Nekiállnék "önellátni". Hogy csináljam?
Az, hogy a tojás 30-40 forint lett, arra az elhatározásra juttatott engem, hogy saját tyúkokkal, saját tojással sokkal olcsóbban kijönnénk.
A családnak már voltak tyúkjai, meg is van még a régi tyúkudvar (most a kutya boksza, de sosem megy be). Szóval a hely stimmel. Már csak a takarmány.
Mindenképpen kell a baromfinak takarmány? Nagy kertünk van, ha kiengedem őket, nem "legelnek" eleget? Persze a háztartási "ehető" hulladékkal (krumpli-, uborka-, stb zöldséghéj, etc) kiegészítve.
Valamint a tejen, és a fűnyíróba a benzinen is spórolnék, mondjuk egy kecskével.. Mi szükséges hozzá? Elég egy tető, egy elkerített részen? Annak elég, ha legel, igaz?
Ha lennének még ötleteitek, nagyon szívesen venném őket :)
Ja, én 15 vagyok, anyám egyedül nevel hármunkat, kevés pénzből, ezért gondoltam ilyenre.. Ő benne lenne.
A válaszokat előre is köszönöm!
Az öcsém tartott 2 kecskét, 2 évig, az ősszel vágta le őket. Mindennap kivitte őket, kikötötte egy-egy cövekhez őket, úgy, hogy egy 6-7 méter átmérőjű körön belül tudtak mozogni. Esténként, mikor behozta őket a helyükre, kaptak fél kiló kemény takarmánykukoricát (vagy még annyit se...), almaszezonban a lehullott, hitványabb gyümölcsöt, stb. 1 mázsa kukorica elég volt egy évig. Szénát télire pedig falun elég olcsón lehet venni. De ő is azt mondta, legközelebb csak tavasztól őszig fog tartani kecskét, aztán levágja, akkora, amekkora. Nem kell egy télen keresztül etetni. Következő tavaszon meg vesz két új gidát párezer Ft-ért.
Ha bakot veszel, időben heréltesd ki, különben egy idő után elkezd túl nagy lenni az önbizalma, valamint élvezhetetlenül büdös lesz a húsa.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!