Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A bérleti szerződés aláírásáva...

A bérleti szerződés aláírásával mennyire védi a törvény a tulajdonost?

Figyelt kérdés

Ha van egy bérleti szerződés, amit aláírtak a bérlők, a tulajdonosok és mindkét fél részéről a tanuk, akkor szükséges még ügyvédi pecsét és aláírás is ahhoz, hogy ki lehessen lakoltatni a bérlőket, amennyiben szerződést szegnek?

Járt már valaki hasonló cipőben?

Esetleg valaki, aki konkrétan ért hozzá?

Sajnos nagyon sok negatív példát lehet mostanában hallani arról, hogy a bérlő magas összegeket felhalmoz, nem fizet stb. A tulaj ha a saját tulajdonában lévő ingatlanba bemegy, ki akarja lakoltatni őket még meg is ütheti a bokáját.

2012. nov. 29. 20:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ja, 7. voltam.
2012. nov. 30. 11:18
 12/19 A kérdező kommentje:

Az mind rendben, hogy a bérlőnek is vannak jogai. Ezeket nem is szeretnénk korlátozni.

Csakhogy ha ő nem egyenlíti ki a közüzemi számlákat és rajtam behajtják, akkor még a lakásom is elúszik. Azért ki a felelős? Magas a hitel rajta, nem keveset kell fizetnünk havonta.

Hiába ítél a bíróság, nem biztos, hogy be tudják rajta hajtani a tartozást. Ha leüli, azzal én még nem vagyok kisegítve.

2012. nov. 30. 12:41
 13/19 anonim ***** válasza:
#12 Az természetesen sajnálatos, ha ilyesmi történik, és nyilván helytelenítendő az ilyen bérlői magatartás. Viszont sajnos előfordul. Szerencsére a tulajdonosnak is vannak lehetőségei. Például megválogathatja, hogy kivel köt szerződést. Vagy rendelkezhet tartalékokkal erre az esetre (tartalék egyébként is kell, az ingatlan karbantartására, hibák kijavíttatására). Tartalék nélkül bérbeadásba belevágni nagyon kockázatos; aki nem tud erre tartalékot fenntartani, annak más befektetési alternatívák ajánlhatók, pl. bankbetét, azzal nincs ilyen gond.
2012. nov. 30. 12:51
 14/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Annak jó, akinek vannak tartalékai. Mi is azért kényszerültünk ki a saját lakásunkból, hogy továbbra is fizetni tudjuk. Most a nagyszüleimmel élünk együtt.

Hidd el nem mindig olyan egyszerű a dolog.

Ha meg ott áll üresen, akkor a kötelező rezsit így is, úgy is fizetnem kell. De nincs miből.... :(

2012. nov. 30. 13:12
 15/19 anonim ***** válasza:

"Úgy gondolom, hogy a bérbeadónak érdeke a bérlő, tehát ok nélkül nem tenné ki a lakásból. Mégis minden a bérlőt védi.

Nagyon félek kiadni a lakásunkat, de nincs más megoldás. "

Azt szokták tanácsolni, hogy az órákat irasd a nevükre, mert ha nem fizetnek, akkor azokat a szolgáltatók kikapcsolják, és nem halmozzák a nevedre a tartozást.

A közös költséggel viszont nem tudom, mit lehet tenni, hogy az ő tartozásuk legyen nemfizetés esetén, hanem a Tiéd. Esetleg a közös képviseletet kérdezd meg erről, biztosan van erre gyakorlatuk. És akkor a veszteséged csak az elmaradt lakbér lehet, egyéb nem.

2012. nov. 30. 22:46
 16/19 anonim ***** válasza:
.. na meg a visszakapcsolás díja. Ami a villany esetén 9200 Ft, de Gázművek esetén 45 vagy 65 E Ft.
2012. nov. 30. 22:47
 17/19 anonim ***** válasza:

Ismerős kiadta a lakását. Nem fizettek. 1-2 hónap után odament egy két "markos legénnyel", és határozottan a tudomásukra hozta, hogy "ugye azonnal ki akarnak költözni? ne kelljen kétszer mondani!". Az akció sikeres volt, de bírósági ügy lett belőle. A bérlő asszony nem tudom én hogy megijedt, és ilyen-olyan szívbetegséget kapott a legények láttán. Ehhez partner volt elvileg az egyik szomszéd is. Már 1-2 éve pereskednek, a "volt" bérlő több százezer forintos kártérítést követel, a "szívfájdalma enyhítésére", hogy nem lakhat ingyen. És nem a tulajt védi a törvény. Lehet meg is kapja a kártérítést az a "tolvaj" bérlő.

Még lehet, hogy így is így járt a legjobban. Mert végülis visszaszerezte a jogos tulajdonát. Nem csinálják a fedezetlen számlákat. Nem amortizálják a kérót.

De azért nagyon vigyázni kell. Most mondja másik ismerős, hogy dec.1.-től kilakoltatási tilalom van, mert jön a tél, a hideg. A "hülye" bedőlt hiteles szomszédja meg 1 hete albérletbe ment, és két rezsit fizet. Pedig a bank most télen nem tudná az utcára dobni... Gondolom súlyosbító tény, ha a "markos legények" kilakoltatási tilalom alatt szólítják fel azonnali költözésre a bérlőt.

2012. dec. 1. 12:22
 18/19 anonim ***** válasza:
Tényleg, a kilakoltatási moratórium nyilván magánszemélyekre is vonatkozik....
2012. dec. 1. 18:19
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Közjegyzői pecsét az amit te szeretnél és az ügyvéd írja a szerződést. (Ez eddig kb. 50e ft, ezt a bérlővel általában felesbe szokták fizetni)

Szerződésben határozzátok meg a fizetési határidőket, hogy 30 nap késedelem után a szerződés azonnal semmis lesz, és 8 napon belül ki kell költözőn.

Továbbá itt ahol én élek (Ausztrália) még a szerződésekben szerepel, hogy a zár csere kinek a költség valamint, hogy a meghibásodások illetőleg kötelező jellegű karbantartásokat a lakásbiztosítást ki milyen 100%-ban állja.

2013. jan. 21. 02:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!