Érdemes a régi gravitációs fűtési rendszert szivattyúsra cserélni? Az gazdaságosabb?
Figyelt kérdés
2013. jan. 19. 22:41
1/8 anonim válasza:
Igen, a szivattyús rendszernek jobb a hatásfoka és előbb bemelegíti a lakást.
Természetesen úgy kell kialakítani, hogy szivattyú nélkül is megforduljon a víz. Egy estleges áramszünetnél ez fontos szempont.
2/8 anonim válasza:
ha nálatok jól működik a gravitációs fűtés,akkor abba hiába raktok be szivattyút,a villanyszámla emelkedésen kívül más nem történik,
3/8 Zsolt75 válasza:
Egy szivattyú és a szerelés min 40 ezer és mellé érdemes egy kerülő ágat építtetni, hogy ha elmegy a villany akkor is működjön a régi rendszer... Viszont nem sok többletet fog nyújtani.
4/8 anonim válasza:
Én régen úgy tanultam, hogy kb. 10%-nyi tüzelő megtakarítást lehet elérni szivattyúval.
5/8 anonim válasza:
Jó lett volna ha leírod hogy szét akarod szedni a régi rendszert és vékonyra cserélni a csöveket v. csak egy kerinertőt akarsz berakni.
6/8 anonim válasza:
Nálunk a vegyes kazán megy gravitációsan.
Eszem ágában nem lenne szivattyúsra cserélni, mert:
nulla áramot fogyaszt,
nem kell izgulni áramszünet esetén,
egyáltalán nem fogy sok tüzelő,
begyújtás után 15-20 perc múlva már meleg a legtávolabbi radiátor is.
7/8 anonim válasza:
nálunk is gond nélkül működik, én sem raknák bele szivattyút, minek. kicsivel elöbb indulna el a keringés, de a sok hideg víz miatt amit megmozgat, sztem lasabban melegszik.
8/8 gomzoli válasza:
Hiába építtetnél bele szivattyút, ha a csövek ugyanolyan vastagok maradnának, így a bennük keringő víz mennyisége sem csökkenne, azaz semmivel nem melegedne előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!