Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Albérletesek! Most akkor hogy...

Albérletesek! Most akkor hogy van ez?

Figyelt kérdés

Pár hónap múlva albérletbe költözünk a párommal. Tudom, hogy minden albérlet más, de ha mindenki elmondaná, hogy nála hogy voltak a következők, akkor nagyon örülnék. :)

Hány nap vagy hét vagy esetleg hónap alatt találtál albérletet? (kecskeméti vagyok amúgy és itt keresek)

Rögtön kifizeted az a havi albérleti díjat (+ a kauciót) és akkor utána csak következő hónapban kéri újra?

Ahogy beköltözöl, egyből fizetni kell az abban a hónapban jövő számlákat (víz, gáz, stb.) ?

Szokott bejárni a főbérlő a lakásba? Esetleg ellenőriz is, hogy rend van-e, meg ilyesmi?

Be lehet oda jelentkezni (mondjuk ideiglenes lakcímnek)? A saját számláimat (pl. mobiltelefon) lehet oda kérni?

Szoktak ott hagyni hűtőt, mosógépet? Vagy azt nekünk kell majd oda venni, ha úgy hirdetik, hogy bútorozatlan a lakás? És ha részben bútorozott?

Jól gondoljuk, ha egy másfél szobás (kb. 50 nm2) lakásra havi 80 e Ft-ot számolunk (havi 30-35 e Ft-os bérleti díjjal, a többi rezsi)?

Még egyszer: tudom, hogy mindegyik albérlet más és hogy a nagy részét meg lehet beszélni a főbérlővel. De nálad/nálatok hogy voltak ezek?

2009. aug. 20. 14:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 3 hét alatt talàltam albérletet,sokat vàlogattam.

Kauciot,és egy havi albörleti dijat kértek,azt elözö napokban kellett fizetnem miutàn beköltöztem(szerzödés alàiràsakor)

Következö albérleti dij a következö honapban volt esedékes fizetni

sZÀMLÀK:NEM EGYBÖL FIZETTEM,HANEM AZ ELSÖ OTT ELTÖLTÖTT HPNAP UTÀN,MIVEL 2 NAPI HASZNÀLAT UTÀN még nem sokmindent lenne fizetni.

Föbérlö vagyis tulaj nem jött ellenörizni,csak mielött bejelnette,nàlunk 2 év alatt 2 alkalommal jött.

Akkor is csak megkérdezte miujsàg,stb.

Butorozatlan lakàsba nincs semmi.

Ha mégis,azt elöre jelzi!

Ideiglenes bejelentkezés lehetséges.

Szàmlàk egyértelmüen mehetnek oda.

80 ezer forint nem tudom sok-e kevs-e ehhez nem értek.

Minden orszàgrészen màs.

2009. aug. 20. 14:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

szia

mi kb egy hónap után találtunk lakást. A kauciót a szerzikötéskor kifizettük, az első hónapot akkor amikor költöztünk. Nálunk leolvasás alapján megy a fizetés, tehát minden hónap elején elküldöm az óraállásokat és a lakbérrel együtt fizetjük.

ha bútorozatlan a lakás, ott tényleg nincs semmi, ha részben bútorozott, akkor gondolom alap dolgok vannak csak. Nálunk nem jár be a lakásba, mindent utalunk neki. Viszont volt olyan főbérlőm, aki állandóan bejárt, ráadásul amikor nem voltam otthon és cetliket hagyott, hogy takarítsam le a tűzhelyet stb...

Természetesen be lehet jelentkezni, ez azonban függ a főbérlőtől és a számlákat is lehet oda kérni.

Mi most nyáron fizetünk 85-öt a lakásra, de nekünk 65 az albi. Az hogy mennyit kell fizetni, az függ a lakástól. Panelban sokkal nagyobb a rezsi. Mi itt mindenre 20at fizetünk havonta (cirkó), panelban csak a fűtés volt nyáron 14ezer a semmire.

2009. aug. 20. 15:02
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor ezek szerint nem szoktak hűtőt, meg mosógépet ott hagyni... Csak esetleg, ha teljesen bútorozottba megyünk.

