Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Eladhatom-e a házamat úgy...

Eladhatom-e a házamat úgy hogy haszonélveteti joggal van terhelve?

Figyelt kérdés
Én a tulajdonosa vagyok az ingatlannak, de van rá haszonélvező is aki a 80 éves nagypapám akivel nem vagyok túl jó viszonyban. A kérdésem az lenne hogy van e mód arra hogy a haszonélvező akarata ellenére eladjam az ingatlant?

2013. jan. 5. 21:29
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
33%
El lehet adni haszonélvezettel terhelt ingatlant csak az új tulajnak tudomásul kell vennie hogy egy olyan ingatlant vesz amin van egy bejegyzett haszonélvező. Ha igy vállalja akkor minden további nélkül megveheti sőt össze is költözhetnek mivel a haszonélvezőnek arra van joga hogy ott lakjon de az ingatlan felett nem rendelkezik tehát a tulaj beköltözhet azzal akivel akar. 2éve így adtunk el egy ingatlant.
2014. ápr. 25. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!