Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Te élnél tanyán?

Te élnél tanyán?

Figyelt kérdés
Nekem minden álmom egy tanyán lakni, körbevéve magam háziállatokkal, kerttel saját kis gazdaság stb. Persze ezek mellet dolgoznék is de a jövőbeli szakmám ezekhez közel van. Szerintetek van ennek jövője? hogyan tudnám elérni mindezt? Hogyan lássak majd neki?

2012. nov. 1. 11:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Egyedül nemigen megy.Válassz egy olyan párt magadnak,aki ugyanezt szeretné,alapíts családot,és úgy.De,pénz az nem árt hozzá,különben sok nyomorúság is várhat rátok,míg a gazdaság elkezd önhordóvá válni.
2012. nov. 1. 11:43
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Nem.

Az a baj, hogy a tanyák környékén alig van munkalehetőség. Utazással sok idő, (és költség) elmegy.

A háztájival viszont egész napos munka van, ott nem lehet szórakozni, hogy nem eteted meg a csirkéket, mert nem érsz rá, vagy nem hívod az állatorvost, ha baj van.

Tehát a nap 24 órája nem biztos, hogy elég erre.

2012. nov. 1. 12:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én tanyán lakok. Imádom!

Nagyszüleimnek volt egy a szántókkal együtt 7,6ha-os tanyája. Aztán én ezt kb 10 éve megörököltem. Olyan 6 éve kezdtünk el itt építkezni. Elbontottuk a régi vájok házat meg melléképületeket, terep rendeztünk, stb. Aztán építettünk rá egy 135nm-es mediterrán stílusú családi házat meg melléképületeket.

Gazdálkodással nem igazán foglalkozunk. Van pár zöldség a kertben meg néhány gyümölcs fa és ennyi. Mi inkább füvesítettünk meg parkosítottunk, kis tavat csináltunk.

Egy 40 ezer lakosú várostól 5km-re van. Tehát nem távolság.

Nagyon szeretek itt élni. Ezerszer jobb mint városban!

2012. nov. 1. 12:30
 4/10 anonim ***** válasza:
59%

ha lenne pár tíz millám, akkor igen... egyébként nagyon észnél kell lenni...

nagyon jó anyagiakkal nincs jobb a tanyánál...nagy tartályban gáz, éjjel-nappal automatikusan induló aggregát, parabola antenna, napkollektorok, (melegvízre, villanyra)minimum két terepjáró...műholdas telefon...(ha nincs másik térerő).. sok ló, mindenféle aprójószág...harapni lehet a jólevegőt, és hallani a csöndet.. no persze a kakast is... ez maga a paradicsom...

2012. nov. 1. 18:09
 5/10 anonim ***** válasza:
62%
Két terepjáró, műholdas telefon, automatikusan induló aggregát, pár tíz milla. Neked se a szomszédod hülye.
2012. nov. 2. 08:34
 6/10 A kérdező kommentje:
azért a tanya nem egyenlő a civilizáció kizárásával... ott is lehet élni és nem kell 2 terepjáró, mert nem térdigérő sárban kell közlekedni ott sem...
2012. nov. 2. 11:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Én élnék szívesen bár én falun lakom nagy telken sok állattal gyümölcsfákkal kertel így nem hagynám már itt ezt.Az égész azon múlik hogy legyen elérhető közelségben munkahely.Önmagában venni egy tanyát kiköltözni mondjuk 3 millával hogy majd önfenntartók leszünk az lehetetlen.1év alatt elfogyna a pénz és vége.Mindenképp kell fix havi fizetés.Vagy esetleg ha mezőgazdaságból akarsz megélni nagyobb földterületen akkor nem kell munkahely csak jó sok kezdőtőke.De nem írtad a szakmád miért lenne ehez közel.
2012. nov. 2. 18:38
 8/10 anonim ***** válasza:

A tanyán élésnek is vannak fokozatai, ahogy a városi életnek.

A legalja az, amikor egy omladozó viskóban élnek rettentő igénytelenül.

De megoldható az igényes élet, ahogy a 3. válaszoló is tette.

Ilyen módon már én is élnék, de akkor is a szülővárosomhoz közel. Tervezek is ilyesmit, de ahhoz 200 milliós vagyont kellene összeszednem. Ez talán 15 évig is eltarthat.

2012. nov. 3. 12:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Na igen...a családomból egyik fiatal elment tanyára,hogy megváltja a világot...igaz, panelben élt addig, de az nem számít....elfogyott a pénz, azóta tudja mi az a mélyszegénység...és nem segít rajta senki...mert túl nagy volt az arca...a neje még egy kicsit tartja magát, de ezt a telet már nehéz lesz kihúzni....se pénz, se munka, se szakértelem...a tanyát szeretni kell, de főleg tisztelni...a nélkül nem megy.
2012. nov. 4. 15:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is tanyán élek,olyasmi körülményekkel,mint a 3.válaszoló.Csak én vettem,nem örököltem(nem piszkálás)

Direkt ilyet szerettem volna.Állatunk nekünk sincs,csak macskák,de van egy szép nagy ház,a rezsink nem sok,net itt is van(mikrohullámú) város 10-15 perc busszal,nem távolság,a megálló sincs messze.

Munkahely is közel és ha lesz gyerekünk,őt is tudjuk vinni oviba/bölcsibe is akár.

Kényelmes is,földel nem foglalkozunk,nálunk is füves minden,évente egyszer nyíratunk 8000-ért(az elég is,mert nem nő gyorsan)

Nekünk így a jó.Faluba nem költöznék vissza.Itt a szomszédok nincsenek olyan közel(60 méter széles a telek,az övék is,így mindenkinek van élettere)

2013. ápr. 1. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!