Minek vesznek sokan drága mosogatószert meg wc-papírt?
próbálj 2 hétig csak a legócskább minőségű papírral feneket törölni - aztán nézd meg mennyibe kerül a krém, amivel az irritált fenekedet fogod kenegetni, hogy ne fájjon a bőröd!
mosogatószer: teljesen igazad van, nagyon jó a noname mosogatószer, ANNAK, akinek nem érzékeny a bőre
nyilván nem probáltam ki minden gyagyi mosogatoszert de alegtöbb tapasztalatom az h az olcso az nem habzik ugy és a fél flakont elhazsnálom egy mosogatásra mig a pur meg jarnál jobban is oldja a zsirt meg kevés is elég. de biztos van jo olcso csak nem ismerem. ennyi. wc papir helyett ennyi erövel meg használhatnék ujságpapirt is. én se a legdrágábbat veszem,de a legolcsobb egyrétegü se jo.
papirzsepinél is az olcsobbat veszem mert azt mégse hazsnálom tul sürün de érzem az orromon h dörzsöli. d enem fogok azért kiadni 300at 100 zsepire h ne dörzsöljön. de a wc papirt sokszor hazsnálod. én inkább attol vagyok ki h az elérhetö kisboltokban a normális wc papirok mind illatosak.....
Én évek óta gagyi wc papírt használok, nekem az bőven jó. persze ha vendégek jönnek meg minden akkor oké hogy minőségibb wc papír legyen inkább, lehet te ezért is látod azt több helyen. Nekem is van egy zacskó ilyenem, de csak akkor használom fel ha jönnek vendégek.
Tisztítószerekből én sem veszem a legdrágábbakat, persze én is JAR mosogatószert használok, de jóval olcsóbban jutottam hozzá 5 literhez mintha a boltban venném meg, hatásosabb is mert ez ipari jellegű így töményebb, és ezt egy ismerősömtől vettem még anno fél éve megvan és még több mint a fele megvan. WC tisztításhoz is a sima normál domestost használom, nem azt az új csicsás csecsebecse fajtát amit reklámoznak hanem a normál békebelit. Meg persze vízkőoldót, zsíroldót meg sima wc pucolót vagy a Lidl-be veszem, vagy a Tescoba.
Szóval ezt én sem értem az emberekbe minek kell a legdrágábbat venni, amikor a nem a legismertebb olcsó márkájú is eléri ugyanazt a hatást.
sokan a reklámok után mennek, mert folyamatosan ezzel tömik az agyunkat. a gyerekkoromban nem voltak ilyen puha WC papírok, sőt még hasonló keményet sem kapni, mégsem volt problémás.
olcsóbb mosogatószert használunk, a hatás pedig nem "hab függő". és ha elég melegbe mosogatsz az segíti a zsíroldást is.
mindenből van olcsóbb és mégis jó megoldás; 50 éve is megoldották a mosogatást, mosást, tisztítást....
Egészen a múlt hétig én is ezen a véleményen voltam. Aztán megtapasztaltam, hogy a drágább vécépapír jobban megéri az árát, még ha elsőre nem is tűnik úgy. Mindenki csak a gurigák számát és a rétegek számát, na meg persze az árat figyeli vásárláskor. Arra már senki sem figyel, hogy az olcsóbb azért ugyanolyan nagy, mint a nagyobb, mert ritkábban van feltekerve. Ha hosszában kiterítenénk, a drágább sokkal hosszabb lenne. Ebből adódik az, hogy drágább, mivel egy guriga több lapból áll.
A saját márkás mosogatószerekről meg annyit, hogy ha azzal mosogatunk, akkor nem érzem azt a zsíroldó hatást, mint a drágábbaknál. Ráadásul a drágábból kevesebb is fogy ugyanannyi edény elmosásánál.
régebben, amíg csórók voltunk, a teszkós, legolcsóbb wcpapírt használtuk. aztán amikor megszaladt, akkor mondtam egyszer élünk, vegyünk zewát! :)
mivel csak az egyik outputnál használom, így teljesen elégedett vagyok vele, kevesebb is elég, mivel több rétegű, finomabb az anyaga, nem ázik át oly könnyen.
a másik kimenetnél nedves kendőt használok, abból viszont jó az olcsóbb is, de mindenképpen szükséges, mert így magasabb a komfortérzet, és illatos marad az alfelem :)
nos, a mosogatószerből nem nézem a márkát, inkább az árra vagyok érzékeny. a gumikesztyűt eddig még egyik sem marta szét, mivel puszta kézzel bele nem nyúlnék semmi olyanba, ami a mosogató közelében van :) a zsíroldás is megy mindegyiknek, és amúgyis többfélét használok egy alkalmon belül.
ezek csak az életünk egyetlen szegmensét fedik le, míg az autók, technikai eszközök többfélét is kiszolgálnak. el is várjuk tőlük. a papírtól meg a mosogatótól csak egyet várunk el, de akkor az már legyen minőségi.
nálam a ruhán megy leginkább a zsidóskodás. nem bírom hallgatni, mikor full csóró ismerősök azt mesélik, h a new yorkerben a meg a tököm tudja hol vették azt az 1 vacak pólót 3e-ért. évek óta kizárólag turkálóból vásárolom a ruhát, lévén, h gyakran sokkal jobb minőség, és mégis a rendes boltok árának a töredékébe kerül. ja, és persze utána kénytelenek a teszkós papírral törölni a kis márkás seggüket :P én inkább fordítva ülöm meg a lovat :)
Mosogatószer:
Az olcsó is jól oldja a zsírt szerintem is,viszont azt olyankor érdemes használni szerény véleményem szerint csak, mikor álló vízben mosogat az ember. Ugyanis folyóvíznél a szivacsra igen sűrűn kell cseppenteni belőle.
Wc papír:
A legolcsóbbat nem szoktam megvenni. A fehéret szoktam vásárolni. Abból próbálok minél olcsóbbat kifogni. Szerencsére nagyrészt sikerül is. A fehér azért jobb szerintem mint asima, mert jobb a nedvszívó képessége, így kevesebbet kell belőle használni. Tehát lehet, hogy többet adok ki érte, de összességében olcsóbbra jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!