Egy uj haz epitese, alapoktol a cserepig kb mennyibe lenne benne? (tobbi lent)
Nem biztos hogy olcsóbb az erkély négyzetmétere. Oda fagyálló csempa, járólap, fagyálló csemperagasztó stb kell. Télen simán lehet -20 fok mégha nem is egész télen.
400*100 000 az 40 000 000 Ft
nem tudom hogy bontott téglával mennyire olcsóbb - már ha van ilyen terv, de nem a tégla az igazán drága hanem a habarcs a szigetelőanyag és a burkolatok. Az meg bontott téglával is megvan. Ugyanakkor azt hallottam az ár felét megközeliti a munkások bére. Ezen lehet lefaragni bár a mérnökét nem hacsak nincs mérnök a családban... És a mérnöknek magas a dijja s az engedélyeztetésért is tejelni kell...
Sacra tehát 20 és 660 millió közé tenném. Ez elég durva becslés. De ha nagy szobák vannak akkor csökken valamelyest...
uj teglara gondoltam, es 15cm szigetelessel korulveve a haz
az epites megoldhato ismerosokkel, csak a mernokot kell fizetni
szerintem sem a tegla a draga, hanem a tobbi
es majd a nyilas zarok, aram, berendezes
a haz terulete 430m2 osszesen falakkal, (pinvecel, garazzsal mindennel)
es a gerenda, szarufa cserep az is eleg draga
ugy tudom a modern szigetelés másfélszerese a réginek, de még mindig hamarabb megtérül mintha kész házaz szigetelnének le.
javaslom gondolkozz el a hűszivattyúts fűtésen és klimán. cserélve nem éri meg de ujonnan megintcsak másfél szerese s utána 2/3 a a fűtésszámámla.. pár év és megtérül az is
arra gondolsz amit a hazak tetejen szoktam latni? de lehet tevedek, e smeg nem halottam arol amirol meseltel
a szomszedom a cserepre tett valami szerkezetet, csovekben melegszik a viz a nap segitsegevel, amit a bojlerre es a kazanra kotottek, el is csodalkoztam rajta meg most telen is keves/semmi napsutessel is felmelegiti a vizet es olcsobb a villany szamlaja
kb 150m2 szigetelesre lenne csak szuksegem
kb 350m2 cserep
kb 40m2 jarolap kulteri fagyalo
kb 50m2 fundamentum dekoracio (a gipszre hasonlit kisebb kockak)
kb 60m2 lamberia
kb 170m2 mupadlo
kb 35 belteri jarolap
kb 120m3 tegla (remelem jol szamoltam, a korfalak-m2 + kozfalak-m2 x.0.3 kb ilyen szeles egy tegla, de gondolkodom h a kozfal legyen kisebb? szerinted?
es a mennyezetnek gondolom kell gipszkarton az is kb 200m2
es mit szolsz a padlo futeshez megeri,
es a mupadlo alo uvegvatta szigeteles, vagy valami hasonlo, esetleg hungarocel
kb 57m2 nyilaszaro kivul
es a cserep es a padlasszoba teteje koze is kellene tenni szigetelest nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!