Vályogház aláfalazásának, leszigetelésének mennyi lehet kb. a költsége nm-enként?
Ismerős csináltatta ősszel.
Az alap felett kibontották a szétázott válykot, egyszerre 1 m hosszban, átlag 1 m magasságban, ameddig szét volt ázva. Gumilapot terítettek az alapra, felfalazták. Így haladtak tovább. A gumi széleit lógva hagyták, majd vakolás után vágják le a külső síkban, hogy a vakolat is szigetelve legyen.
Ez a munka volt méterenként 7 E Ft, plusz a falazóanyag (számlát hoztak), plusz jövőre a vakolás, de azt nem tudom, mennyi lesz.
Kedves Mindenki,
a Vályognak valóban legnagyobb ellensége a víz, de az is igaz, hogy az is baj, ha teljesen kiszárad. Aki ezt állította igaza volt, és Magyaroszág legnagyobb vályog gurújától idézett. Ez nem azt jelenti, hogy locsolni kell a falat, de ügyelni kell a szellőzésére. Ezzel együtt szerintem sem lehet abból baj, hogy ha alúlról leszigetljük a vályogfalalt,,. Szerintem úgyis kap elég nedvességet a fal, egy-egy eső után, vagy egyszerüen a benn élés nyomán.
Üdv.,
Billy
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!