Mit tegyek? Szóltam a főbérlőnek, hogy az 1 éves bérleti szerződés lejárt, és el akarunk költözni.
Alalpesetben a kaució arra nyújt fedezetet, hogy az esetleges károkat, illetve a kifizetetlen közüzemi számlákat fedezze. Ha ezekkel minden rendben van, akkor a kiköltözés és teljes elszámolás napján, egy összegben, kamat nélkül, készpénzben visszajár nektek.
Az, hogy a kauciót részben vagy egészben lelakjátok, az a ti közös megállapodásotokon múlik. Ha a tulaj nem akar ebbe belemenni, szíve-joga. De akkor te is légy ugyanilyen sarkos, amikor a kiköltözés napján elszámoltok és ragaszkodj hozzá, hogy aznap, teljes összegben, készpénzben a kezedbe tegye a kauciód összegét.
Szerintem teljesen igaza van a főbérlődnek. Mi van, ha kiköltözéskor egy halom kifizetetlen számlát hagytok hátra? Vagy tönkrement valami, amit csak drágán lehet megjavítani? Én megértem a ti problémátokat, de gondolkodj a főbérlő fejével is! Amint kiköltöztök és teljesen elszámoltok, akkor jár vissza a kaució. Mert ugye a számlák 1-2 hónapos csúszással jönnek és arra is kell fedezet.
Egy bérlő/főbérlő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!