Miért jó úgy zenét hallgatni társasházban, hogy a szomszédok a hangerőtől megbolondulnak tőled?
Feljelented csendháboritásért (ugyanis az nem igaz, hogy csak este 10 után számit, ha a hangerö meghaladja az elviselhetöséget, akkor nappal is annak számit), és ezért komolyan meg lehet büntetni az illetöt.
Az ok meg a hanhos zenehallgatásra az, hogy a többieket lehet pukkasztani...
"ha a hangerö meghaladja az elviselhetöséget"
És erre milyen adott érték vonatkozik?Ez így mindenkinek
relatív..
"ha a hangerö meghaladja az elviselhetöséget"
Egyrészt erre vannak meghatározott értékek is, amit objektiven lehet mérni, de ettöl függetlenül ha valaki a saját lakásában nem tud pl. beszélgetni, mert a zaj miatt kiabálni kell, az egyértelmüen meghaladja ezt az értéket.
Azt hiszem, ezt mindenki fel tudja fogni, hogy ha áthallatszik a zene, az nem feltétlen gond, de ha CSAK a zenét lehet hallani, akkor ott gond van.
Mellesleg, ha a rendörség kijön, akkor ök is észreveszik, hogy a zene túl hangos, vagy a szomszéd akar kötekedni.
"Egyrészt erre vannak meghatározott értékek is, amit objektiven lehet mérni, "
Pontosan ez érdekelne.
"Azt hiszem, ezt mindenki fel tudja fogni, hogy ha áthallatszik a zene, az nem feltétlen gond, de ha CSAK a zenét lehet hallani, akkor ott gond van. "
Hát hozzánk az esetek 80%-ban "csak áthallatszik", tehát lehet tőle beszélni, de nekem arra lenne szükségem, hogy csend legyen, mert az ütemes, egyfolytában szóló tuc-tuc zenére nem igazán lehet tanulni! Tehát ez olyan hangerő, ami nem olyan rettentő hangos, hogy beremeg a fal, de arra pont jó, hogy téged zavarjon. Olyan, mint ha én bekapcsolnám magamnak a rádiót normál hangerőre. Tehát beszélni lehet tőle, de mondjuk már a mosógép zaja elnyomja... akkor ez ellen semmit nem lehet tenni? Ezt el kell viselni, mert "csak áthallatszik"? Mert ha kihívom a rendőrt és ő is ezt mondja az elég kellemetlen........ Nagyon köszi az infókat!!
Szia!
Mi 10 emeletes panelban lakunk, a 4-en. A másodikon lakó fiatal srác elég sűrűn bömböltette a zenét, az egész lakás belezengett-és két emelettel lejjebb lakik/lakott. Én minden olyan alkalommal mikor itthon voltam, lementem, és szóltam neki. Volt hogy reggel 7-kor keltem arra,hogy bömböl a zene-de az nagyon hangos volt. Szóval az elmúlt 3 év alatt vagy 30-szor lementem, mondtam a páromnak, hogy engem nem érdekel, kiosztom.
Valami történhetett,mert már 1 hónapja nincs semmi zene...:) Mondjuk múltkor onnan a lakásból valaki költözött, lehet ő volt. Mindenesetre a zaj megszűnt...
Már csak abban kellene segítség, hogy az alattunk lakó hangerejét levegyem, ugyanis nem zenét hallgat csak szimplán beszélget-de ordítva....ááááááá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!