Megéri kb.75. 000ft-t költenem ház falainak a szigetelésére, ha nem az én házam és kb.4 évig fogok ott lakni?
Háttér sztori:
Szüleim házáról van szó. 23 éves vagyok és számításaim szerint 4 év múlva lesz lehetőségem saját házat venni (akkor jár le a lakáskasszám).
Jelenlegi állapot az, hogy kinti hőmérséklet 5 °C benti fejmagasságban 16°C . Csak dél környékén van elindítva a fűtés és több óra mire egy elfogatható hőmérsékletet elér a szobám (lábam még ilyenkor is fázhat), este pedig a fűtés leállításával pár óra elteltével ki is hűl. Az éjszakát egy ágymelegítő berendezéssel gond nélkül átvészelem (tegnap vettem, 5000ft). Felmerült a szigetelés megoldása a gond az hogy szülők nem igazán szállnak bele a költségekbe részben nem tudnak részben nem akarnak…
Tesómmal együtt fizetnénk így fejenként 75.000ft összesítve kb 150e.
Megéri rááldozni ennyit 4 év miatt?
Vagy érdemesebb félre rakni a saját házra.
Persze a szigetelés csak az egyik kiadás a rezsibe is bekell szállnunk...
Sajnos nem minta szülők.
Papíron elváltak... anyám saját házra harácsol így esze ágában sincs a gyerekeinek segíteni még azzal sem hogy nem kér rezsit. még wc-papírt is vennem kell magamnak...
Apám szintúgy, bár neki már az is nagy szám ha van biztos munkahelye és pénze...
De azért az dicséretes, hogy felneveltek még ha családi szeretet hiányzott is.
Így, ha megcsináljuk csak magamért tenném. Így is inkább a saját házamra kéne gondolnom... és ez ami a legjobban vissza tart az egészben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!