni egy bérlőt még szerződés esetén sem
pl ha kiskorú van öt nem lehet veszélyeztetni
de a saját lakásodban kérheted az áram szolgáltatás kikapcsolását / szerződés bontással / és akkor 1 héten belül le is szerelik az órát
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!