Sokakat foglalkoztat az önellátó biogazdálkodás, sokan beszélnek róla, de nem kezdik el a valóságban. Te belekezdenél?
Kedves T.Almeida
Én is csak olyan "falusi suttyó vagyok", éppen ezért írtam amit írtam. Nagyon szép elképzelés az "Önfenttartó farm", csak egy gond van vele, hogy drágább a leves mint a hús. Próbáljátok ki és rájöttök.
Az a 10-12 tyúkocska is nagyon jó ötlet, ha ingyen van az "ellátásuk". De, azért gondolj bele: azok a szerencsétleneket egész évben etetni kell, de épen akkor nem tojnak amikor a takarmány drága, és a tojás ára is az eget veri.(bezzeg mikor....). És ezeket aztán hány évig fogod tojatni? Minden éven cseréled, esetleg nevelsz magadnak csirkéket/tyúkokat?
És ez még csak a kezdet. Az önellátás nem 1-2 paradicsomtőből vagy egyéb zöldségből áll. Az önellátás hivatás, ami felemészti az összes szabadidődet (ha van), jobban mondva az egész életedet. Meg tudsz élni 10-20 csirkéből, 3-4 ár kertből? Termésed nagy részét elviszi a nyavaja, állataidat a mindenféle vírusok. Miből fedezed a permetet, az orvosságot? Abból a pár tojásból Miből fizeted a villanyszámlát a csibék fűtésére, miből veszel tejet a gyerekeidnek? Tartasz kecskét? Ugye viccelsz?
Ezen már túlestem. véleményem: kis kert-kis veszteség (de legalább tudod mit eszel).
"önellátó biogazdálkodás" - ugyan miből.
Mit értesz a biogazdálkodás szó alatt? bio növény?, bio állat?, bio energia?
Önellátó? - eleve halott ötlet.
El tudod képzelni mibe jönne bele egy ilyen biofarm? - gazdasági épületek, szántóföldek megműveltetése (vagy a szükséges eszközök megvásárlása+eseti kiadás), öntözés, vegyszerek, orvos+gyógyszerek az állatoknak. És ez még csak egy pici része a ....
Meglehet csinálni, de ahhoz kell min.50ha szántóföld a szükséges épületekkel és felszereléssel.
Belekezdenék.
Nagyon jó egyszerű, öko módszerek léteznek, csak meg kell találni.... egy olyan környezet, ahol az emberek is hasonlóak, az elkelne számomra! Ez lenne az egyik kulcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!