Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért kell nyomáspróba?

Miért kell nyomáspróba?

Figyelt kérdés
Ha a gázt elzárják tartozás miatt,de a mérőt nem szerelik le ! akkor miért kell nyomáspróbát csinálniuk?Azt tudom hogy 6 hónapnál régebbi kikapcsolásnál kell ,de itt a mérő a helyén volt!
2013. febr. 8. 20:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy minél többet fizess!
2013. febr. 8. 20:21
 2/14 anonim ***** válasza:
Azért mert ha lezárják nem lesz nyomás alatt, a tömítések pedig szép lassan eresztenek, levegősödik a lakáson belüli rendszer. Erre "ész nélkül" senki nem engedheti rá a nyomás alatt lévő gázt, mert felrobbanhat.
2013. febr. 8. 20:23
 3/14 anonim ***** válasza:

A 2 es válasza egy pillanatig sem győzött meg ,hogy az így van .Egy ilyen tömítési hibát el lehet képzeni viznél,illetve fűtési rendszereknél.Itt a különböző hő hatásokra diletálhat a rendszer,ide-oda mozog,majd hosszas

leállás után száradhatnak is tömítések .DE mennyivel jobban hangzik,kiszállunk a helyszínre,anyagi befektetés semmi,eltöltünk max 1 órát,és kérjük a nem kevés összeget.

2013. febr. 8. 20:43
 4/14 anonim ***** válasza:

Nem is volt célom meggyőzni téged, sem mást. Ez a nagy helyzet ha tetszik ha nem.

Természetesen ha jobban a fogadra van a "mocskos imperialisták" duma a kimegyünk-lehúzunk előadással akkor fújjad csak :) Ne felejtsd el azt sem, hogy "ez is a viktor miatt van!!".

2013. febr. 8. 20:54
 5/14 A kérdező kommentje:

Akkor elmondom mi a valóság!

Sajnos a ráfizetést nem tudtuk időben befizetni így elzárták a gázt!( Kint a csonknál)

összejött a pénz ,az Egri irodájukban személyesen befizettük a tartozásunkat. Majd ott közölték hogy nyomáspróbát kell végeztetni egy szakival és ő intéz majd mindent a visszakapcsolást is! OKé!! elmentünk a szakihoz kijött és látta hogy fönn van a mérő! Azt mondta el kell menni személyesen a tigázhoz és kérelmezni kell az óra leszerelését! (Könyörgöm mikor benn voltunk ezt nem kellett volna nekik mondaniuk!!) Így történt.

Ezután megint jött a szaki meg valami szakértő aki végig követte az eseményeket!

Nyomáspróba megtörtént!

majd közölték hogy nemsokára (1hét) hoznak új mérőt (ez is új volt)és lesz gáz.

hozták az új mérőt !

minden oké.

Na most jön a csattanó : a szakinak 20000ft volt a nyomáspróba.(Amit akkor fizettünk mikor csinálta)

2 hét mulva jött a gázszámla úú ilyen hamar hisz mostantól bediktálosak leszünk?

Ez nem gáz-számla hanem :

késedelmi kamat:17000 Ft

óra le 15000 Ft

óra fel 15000 Ft

szakértő 30000 Ft

készenléti díj 9700 Ft

össz : 86700 Ft

Ez idáig rendben csak nem értem a készenélti díjat nem is volt gáz!!!! azt mondják de az óra fenn volt !!

Ha az óra fenn volt minek a nyomáspróba és minek az új mérő?

Komolyan mondom ebbe bele lehet bolondulni !

Ja NYOMÁSPRÓBA azért kell mert 6 hónapot meghaladta a kikapcsolás ez idő alatt nem használták a gázt.

Ennyi erővel minden évben lehetne nálunk nyomáspróbát stb. végezni mert amúgy sem használjuk a gázt ápr-nov-ig!

Ez az én kis történetem ,aki tud segítsen mi az ami jár mi az ami nem!

