A barátnőmmel szeretnénk összeköltözni, de van egy dolog, ami zavar. Mit tehetnék?
Barátnőm 23 éves és hozzászokott,hogy az anyja mindent megcsinál helyette. Összetakarít nála,elpakol utána,elmosogat,ha a barátnőm otthagyja a szennyes edényeket,tányérokat. Persze,ha nálunk van a barátnőm,akkor elmosogat,rendet tesz,segít édesanyámnak,de otthon semmit.
Félek,hogy ha összeköltözünk sem fogja ezeket a dolgokat megcsinálni,mert bár én otthon is mindent megcsinálok,de 12 óra után (fizikai munka) nem biztos,hogy lesz erőm. Ő egyébként 6 órában irodai munkát végez. Szóval nem esik le az aranygyűrű az ujjamról,ha nekem kell házimunkát csinálni,mert szerintem ez nem "női munka" kizárólag,de én úgy tervezem,hogy ha összeköltözünk,megosztjuk egymás közt a házimunkát is. Szerintem ez így normális,nem kell a férfit kiszolgálni,előttem sem ez otthon a példa.
Azt légyszives ne tanácsoljátok,hogy hagyjam el,mert szeretem,nem fogom elhagyni,csak abban kérek tanácsot,hogy hogy védjem azt ki már így az elején,hogy elkényelmesedjen?
Simán megkérdezheted tőle hogy milyen munkamegosztásra gondolt az összeköltözés után,ebben semmi sértő nincs.Aztán hogy alakul azt majd akkor tudod meg ha összecuccoltatok.
8as válaszoló voltam.
Egyáltalán nem biztos, hogy ilyen lesz ha összeköltöztök. Én sem szerettem otthon házimunkát végezni. Ennek igazból 2 oka volt. Az egyik, hogy hiába takarítottam, pakoltam, haza értek a többiek és fél óra múlva minden úgy nézett ki, mint előtte, tehát tök fölöslegesnek éreztem. Másik, hogy édesanyám mindig jobban tudta, hogy mit, hogy kéne csinálnom. Amikor valaki áll fölötted és azzal a bizonyos hangsúllyal kérdezi, hogy "biztooos, hogy így jó lesz?". Főzni is megtanultam otthon, de nem igen akartam, mert ugyanez volt a helyzet, én meg egy idő után felszívtam magam rajta és mindig veszekedés lett a vége, hogy "most akkor te főzöl, vagy én? mert ketten nem kellünk hozzá".
Aztán elköltöztem, először más lányokkal albérletbe, majd külön, de se nem fulladtam bele a koszba, se nem haltam éhen. :) Így már nagyobb kedvvel álltam hozzá, mert magamnak csinálom és nem piszkáltak folyton.
Most mindenki leírhatja az élettörténetét, nem befolyásolja, hogy a kérdező kedvese hogy fog viselkedni.
Kérdező, igazad van, itt kérdezhetsz, de ez egy elég triviális probléma, amiből hatalmas fejtörést csinálsz, pont azáltal, hogy itt kérdezed meg. Mert ez pont olyan kérdés, amiben nem lehet tanácsot adni, csak elmesélni, ki mennyire trehány volt.
Azután lehet tanácsot adni, hogy a barátnőd reagált a felvetett problémára. Viszont ha úgy gondolod, hogy megsértődne - és te ismered - , hogy fogtok ezután bármit is megbeszélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!