Te élnél tanyán?
Nem.
Az a baj, hogy a tanyák környékén alig van munkalehetőség. Utazással sok idő, (és költség) elmegy.
A háztájival viszont egész napos munka van, ott nem lehet szórakozni, hogy nem eteted meg a csirkéket, mert nem érsz rá, vagy nem hívod az állatorvost, ha baj van.
Tehát a nap 24 órája nem biztos, hogy elég erre.
Én tanyán lakok. Imádom!
Nagyszüleimnek volt egy a szántókkal együtt 7,6ha-os tanyája. Aztán én ezt kb 10 éve megörököltem. Olyan 6 éve kezdtünk el itt építkezni. Elbontottuk a régi vájok házat meg melléképületeket, terep rendeztünk, stb. Aztán építettünk rá egy 135nm-es mediterrán stílusú családi házat meg melléképületeket.
Gazdálkodással nem igazán foglalkozunk. Van pár zöldség a kertben meg néhány gyümölcs fa és ennyi. Mi inkább füvesítettünk meg parkosítottunk, kis tavat csináltunk.
Egy 40 ezer lakosú várostól 5km-re van. Tehát nem távolság.
Nagyon szeretek itt élni. Ezerszer jobb mint városban!
ha lenne pár tíz millám, akkor igen... egyébként nagyon észnél kell lenni...
nagyon jó anyagiakkal nincs jobb a tanyánál...nagy tartályban gáz, éjjel-nappal automatikusan induló aggregát, parabola antenna, napkollektorok, (melegvízre, villanyra)minimum két terepjáró...műholdas telefon...(ha nincs másik térerő).. sok ló, mindenféle aprójószág...harapni lehet a jólevegőt, és hallani a csöndet.. no persze a kakast is... ez maga a paradicsom...
A tanyán élésnek is vannak fokozatai, ahogy a városi életnek.
A legalja az, amikor egy omladozó viskóban élnek rettentő igénytelenül.
De megoldható az igényes élet, ahogy a 3. válaszoló is tette.
Ilyen módon már én is élnék, de akkor is a szülővárosomhoz közel. Tervezek is ilyesmit, de ahhoz 200 milliós vagyont kellene összeszednem. Ez talán 15 évig is eltarthat.
Én is tanyán élek,olyasmi körülményekkel,mint a 3.válaszoló.Csak én vettem,nem örököltem(nem piszkálás)
Direkt ilyet szerettem volna.Állatunk nekünk sincs,csak macskák,de van egy szép nagy ház,a rezsink nem sok,net itt is van(mikrohullámú) város 10-15 perc busszal,nem távolság,a megálló sincs messze.
Munkahely is közel és ha lesz gyerekünk,őt is tudjuk vinni oviba/bölcsibe is akár.
Kényelmes is,földel nem foglalkozunk,nálunk is füves minden,évente egyszer nyíratunk 8000-ért(az elég is,mert nem nő gyorsan)
Nekünk így a jó.Faluba nem költöznék vissza.Itt a szomszédok nincsenek olyan közel(60 méter széles a telek,az övék is,így mindenkinek van élettere)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!