Köszi hogy elolvastad ! Róbert

2013. febr. 8. 21:08
 6/14 anonim ***** válasza:
A nyomáspróba valóban szükséges dolog, de szerintem ez amit veled csináltak, valóban lehúzás, még ha törvényes is.
2013. febr. 9. 12:00
 7/14 szokratesz ***** válasza:

Egy apró kérdés ha nem lehúzás az egész macera:

ha én elzárom szabadakaratomból a gázcsapot az óránál (mertnem használom) majd félév múlva eszembe jut,hogy most mégis azzal fűtsek.....akkor is kell nyomáspróbázni meg leszerelni-felszerelni-szakértőzni-fizetni?

na ugye hogy csak lehúzás az egész. Ennyit a tömítések kiszáradásról meg egyéb hülyeségekről.

2013. febr. 9. 12:48
 8/14 anonim ***** válasza:

" majd félév múlva eszembe jut,hogy most mégis azzal fűtsek.....akkor is kell nyomáspróbázni meg leszerelni-felszerelni-szakértőzni-fizetni? "

Nem, mert az a te saját felelősséged. Ha felrobbansz, felrobbansz lelked rajta.

Itt viszont egy szolgáltatói elzárás, és beavatkozás után végzik a nyomáspróbát, hogy a rányitás előtt részükről a rendszer rendben van.

Elmondom, hogy egy éve nálunk az utcában cserélték a gázvezetéket, és az új rendszer és a ház rendszere közötti összekötés előtt a házat is nyomáspróbázták. És nem is engedték visszakötni, mert találtak egy hibát lent az elosztóban, egy idomot cserélni kellett.

Nyilván rányithatták volna a gázt, meg is lett volna az eredménye...

A szolgáltató magát védi, nem mindegy hogy ő robbantja fel a házadat vagy te sajátod.

De egyszerű a megoldás, be kell fizetni időre számlát, és "no problem".

(De ettől függetlenül már megmondtam, akinek jobban esik az összeesküvés-elmélet gyártása, annak csak hajrá! Mocskosfideszmszpezisazorbánviktormiattvanmocskoskommunisták!)

2013. febr. 9. 12:57
 9/14 szokratesz ***** válasza:

Semmilyen összeesküvés meg fideszt nem említettem.

Sántít az indoklásod, hogy az én dolgom hogy robbanok vagy sem. Ugyanis ha az én dolgom akkor miért kell átvetetni hivatalosan? Az én dolgom, nem? Hisz Te írtad.

Továbbá ha már ennyire szolgáltató párti vagy akkor biztos arra is van magayarázatod, hogy miért kell le és felszerelni az órát ebben a konkrét esetben?

Persze be kell fizetni amit kell, nem is erről szólt a kérdés. A kérdező is elég alázattal viselte szerintem a procedúrát. Hisz mindent csengetett amint tudott. Bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy választani kell két befizetés közt. De a kérdés nem erről szólt.

Ennyi.

2013. febr. 9. 13:18
 10/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat ! szokratesz-nek is :)

Különben már vártam hogy be kell fizetni a számlát dumát!!!

dehát mi magyarok ilyenek vagyunk örülünk más kárának!

Akkor elmondom a be nem fizetett számla történetét:

Éves gázóra leolvasás !

Elmondom hogy álltalány díjat fizettem 29000 ft (télen -nyáron)

jött a ráfizetésről a számla 76000 Ft!! Hát mit mondjak majdnem elájultunk ,főleg a tél kellős közepén.

számolgattam ide -oda a kusza számlájukkal,majd levelezgetésbe kezdtem a tigáz-zal hogy hogyis van ez?

addig addig levelezgettünk hogy mire hazaértünk a párommal a munkából ,kinn a csonknál elzártak!

A többit már leírtam!

Ja és még később miután már nem volt gáz jöttek megint fotózni , és ugyebár mivel áll. díjat fizettem volt a mérőben jócskán fogyasztás!

természetesen ennek az árát is követelték a ráfiz. együtt!

Mindenkinek köszönöm a válasz !aki a kérdésemre válaszolt !

De azt még mindig nem tudom hogy jár e nekik a alpdíj összeg.

2013. febr. 9. 15:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!