Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nincs bevezetve a gáz nálam...

Nincs bevezetve a gáz nálam és már rettegek a téltől. Más is van így?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy fával tüzelek, de olyan régi a ház és nagy, egyszerűen nem tudom egyedül felfűteni, főleg, h van egy 2 éves gyerekem és ősszel szülök. Sajna egyedül vagyok, tehát a fát is nekem kell behurcolnom, megrakni mindenhol a tüzet, arról nem beszélve, h a fa is milyen drága, nincs pénzem beköttetni a gázt se meg szigetelésre se jut.

Már most minden bajom van a gondolattól.

Van vmi ötlet, hogy mivel fűtsek?? Vagy hogy csináljam, h ne kelljen este 100x felkelnem rárakni a tűzre?

2009. júl. 13. 17:37
 1/9 anonim ***** válasza:
29%
talán nem kellene ilyen körülményekre még egy gyereket bevállalni. Vagy legalábbis olyan pasinak, aki melletted is marad és segít ha kell.
2009. júl. 13. 17:40
 2/9 anonim válasza:
100%
Elektromos hősugárzót vegyél. Bár sokat fogyaszt, de estére belehet vele fűteni.
2009. júl. 13. 17:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos mi is hasonló helyzetben vagyunk. Sokan nem hiszik el, hogy fával még drágább is fűteni, mint gázzal, csakhát nem mindenhol van lehetőség, ill. mód a gáz beköttetésére. Nem is értem, hogy a gázt miért támogatják államilag, amikor pl. a fafűtést nem.

Én az elektromos fűtést egyáltalán nem ajánlom, mert azt kifizetni... Húúúú.

Inkább vegyél egy gázpalackos hősugárzót, bár akkor elég gyakran kell szellőztetni, mert nedvesít. De éjszakára megteszi.

2009. júl. 13. 18:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem irigyellek hallod, főleg azért mert egyedül vagy.

Azt tudnám tanácsolni -mivel írod, hogy nagy a ház- télen szeparálj el egy részt, amit feltétlenül fűteni kell. Mi is nagy házban lakunk, nyáron egy légtér az egész, de télen csak másfél szobát, konyhát fürdőt fűtjük. Én egy OSB lappal zártam le télire a többit, nem túl esztétikus, de így legalább egy 6 kW-os kandallóval befűtök minusz öt fokig. Ha hidegebb van rásegítek gázzal. A nem fűtött helységekben 8-10 fok van télen. Még egy tanács: mostanában vegyél fát, ha megteheted (hasított akác 2.000 Ft házhoz szállítva) mert ősztől sokkal drágább lesz.

2009. júl. 13. 18:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Villanykályhát vegyél abba a szobába, ahol a legtöbbet vagytok, de ne kis elektromos olajradiátort, az tényleg sokat fogyaszt, hanem rendes villanykályhát, ami külön van bekötve. Az utcánkban van egy nyugdíjas néni, aki elég nagy házban lakik, neki ugyan van bevezetve gáz, de csak 18 fokon megy a fűtés, és azt a két szobát, amit használ, villanykályhával fűti fel. Vagy ha nem villanykályhát, akkor egy kis vaskályhát vagy bármit szereltess be, a lényeg, hogy helyi fűtést alkalmazz inkább, mint hogy az egész hatalmas házat szobahőmérsékletre kifűtöd.

Ha nagy a ház, és nincs szigetelve, amúgy sem ajánlom a gáz bevezetését. Mi gázzal fűtünk, a legmodernebb, állítólag takarékos kondenzációs kazán van, és a 120m2-es házban a hideg téli hónapokban 24 fok mellett szinte mindig havi 100ezer forint feletti gázszámlákat fizetünk.

2009. júl. 13. 18:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is régi építésű házban lakom.Központi fűtéses gázkazánom van.A lakásban 21-22 fok van télen is,nem szeretjük a nagy meleget,és 25.000.- Ft a havi gázszámlám.A villanyfűtést azért is gondold meg,mert a régi házakban levő elektromos vezetékek nem biztos,hogy elbírják a terhelést.Előtte mindenképpen nézesd meg egy villanyszerelővel.Hol van a férjed?És nincs senki rokonod,aki segítene?
2009. júl. 13. 19:44
 7/9 anonim válasza:
100%

hát mi is fával fűtűnk, de mi annyira megrakjuk, hogy éjszaka csak 1x kell kimenni max 2x hogy ne égjen el

ám nekünk cserépkályhánk van, és ha este rá raksz tüzet, és reggel felkelsz, akkor is marad meleg, mert tartsa a meleget!! és akkor igaz elalszik a tűz, de a parázsra rá tett fát, könnyebb meggyújtani!!

van 2 cserépkályhánk is, az egyik le lett bontva, mert már nincs rá szükségünk!!

ha érdekel, írj nekem!! szivsen odaadjuk :)

2009. júl. 13. 19:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

amibe fával lehet tüzelni,abba a szén is elég,és nem kell éjjel rátenni.

ha nagy a ház,akkor tényleg érdemes télre elszeparálni egy részét,egy szoba bőven elég a két kicsihez,főleg mert a kisbabának kell a meleg.

arra vigyázz,hogy ahova nem megy a melegből,az elfagyhat

esetleg nincs olyan rokon,ahova télen lehetne menni?vagy olyan rokon,aki szintén egyedül él,és odaköltözne hozzátok,és segithetne,cserébe meg ottlakik,és neki nincs a saját házában számla

2009. júl. 13. 20:07
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy segíteni próbáltok.

Sajna a férjem lelépett egy ...nővel úgy másfél hónapja, ezért vagyok egyedül. Csak Anyukámék vannak a közelben, akihez tudnánk menni, de ők is 2 szobás lakásban laknak (Apa, Anya, 17 éves öcsém és haza szokott járni a katonaságból a nagyobbik tesóm), tehát ha én odamegyek 2 gyerekkel, teljes lesz a káosz. Ők se tudnak jönni hozzám, mert nagyon rossz a buszjárat, 1 kocsi van, de a munkába járás nem lenne megoldható, mert mindenki össze-vissza jár.

2009. júl. 13. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!