áprilisban ha végeztem sulival szeretnék mindenképpen különköltözni a szüleimtől. de ugy nem igazán vagyok képbe a dolgokkal. mint jelent az h írják pl h 60000 ft/hó + rezsi. a rezsi az mit takar? a villany gáz stb számlákat? vagy miket? és ha így van ahogy gondolom akkor a 60000 az csak az h ott lakom?
Igen, ez sajnos így van, ha Pesten akarsz élni, vagy Sopronban vagy egyéb felkapott helyen. Ahol én élek vidéki nagyvárosban, mi 30.000 plusz rezsiért bérlünk egy egyszobás lakást, a rezsi nyáron olyan 15-20 között van, télen 30-40 között a fűtés miatt. De mi megfogtuk az isten lábát, mert jó fej a főbérlő, berendezett, gépesített a lakás. De általában nem ez a helyzet. Jól gondoljátok meg, mert nem lesz egyszerű előteremteni a pénzt.
2012. okt. 25. 08:15
12/18 anonim válasza:
"vidéken, egy szobás lakás a legolcsóbb - 35 ezer ft volt "
Hatvanban két és fél szobás családi-házat bérelünk öten, negyvenötezer plusz rezsiért /párom, apósom, 2 gyerek/.
Van konvektor és fatüzelés is.
2012. okt. 25. 08:53
13/18 anonim válasza:
Mi is vidéken,Gyöngyösön lakunk albérletben,ami 2 szobás(67m2),bútorozatlan volt,mi hoztunk mindent,kivéve a gáztűzhelyet.
35eFT+rezsi.
Összesen olyan 85eFt/hó fűtés nélkül,télen még +15eFt.
Ugye ezen felül van még az egyéb költségek is mint a kaja,tisztító szerek,tisztálkodó szerek...stb.
Szóval olyan 240eFt havi fix alatt nem ajánlom a különköltözést a szüleidtől.
2012. okt. 25. 13:49
14/18 anonim válasza:
13.vagyok:2 fő esetén mondom a 240eFt-ot.
Nekünk még van egy kislányunk is,aki 14hónapos múlt.
2012. okt. 25. 13:50
15/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. tisztában vagyok vele h nem egyszerű, de álljon meg a menet egy picit. suli mellett dolgozok már fél éve diákként, páromnak rendes állása van. az meg h nem tudtam mit takar a rezsi szó úristen... tisztában vagyok a számlákkal az árakkal és kérek elnézést h még soha nem éltem albérletbe és nem tudtam h h működik!
2012. okt. 25. 16:40
16/18 anonim válasza:
az hogy suli mellett dolgozol diákként az nem jelent semmit :) becsülendő dolog, nem bűzlik a munka, oké... csak éppenséggel lehet hogy normál főállásra senki se fog alkalmazni mert nincs munkahely (tudom miről beszélek, fél évig voltam munka nélküli,mert minden hova min 2 éves szakmai gyakorlatot kérnek- vagy szakmát)
2012. okt. 25. 19:09
17/18 anonim válasza:
majd úgyis rájössz...oké,h most dolgozol,de amit megkeresem,azt gondolom magadra költöd,ha nem kell beleadni otthon a dolgokba..ha külön költözöl,azt a pénzt elviszi az albérlet.. megfogtok élni,csak nem úgy mint otthon,kivéve ha a barátod kva jól keres :-)
majd meglátjátok,ha meg nem jön össze,hazaköltözöl (mint én:(
2012. okt. 25. 20:26
18/18 anonim válasza:
Hétköznapi ember is használja a szót, ha persze, ha albérletben él. Én nem tudom, nálunk otthon soha senki nem azt mondta, hogy a rezsi, a rezsi, hanem be kell fizetni a számlákat. Annak idején én is megkérdeztem anyámtól, hogy mi a fene az a "rezsi".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!