Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy kell a fabrikettet...

Hogy kell a fabrikettet meggyujtani?

Figyelt kérdés
Hajszálpontos lépésről-lépésre történő instrukciót kérnék szépen. Nincsen még parázs vagy ilyesmi. Ezidáig csak a száraz ( meg a nedves) akácfához volt szerencsém.
2012. nov. 2. 11:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Nem, akkor már nem kell. A parázstól meggyullad.... Először nekem se volt túl meggyőző, de a meleg megnyugtatott...

Majd estefelé azért írj, hogy összességében hogy vált be. Én szeretem, csak drága, így ritkán tüzelek vele kizárólagosan, többnyire fával keverem.

2012. nov. 2. 14:21
 12/25 A kérdező kommentje:

ok, beszámolok a tapasztalatokról, delehet csak napok múlva fogok tisztán látni ez ügyben.

Tüzifám sajnos elázott ezért kényszerültem erre a megoldásra és remélem beválik, mert egy jó darabig nincs más lehetőségem.

2012. nov. 2. 14:31
 13/25 A kérdező kommentje:

Szal, kb.4 óra múlva mikor már nem melegedett tovább, akkor raktam a parázsra még egy darabot. Ez jól begyulladt a parázstól. 1/4 ó lángolás nyitott ajtóval 1/4 ó szikkasztás résnyi ajtóval.

Sokkal melegebb mint nedves fával, bár most kint sincs annyira hideg.

Szóval 2 db-bal is elég jó meleg van, de még nem tudom vajon meddig tartja meg.

Lehet egyszerre kellett volna inkább a 2 db-ot, de nem mertem duhajkodni.

Köszönöm a sok segítséget.

2012. nov. 2. 20:54
 14/25 A kérdező kommentje:

Nagyon örvendezek, mert még most reggel is langyos a kályha.

Összességében talán úgy érzem hogy lazább meleget lehet így előállítani de azt stabilan tartja.

Majd még folytatom a mesterkedést.

2012. nov. 3. 07:33
 15/25 anonim ***** válasza:

Újságpapírt összegyúrsz galacsinokba, teszel rá fenyőgyújtóst és raksz rá 2-3 brikettet! A huzatolót teljesen kinyitod és meggyújtod a papírt! Amint begyulladt már csökkentheted a huzatot és ha jól átizzott a brikett akkor el is zárhatod.

Megjegyzem nagyon jó fűtőanyag, ha jól használjuk olcsóbban lehet vele fűteni, mint fával. Próbálj ki több fajtát, mindenkinek más a nyerő.

2012. nov. 3. 18:50
 16/25 A kérdező kommentje:

Nagyjából így csinálom. Papírgalacsinokkal. dE MI AZ A FENYŐGYUJTÓS??

Azért egy kicsit szoktam hagyni égni amíg átrepedezik és csak akkor csökkentem a rést.

Sajnos nem látszik egész pontosan mikor izzik át az egész ...vagy csak a szélei

2012. nov. 4. 15:33
 17/25 A kérdező kommentje:
kicsit több aprófával bozóttüzet okozva a két darabbal egész nap 21-23C°! Nagyon jó meleget sikerült végül csiholni.
2012. nov. 7. 19:07
 18/25 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy bevált.. ;)

És akkor jön a köv. lépés: kombináld a nedves akáccal :D

Bár két darabot nehéz kombinálni... nagyon jó lehet a szigetelésed, vagy nagyon patent a kályhád, ha 2 db-ból ennyit kihoztál - vagy kicsi a helyiség.

Nekem ilyen enyhe időben a két szobára (45 m^2 ), 3,6 m belmagasság mellett kell egy napra úgy 8-9 db ( 12 db van a 10 kg-os kiszerelésben).

2012. nov. 8. 07:46
 19/25 A kérdező kommentje:

Nagyjából hasonló méretekkel rendelkezünk, s bár nemrég szigeteltünk még elég huzatos maradt a ház.

Ebben a csomagolásban 6 db képezi a 10 kg-o! És két kályha van úgyhogy inkább 2x2-re gondoltam, de így is meg vagyok elégedve. Most kezdjük kevergetni a szárazabb fadarabokkal.

2012. nov. 8. 15:18
 20/25 anonim ***** válasza:

Így már értem... :D

Két kályhával... plusz kétszer akkora brikett... akkor kb annyi, mint nálam...

Tegyél hozzá nyugodtan nedvesebb fát is, azt is kiszárítja. és elégeti közben.

2012. nov. 8. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!