Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Sokakat foglalkoztat az...

Sokakat foglalkoztat az önellátó biogazdálkodás, sokan beszélnek róla, de nem kezdik el a valóságban. Te belekezdenél?

Figyelt kérdés

2013. febr. 14. 14:42
1 2
 11/13 titak ***** válasza:
60%

Kedves T.Almeida

Én is csak olyan "falusi suttyó vagyok", éppen ezért írtam amit írtam. Nagyon szép elképzelés az "Önfenttartó farm", csak egy gond van vele, hogy drágább a leves mint a hús. Próbáljátok ki és rájöttök.

Az a 10-12 tyúkocska is nagyon jó ötlet, ha ingyen van az "ellátásuk". De, azért gondolj bele: azok a szerencsétleneket egész évben etetni kell, de épen akkor nem tojnak amikor a takarmány drága, és a tojás ára is az eget veri.(bezzeg mikor....). És ezeket aztán hány évig fogod tojatni? Minden éven cseréled, esetleg nevelsz magadnak csirkéket/tyúkokat?

És ez még csak a kezdet. Az önellátás nem 1-2 paradicsomtőből vagy egyéb zöldségből áll. Az önellátás hivatás, ami felemészti az összes szabadidődet (ha van), jobban mondva az egész életedet. Meg tudsz élni 10-20 csirkéből, 3-4 ár kertből? Termésed nagy részét elviszi a nyavaja, állataidat a mindenféle vírusok. Miből fedezed a permetet, az orvosságot? Abból a pár tojásból Miből fizeted a villanyszámlát a csibék fűtésére, miből veszel tejet a gyerekeidnek? Tartasz kecskét? Ugye viccelsz?

Ezen már túlestem. véleményem: kis kert-kis veszteség (de legalább tudod mit eszel).

2013. febr. 14. 21:47
 12/13 netbakter válasza:
16%

"önellátó biogazdálkodás" - ugyan miből.

Mit értesz a biogazdálkodás szó alatt? bio növény?, bio állat?, bio energia?

Önellátó? - eleve halott ötlet.

El tudod képzelni mibe jönne bele egy ilyen biofarm? - gazdasági épületek, szántóföldek megműveltetése (vagy a szükséges eszközök megvásárlása+eseti kiadás), öntözés, vegyszerek, orvos+gyógyszerek az állatoknak. És ez még csak egy pici része a ....

Meglehet csinálni, de ahhoz kell min.50ha szántóföld a szükséges épületekkel és felszereléssel.

2013. febr. 15. 18:31
 13/13 anonim ***** válasza:

Belekezdenék.

Nagyon jó egyszerű, öko módszerek léteznek, csak meg kell találni.... egy olyan környezet, ahol az emberek is hasonlóak, az elkelne számomra! Ez lenne az egyik kulcsa.

2018. márc. 16. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!