Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Akik még szülőkkel laknak, de...

Akik még szülőkkel laknak, de rendelkeznek önálló fizetéssel, mennyi pénzt bírnak beosztani?

Figyelt kérdés
2012. aug. 14. 16:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
15%

Elnézést, de nagyon OFF leszek.

Sajnos ma az jellemző, hogy az ifjak adnak némi aprópénzt az ősöknek, hogy be legyen fogva a szájuk, a többit meg egyszerűen elb*sszák.

2012. szept. 11. 10:12
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

11. Azért az ősök is megmondhatnák, hogy fiam/lányom, ennyi pénzre tartok igényt, vagy el lehet menni albérletbe, ha az jobban megéri. A panaszkodás helyett többre menne anya-apa a határozottsággal. Arról nem is beszélve, hogy a gyereket is lehet(ett volna) takarékosságra nevelni, de azért anya-apa is szerette, ha van Milka csoki a konyhaszekrényben, és puha-illatos-mintás wc-papír a budiban.

Sajnos a hülye-korcs fiatalok helyzete sem rózsás a 70 ezres fizetésükkel (már ha van nekik egyáltalán), és ha leadnak, ha nem, hosszú éveket(5-10) kell kuporgatniuk, hogy vehessenek tehermentes viskót, és akkor végre "nem a szülők nyakán lógnak". Az idősebb generáció csak azt látja, hogy ők mennyivel különbek voltak a maiaknál. De legyünk már pályakezdő fiatalok 2012-ben, amikor hitelt nem merünk felvenni, és a - szinte mindegy milyen - végzettségünkkel a fenekünket törölhetjük. Számold ki, havonta mennyit kell félretenned, hogy öt éven belül vehess egy 4(!) milliós házat. Aztán vedd hozzá, hogy nem mindenkinek a kezdő fizetése 100 000 Ft, hanem bőven alatta van.

Én is bocsánatot kérek az off-ért.

2012. szept. 11. 13:00
 13/19 anonim ***** válasza:

Értem én, hogy baromi nehéz, én mondhatni szerencsésebb voltam, mert a mami odaköltözött anyuékhoz, én meg mentem a régi kecóba, amit felújítgattunk pár év alatt.

Egyébként minden mondatoddal egyetértek.

Igen, takarékoskodással, felesleges kiadások csökkentésével azért lehet itt-ott pénzt megfogni. Vegyünk egy példát: 5-6 év után a csávó albérletbe megy, de annyi megtakarított pénze sincs - pedig ősöknek tényleg csak nagyon minimált kellett adni - hogy mosógépet és hűtőt vegyen magának. Na, ilyenekre gondoltam az előbb. Mert ugye fontos a Volt Fesztivál, meg a Sziget hetijegy stb.

2012. szept. 11. 13:21
 14/19 anonim ***** válasza:
Na igen, az ilyet én sem tudom megérteni, de ez nem korfüggő(20 leszek). Nagyon sok felnőtt pont azért nem tart sehol, mert semmit nem hajlandó feláldozni azért, hogy önálló, anyagilag (amennyire lehet) stabil élete legyen. De ez már az ő problémája - a szülőké meg csak akkor, ha hagyják, hogy a kicsinyük egy nevetséges összeggel szúrja ki a szemüket, és még további húsz éven át ott éljen velük, mert "nincs miből saját házat venni". Rengeteg gürizésbe, kuporgatásba, lemondásba és időbe kerül, de mi is kénytelenek vagyunk megpróbálni. Nézegetjük a házakat, a realitásokhoz igazítjuk az elképzeléseinket, és ha minden jól megy, 26 éves leszek, mire sajátunk lesz. Addig meg marad a hazaadás, és a sok nyelés, mert rengeteget szív a felnőtt gyerek is, aki a szüleivel él. Kiéleződnek a problémák sajnos, azt vettem észre másokon.
2012. szept. 11. 13:29
 15/19 anonim ***** válasza:
Mikor leszel 26? Lehet, hogy megérné az a bizonyos lakáskölcsön, utána kellene nézni, ráadásul már van megtakarításotok is. OK, kamat, de a nyugalom többet ér, hidd el :)
2012. szept. 11. 13:33
 16/19 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a két dolog jár az eszemben: nyugalom vs. tehermentesség. Majd látjuk, merre billen a mérleg.
2012. szept. 11. 13:43
 17/19 anonim ***** válasza:
Én 90-et keresek és mindennek a felét állom.Semmi szórakozásra nem tellik.Amióta ketten vagyunk Anyámmal(meghat a Mama) azóta a kettőnk fizujából se marad egy vas se.A 75nm-es panel rengeteg pénzt elvisz(télen csak a távhő 40e),és még hitel is van rajta felújítás miatt(én elleneztem)viszont Anyám hallani se akar róla,hogy eladja,én meg nem tehetek semmit mert az övé,én csak be vagyok jelentve.Kb 0 esélyem van önálló életre...
2013. jan. 15. 17:06
 18/19 anonim ***** válasza:
120 -at keresek 50 et adok haza 70 marad meg.
2013. jan. 15. 18:10
 19/19 anonim ***** válasza:
90 ezret keresek, ebből 20e-t adok haza minden hónapban,de szerencsére megtehetik anyuék, hogy ehhez nem is nyúlnak, csak elteszik. A többi marad nekem,de még nem nagyon spórolok a jövőre,pedig tényleg el kéne kezdeni.
2013. jan. 15. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!