Albérletesek, ti mennyi pénzből jöttök ki? Szerintetek vállaljuk?
mi kiszámoltuk, hogy 5.000 ft-tal kerülne télen kevesebbe, ha panelba költöznénk. Nyáron 15.000 ft. A rezsi kb így néz ki nálunk:
bérleti díj: 40.000
közös költség: 9900
villany: 11.000 (az több mint az átlag.)
víz: 8000 2 havonta
fűtés: télen 22.000, nyáron 0.
tehát 91.000 ft a lakhatásra. Ha a ti keresetetek venném, akkor 91.000 + 40.000 (lakástakarék) - 250.000, még akkor is maradna több, mint 100e Ftotok megélni, ami bőven elég. Miért költöznétek?
Jelenleg havi 110-120 000 forintból élünk ketten.
Bérleti díj: 50 000
UPC (net+tv): 5 000
Villany: 4 000
Távfűtés: nyáron 5 000, télen 12 000
Víz (kéthavonta): 3 000
Közös ktg: 4000
Nézzetek valami cirkó, vagy egyéb egyedi fűtésest. Bár nem értem minek 60 nm, de ti tudjátok.
Nekünk anno kettőnknek 40 nm bőven elég volt, de ízlések és pofonok. Új építésű ingatlan volt Budán, 60000 Ft bérleti díjjal, részben bútorozott. Közös költség 12000 Ft, minden más fogyasztás alapján (nekünk: meleg víz: 2-3000 ft/hó, villany 6-8000 Ft/hó, hideg víz: 4000 Ft/hó, fűtés: nyáron 0 Ft, télen max: 500 Ft, de csak mert már szégyelltem magam a 40-80 Ft-ok miatt. Nem, nem elírás. Jól szigetelt lakás volt, és körbe voltunk fűtve.)
A tévével meg a nettel együtt simán kijöttünk százezer alatt még télen is. 150000 ft-ból még jut a lakáskasszára is, kajára is, sőt még ruházkodásra is. Mi 220000-rel vágtunk bele:) Sok sikert:)
Köszi a válaszokat.
Nincs szükségünk nagy lakásra. Csak szeretném ha minimum 2 szoba lenne, vagy 1 háló plusz egy nappali ahol a vendégeket lehet fogadni. A panelban nagyon kicsi a fürdő.. Szeretném ha kicsit jobban el lehetne férni benne. Ha jó a lakás elrendezése én 40 nm-en is elvagyok.. Most anyuékkal 49 nm-en vagyunk és kicsinek találom. Biztos az elrendezés miatt. Nekem elég lenne egy részben berendezett lakás. (Konyhabútor esetleg hűtővel, mosógép)
42m2-esben lakunk,másfél szoba.Kisszoba aháló, a nagy tényleg nagy,az a nappali,szgép,ruháknak szekrény,van tároló,nagy fürdő,konyha lehetne nagyobb,de azok drágábbal,és mig nincs gyerek ez jó.
Mi kb 300at keresünk ketten,és 150ből úgy kijövünk,hogy 30 az albérlet,többi a rezsi,kaja,miegymás,de nem spórolunk igazán.
Nálunk is úgy volt a 40 nm, hogy egy kisebb szoba hálónak, meg egy nagyobb+konyha, amerikai konyhás, nappali. Az előszobában volt beépített szekrény, meg a fürdő. Ott táncolni nem lehetett, de azért elfértünk ketten. Ja és volt vagy 20 nm erkély hozzá, azt nagyon imádtam:)
Úgyhogy lehet 40 nm-es jó elrendezésű lakást is találni, meg lehet borzalmas 70-80 nm-est is. Ismerősöm lakása 75 nm, mégis sikerült roppant béna elrendezéssel megépíteni. A szobákba beteszel egy ágyat, egy asztalt, meg egy komódot, és már alig tudsz megfordulni. A nappali+konyha rész együtt akkora mint a lakás többi része, de az is fura elosztással.:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!