Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy uj haz epitese, alapoktol...

Egy uj haz epitese, alapoktol a cserepig kb mennyibe lenne benne? (tobbi lent)

Figyelt kérdés
a haz :2 auto ferohejes, 1 nappali, 1konyha, 1ebedlo, 2 furdo egyik kisebb, 1 kamra es kb 3szoba, es 1 eloter meg a pince, es kazanhaz meg a terasz
2012. dec. 29. 20:41
1 2 3
 11/24 anonim válasza:

Nem biztos hogy olcsóbb az erkély négyzetmétere. Oda fagyálló csempa, járólap, fagyálló csemperagasztó stb kell. Télen simán lehet -20 fok mégha nem is egész télen.

400*100 000 az 40 000 000 Ft

nem tudom hogy bontott téglával mennyire olcsóbb - már ha van ilyen terv, de nem a tégla az igazán drága hanem a habarcs a szigetelőanyag és a burkolatok. Az meg bontott téglával is megvan. Ugyanakkor azt hallottam az ár felét megközeliti a munkások bére. Ezen lehet lefaragni bár a mérnökét nem hacsak nincs mérnök a családban... És a mérnöknek magas a dijja s az engedélyeztetésért is tejelni kell...

Sacra tehát 20 és 660 millió közé tenném. Ez elég durva becslés. De ha nagy szobák vannak akkor csökken valamelyest...

2013. jan. 3. 19:34
 12/24 anonim válasza:
60
2013. jan. 3. 20:11
 13/24 A kérdező kommentje:

uj teglara gondoltam, es 15cm szigetelessel korulveve a haz

az epites megoldhato ismerosokkel, csak a mernokot kell fizetni

szerintem sem a tegla a draga, hanem a tobbi

es majd a nyilas zarok, aram, berendezes

2013. jan. 3. 21:15
 14/24 A kérdező kommentje:

a haz terulete 430m2 osszesen falakkal, (pinvecel, garazzsal mindennel)

es a gerenda, szarufa cserep az is eleg draga

2013. jan. 3. 21:17
 15/24 anonim válasza:

ugy tudom a modern szigetelés másfélszerese a réginek, de még mindig hamarabb megtérül mintha kész házaz szigetelnének le.

javaslom gondolkozz el a hűszivattyúts fűtésen és klimán. cserélve nem éri meg de ujonnan megintcsak másfél szerese s utána 2/3 a a fűtésszámámla.. pár év és megtérül az is

2013. jan. 3. 21:23
 16/24 A kérdező kommentje:

arra gondolsz amit a hazak tetejen szoktam latni? de lehet tevedek, e smeg nem halottam arol amirol meseltel

a szomszedom a cserepre tett valami szerkezetet, csovekben melegszik a viz a nap segitsegevel, amit a bojlerre es a kazanra kotottek, el is csodalkoztam rajta meg most telen is keves/semmi napsutessel is felmelegiti a vizet es olcsobb a villany szamlaja

2013. jan. 3. 21:27
 17/24 A kérdező kommentje:

kb 150m2 szigetelesre lenne csak szuksegem

kb 350m2 cserep

kb 40m2 jarolap kulteri fagyalo

kb 50m2 fundamentum dekoracio (a gipszre hasonlit kisebb kockak)

kb 60m2 lamberia

kb 170m2 mupadlo

kb 35 belteri jarolap

kb 120m3 tegla (remelem jol szamoltam, a korfalak-m2 + kozfalak-m2 x.0.3 kb ilyen szeles egy tegla, de gondolkodom h a kozfal legyen kisebb? szerinted?

2013. jan. 3. 22:29
 18/24 A kérdező kommentje:

es a mennyezetnek gondolom kell gipszkarton az is kb 200m2

es mit szolsz a padlo futeshez megeri,

es a mupadlo alo uvegvatta szigeteles, vagy valami hasonlo, esetleg hungarocel

2013. jan. 3. 22:41
 19/24 A kérdező kommentje:

kb 57m2 nyilaszaro kivul

es a cserep es a padlasszoba teteje koze is kellene tenni szigetelest nem?

2013. jan. 3. 22:46
 20/24 anonim válasza:
a padlófűtés ugy tudom trombozist okoz, csak egyes helyeire jó a lakásba de nem tudom hova
2013. jan. 3. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!