Vályogház repedezése?
Két lehetőség:
1. Süllyed a fal.
2. Az egyik oldal hozzáépített tégla, tökéletes alappal, ami nem egyformán süllyed a házzal.
egyet értek előzővel.
valamint vályogot nem tudom, hogy szoktak e glettelni, mert egyébként a repedéseket vályog tapasztással szokás javítani.a vályog fal nem úgy működik egészen mint a simán vakolt fal, mert pl: csak a meszelés jó neki.
egy jó oldal:
Bali2, az "előző" vagyok.
Alapesetben igazad van, de be van hálózva, akkor meg kell rajta állnia a vakolatnak, az meg a továbbiakban glettelhető.
Ahogy én értelmeztem, nem a vakolat reped, hanem a fal.
Ha nincs utólagosan leszigetelve, aláfalazva (alappal), akkor a vályogház az süllyed. Ez általában nem jár repedéssel, inkább csak olyankor, ha bizonyos falak alá vannak falazva, a ház többi része meg nem. Pl. sok helyen az utcafront, esetleg még a főfalak téglából vannak, vagy vegyesen, ez alatt pedig 2-3 sor téglaalap, ezek a falak nem süllyednek olyan ütemben, mint a vályog, és emiatt van a repedés.
Vagy ugyanez van akkor is, ha téglából van hozzáépítve konyha, vagy fürdőszoba.
Nem vagyok szakember, de amióta élek, vályogházban lakom. 39 múltam :).
Hiába burkolod be, azzal nem állítod meg a repedést.
Két lehetőség van:
Vagy aláfalazzátok itt is, vagy pedig a mennyezetet megemelitek, a kiemelő gerendát rögzítitek az aláfalazott falakhoz, és a fal feletti részt töltitek ki téglával, vagy akár maradhat üresen, belécezitek, és lambéria megy megy rá.
Nem kis meló egyik sem, a legjobb szakemberre bízni. Ha ti csináljátok, akkor is konzultáljatok egy szakival, mert nagyon nem mindegy, melyik fal a főfal, nehogy olyan helyen bontsatok, ahol nem kellene...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!