Miért kell nyomáspróba?
Ne is haragudj, de egyáltalán nem örültem más kárának Vagy esetleg látsz valahol mosolygós fejet? Én nem.
Amúgy így kicsit más a helyzet. Ugyanis elvileg a számlareklamáció halasztó hatályú! Ha megreklamálod a kiküldött számla összegét, akkor a vizsgálatig fel kell függeszteni a fizetést.
Kérdés a levelezgetés alatt mit értettél. Nekem több ügyem volt a T-mobillal minden esetben beleírtam, hogy amíg a kérdéseimet megnyugtatóan meg nem válaszolják nem fizetek, csak utána.
Pár dolog érthetetlen. Ha valamit elzárnak egy csappal, ami arra való, hogy nyissák-zárják, akkor mi olyan változás következik be a rendszerben, ami indokolttá teszi a nyomáspróbát? Ha kikötik a villanyom, nem kell utána újra érintésvédelmi nyilatkozat sem. Ez hülyeség. És nem kell azt alapból feltételezni, hogy a szolgáltató nem téved. Tudnék rá példát.
Én elmennék a fogyasztóvédelemhez személyesen, elmondanám a panaszom, a kitűzött tárgyalásra pedig mindenképp menny el. Az itt hozott döntés nem kötelező érvényű, de a nagyobb szolgáltatók be szokták tartani. Helyezd a hangsúlyt arra, hogy a nyomáspróba felesleges volt, a te esetedben nem lett volna rá szükség. Kérd a követelés törlését és a te károd megtérítését. A késedelmi kamat az persze téged terhel.
A szolgáltató nem fog részt venni a tárgyaláson, helyette fog küldeni egy nyilatkozatot, amiben le lesz írva, mely esetekben kötelező a nyomáspróba. Ha talál persze olyan előírást, amiben a te eseted is benne van. Ha nincs ilyen előírás, ami rád vonatkozna, nyert ügyed van.
16 01 -nek
köszönöm válaszod.
vissaztérve a "levelezgetésre" A következő történt:
A megelőző években úgy általában 2000 m3 gázt fogyasztottunk évente! Jött az ominózus év és jött a ráfizetés ,amivel nem voltam kibékülve mivel csak 1900 m3-t fogyasztottunk. Miért a ráfizetés hisz még kevesebbet is fogyasztottam mint megelőző években!
Levelezés ide-oda.
Majd ők megmagyarázták hogy 1600 m3 után fizettem az általán-díjamat havonta.
Hát persze hogy nekik lett igazuk. Mondom én ki az a hülye aki kiszámolta a havi díjakat kevesebbre mint megelőző években ! Ja minden évben mióta itt lakom (6 éve) mindig ráfizettem kisebb nagyobb összegeket!
Ezzel most már végezetem bediktálos vagyok!
Elegem volt hogy nyáron is 26000 ft-ot fizettem!
A legérdekesebb az hogy a decemberi adatot most mondtam be ami 14000 Ft!
egyetértek, hogy előrenem adsz pénzt.
Velem is volt hasonló eset mobilszolgáltatval. Havi 10-12 eft volt az egyik telefonom számlája következetesen. Gyanús volt. Bementem szó nélkül átírattam egy lényegesen kisebb csomagba (4eft), s láss csodát abból is kijöttem (5ezernélmég egyszer sem volt több azóta.
Persze egy hónap múlav naponta hívtak a szolgáltatótól, hogy milyen előnyös feltételekkel vehetek telefon, előfizetést stb. Meg milyen jó csomagjaik vannak ami nekem (szerintük!!!) előnyös lenne. Mondtam tartsák meg maguknak elég nagy fiú vagyok, hogy én eldöntsem nekem mi a jó. Aztán még vagy 10x ezt el kellett mondanom mire elhitték, hogy nem kell semmi.
Ezért (is) kell minden szolgáltatóval keményen bánni mert Ők sem kímélnek Téged, minket.
Egyébként úgy vettem észre ha az ember mát kezdés képp megmutatja a körmeit akkor más a hozzáállásuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!