Várom a többit választ is. :)

2009. aug. 20. 15:07
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
Mi úgy költöztünk hogy ismerősök intézték a helyet. Bp belváros,28nm és kb 75000 ft. Nyáron mi is fizettünk 9000ft fűtést! A távhő nagy szívás! Be volt bútorozva,de azóta a hűtőt és a mosógépet le kellet cserélni nagyon régi volt. Magunknak vettünk,de nem voltak edények szőnyeg csak ágy szekrények. Ja és már a tűzhely is kezdi beadni az unalmast. Szerencsére hamarosan költözünk. A számlák ide jönnek,és a pénzért minden hónapban a tulaj jön.
2009. aug. 20. 15:21
 5/8 A kérdező kommentje:
És mennyi pénzzel vágtatok bele? Mármint kifizettétek a bérleti díjat + a kauciót + a számlákat + kaja és volt még ezen felül valamennyi tartalék?
2009. aug. 20. 17:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
No akkor én írom a másik oldalt. Nekem vannak kiadva lakásaim. Mindig hivatalos,ügyvéd által írt szerződéssel veszem fel a bérlőket, és adózok utána. Én választom ki,kit veszek fel, van bútorozatlan és bútorozott lakásom is. A bútorozatlanban semmi nincs,kivétel a beépített konyhabútorok és a tűzhely. A bútorozottban minden van,tv,hűtő,mosógép,mikró,számítógép,komplett berendezés. Mindig kifogástalan,frissen festett,felújított állapotban szoktam kiadni a lakásokat, hosszú távra. Szerződéskötéskor a kauciót+ az első havi bérleti díjat kell kifizetni. A lakáshoz van nálam egy kulcs,páncélba bezárva,soha nem megyek a bérlőhöz,ha nincs otthon. Ideiglenes lakcímként bejelentheti,állandóra nem. Havonta egyszer,mindig ugyanazon a napon elmagyek a bérleti díjért,és megnézem a csekkeket,be vannak-e fizetve. Ha valami elromlik ,egy évig én fizetem ,utána felezünk,de a szerződésben felesben van írva. Viszont az új gépeket is én veszem,nem szoktam a bérlőimmel vetetni semmit,kivéve ha ő akarja,de akkor viszi is magával,ha elköltözik. Ha bemegyek,látom,milyen állapotban van a lakás, többnyire rendesek a bérlők. Összesen egyszer mondtam fel egynek,mert cigánytanyát csinált a lakásból(1 hónapig tartott a felújítása,a fürdőszobában és a konyhában mindent ki kellett cserélni utána). Én általában megbízok bennük, árat sem emelek évekig,pedig a szerződés szerint évente lehetne az infláció mértékében,de nekem fontosabb,hogy rendes,tiszta emberek legyenek a lakók.Hát kb. ennyit tudtam most írni.Remélem segít valamit.
2009. aug. 20. 18:10
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én Bp-en másfél hónap után találtam meg az igazit,ami olcsó is és gyönyörű is:)

Mi rögtön fizettük a kauciót és az a havi bérleti díjat és akkor csak a kövi hónapban kellett újra(mi szept 1én költ be)

Amikor beköltöztünk szept 1én,csak a kövi hónapban kellett a szeptemberi számlákat.

Nekünk jön a tulaj,most már havi 1x,az elején havi 2x.Nem nagyon nézz szét megbízik bennünk.Most is csak azért jön hogy a számlákat megmutassa,én bízom benne ha csak simán küldené neten az is elég lenne.

Én ide kérem a leveleimet és igen lehet ide ideiglenesre jelizni:)

Nekünk teljesen bútorozott,mikró nem volt és tv a többi megvolt.Azt benne van a hirdetésben illetve rá kell kérdezni.

Nekünk másfél szobás budán...50 az albi, a rezsi télen max 50 nyáron max 30

2009. aug. 20. 18:17
 8/8 A kérdező kommentje:

18:10-es köszönöm a választ, nagyon hasznos!

Köszönöm a többieknek is!

2009. aug. 20. 20:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!