Vályogház vakolásához, mész kell a vakolathoz vagy mészpótló is jó?
Figyelt kérdés
2011. nov. 26. 12:30
1/17 anonim válasza:
Homok és mész. Strukatúr nádazni és rabic hálózni kell a falat, majd homok és mész keverékével vakolni. Cementet semmiképpen ne keverj bele.
2/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!És akkor a meszet mészpótlóval se lehet helyettesíteni?
2011. nov. 27. 08:49
3/17 anonim válasza:
Nálunk a mészpótló szóba se jött, úgyhogy erről nem tudok mit mondani.
4/17 anonim válasza:
Az első válaszolótól kérdezném.
Miért is nem kell cement a vakolatba? Minél hamarabb leváljon mi? Könnyebb kenni az tuti halad is, le is jön 1 év múlva! És ne gyere légyszíves azzal hogy láttam e már vályog házat? Láttam hidd el abban lakom 5 éve építettem 10.000 vályogból, szóval van ismeretség.
A kérdezőnek.
Rakjál bele meszet hogy könnyebb legyen simítani de jó bele a mészpótló is fele-fele arányban.Könnyebben szárad olcsóbb is 1 picit(sajnos felénk is sok rossz mész van.
Én egyébként géppel vakoltattam kb fele áron jött ki.Nem kellett külön hozatni a homokot, meszet cementet. 1 fuvar és kész.Remélem segítettem.
5/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!!:-)
2011. dec. 1. 10:21
6/17 anonim válasza:
En is egy valyoghazat ujitottam fel. Belulrol kesz, maradt a kulseje. De en nem vakoltam, hanem gipszkartont tettem mindenhova. Meghozza ugy, hogy belefurtam hosszu csavarokat (10-15-20cm), amennyire lehet es a fem profilokat ahhoz hegesztettem hozza CO2-vel. Sokkal szebb falad lesz es szerintem nem is dragabb. Kivulrol pedig hasonlo hosszu csavarokkal a hungatocellt fixelem oda megfelelo ragasztoval. Arra megy a halo es a tobbi. Ha gondolod kepet is kuldhetek a benti megoldasrol. A kulso meg nem kesz, most a teton dolgoznak az acsok.
7/17 A kérdező kommentje:
köszi,küldjél kivi vagyok rá!:-)
2011. dec. 1. 19:55
8/17 anonim válasza:
megerkeztek a kepek? Mert en kuldtem...
9/17 A kérdező kommentje:
Nem kaptam képeket.:-(
2011. dec. 6. 14:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!