Akik még szülőkkel laknak, de rendelkeznek önálló fizetéssel, mennyi pénzt bírnak beosztani?
Saját példa nincs,mert 18 éves koromig amit diákként dolgoztam,mindent le kellett adnom,aztán egyetem,onnantól koli és saját magam tartm fenn.
Párom viszont egyetem után 3 évig szülivel lakott,150ezres fizuból a rezsi harmadát adta mindig oda és vásárolt minden hónapban 15-20ezer körül amit kellett (ebédjét vette a cégnél ahol dolgozott)
70.000,- a fizetésem, itthon nem engedik, hogy bármit is fizessek, sőt, pl. a telefonszámlámat nem gyakran látom...
Ettől függetlenül néha be szoktam vásárolni, vannak kiadások, amiket átvállalok (állateledel, stb.), ezeket igyekszem is fejben tartani, hogy kell-e, hogy foglalkozniuk se kelljen vele.
Természetesen - azon kívül, hogy hétvégén néha otthon együtt eszünk - a saját étkezésemet, ruházkodásomat, szórakozásomat, stb. én állom, és közben gyűjtök is, amennyire csak tudok.
nem anyukámmal lakom, de támogat néha. nem kell olyan sokkal, elvégre jóformán semmilyen létszükségletre nem kell költenem.
a lakás az enyém, a rezsit passzív jövedelemből fizetem, a párom a kaját állja, nagyjából a rezsivel megegyező összeget költünk rá, így nem kell veszekedni, meg közös kasszázni, a fizetésem elég gyér, de abból már csak a szórakozást, ruhát, kozmetikumokat kell kigazdálkodni.
hamarosan összejön a kis pénzem egy autóra is.
amúgy 18 éves korom óta dolgozom, nem mindig teljes állásban, de azért mindig volt bevételem, amiből tudtam állni a saját dolgaimat.
amikor épp úgy hozta az élet, h nem volt munkám pár hónapig, akkor anyum adott egy kis zsebpénzt, h azért legyen, ha hirtelen kell valamire.
70-80ezer között mozog a fizetésem.
A netet kifizetem meg adok be pár ezer ft-ot, a többit teszem félre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!