HELP! A bojleren elaludt a gáz, így nincs meleg víz! Mit tegyek? Hogy lehet újra meggyújtani?
Van rajta egy piros szikráztató gomb, meg egy kék, az talán a hőmérséklet beállítására van.
Próbáltam úgy, hogy odatartottam egy gyufát, és nyomtam a szikráztatót, de semmi.
Alul van egy kék csavarható gomb, az nem tudom mire való.
Köszi, kipróbáltam így is, de sajnos nem megy.
Nem gyullad meg. Lehet, hogy túl rövid a gyufa?
Fégtherm a márkája, ennél részletesebben nem tudom, milyen típus lehet.
Akkor lehet, hogy a gáz nem jut fel az égőfejig. Ilyenkor én ki szoktam fújni. Jó, ha van levegőspray otthon, de csináltam már bicikli pumpával is. A gázcső felső nyitott részéhez (ahol az őrláng égni szokott, abba a csőbe) tettem a pumpa tömlőjének a végét és közben hirtelen lenyomtam a pompát párszor. Ez lehet, hogy kifújja a beleragadt koszt. Próbáld ki. Utána simán meg lehet gyújtani a szikráztatóval (piezo), vagy gyufával.
De az is lehet, hogy nincs gáz. Ellenőrizd a gáztűzhelyen.
Na, végre sikerült!! :))
Hálásan köszönöm mindenkinek! :)
Végülis csak benyomtam a kék gombot, plusz a szikráztatót. Először plusz a gyufát is odatartottam pluszban, lehet, az volt a gond.
Mindig panelban laktam, sosem volt bojlerrel dolgom.
De ha már itt tartunk, hogy lehetne állítani a hőmérsékleten? Hogy ne melegítse fel ennyire a vizet?
Tűzforró víz jön a csapból, egy csomó hideget kell hozzáadni, hogy elfogadható hőmérsékletű legyen, így meg elég pazarlás.
Amúgy nem gáz-, hanem villanytűzhely van.
Ilyen albérlötöl óvjon meg az Isten....
Basztatod, állitgatod, fogalmad sincs mit csinálsz...elb@szod, és még neked áll feljebb ha majd szétég a kazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!